Mars: Astroškolica

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

13 komentara

 1. Spes kaže:

  Sad mi je jasno zasto toliko volim da putujem 🙂

 2. ivana kaže:

  Mislim da je super tekst bojane, i doista je istinski kako sam ja mislila da je povezano za ambicije. Zanima me sljedece u zenskom natalu pokaziva kroz mars karakteristike koje trazimo u muskarcu, al ja sam vjerovanja tog da Mars isto pokaziva nase ambicije bezobzira sto smo zenski dio, da ambicija ne pripda samo muskom djelu. Jel moguce tako?

  • Bojan Šojić kaže:

   Naravno, svaka planeta u natalu ima svoju ulogu prema prirodnim signifikacijama. Svi imamo MA u karti, ali nismo svi ambiciozni što nam nameće logičan zaključak da nešto negde mora biti istaknuto. Tako bi ambicioznost zavisila pre svega od temperamenta, a onda i od povezanosti MA sa ličnim faktorima.

 3. Mandarina kaže:

  Pozdrav Bojane,
  svaka cast na tekstu i na nacinu pisanja. Apsolutno ste konkretni i prakticni i lako je razumeti tekstove. Mnogo stvari razjasnite na jednom mestu, u suprotnom ih trazim na hiljadu mesta i svako ima svoje misljenje. Ume da bude konfuzno.

  S obzirom da je tekst o prirodi Marsa, moram Vam reci da imam kvadrat izmedju Marsa na 0Bika u 12 kuci i Sunca na 0 Vodolije u 9. Izgon Marsa kvadrat izgon Sunca… Ono sto mene asocira na ovaj aspekt, a i iskustveno ga dozivljavam je da imam problem sa prihvatanjem autoriteta i rado udjem u sukob i veoma tesko dozivljavam nepravdu u smislu da mi izaziva neki jako cudan bes. Na fakultetu sam recimo imala dosta takvih rasprava, ali nekim cudom uvek se izvucem. 😀

  Htela sam da Vas pitam da li imate jos neki predlog za ovaj aspekt i kako ga konkretno vidite?

  Dispozitor Marsa je Venera u Jarcu u 8., a dispozitor Sunca je Saturn takodje u 8. Imam stelijum u 8 veoma jak, ali sreca po mene dosta separacionih aspekata sa planetama iz te kuce.

  Takodje, radila sam natalnu sebi prem sistemu celih znakova i mnogo su mi egzaktniji rezultati na taj nacin, nego po Placidusovom. Ono sto ne razume je da se nekada sistem kuca promeni. Ja konkretno prema Placidusu imam kvadrat Marsa i Merkura, a po sistemu celih znakova taj aspekt ne postoji… Takodje sa Merkurom u Vodoliji u 9 sam poprilicno filozofski tip, cak i logiku dovodim u pitanje 😀 pa me to nemanje ikakvog aspekta sa Merkurom u mojoj natalnoj malo zabrinjava. A plus na svu muku moju astrolosku 😀 nemam aspekt Merkura i Meseca i Mesec mi je jos u Raku, znaciiii, Rak se brine, Merkur filozofira i Mars besni zbog svega toga. Eto, malo plakanje za kraj 🙂

  Hvala jos jednom na odgovoru,
  Pozdrav

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovana Mandarina,

   Mars 90° Sunce može biti pokazatelj sukoba sa autoritetima, ali i sukoba sa ocem, mužem i svim onim ljudima koji se u životu pojavljuju u solarnoj simbolici. Naravno, ukoliko Mars nije vladar ascendenta ili bar čvrsto vezan za njega, sve je to značajno slabije i može se odnositi na neke druge osobe i životne okolnosti, sve prema poziciji Marsa i vladavinom nad kućama.
   Što se tiče aspekata, korišćenje različitih sistema ne narušava postojanje odnosa između dve planete. Taj odnos se može gledati na dva načina – preko samih znakova (ako su planete u znacima koji se gledaju kvadratom, onda su i one u kvadratu) ili preko orbisa planeta. U ovom poslednjem treba voditi računa o aspektima preko granice znakova i ne uzimati u razmatranje više od 3°.

   Srdačan pozdrav,
   Bojan

 4. Anny kaže:

  Imam mjesec u konjunkciji sa marsom u ribama. Nisam tipično žensko, nemam takta, neznam ženski šarmirati kao moje poznanice, predirektna sam i gruba. Oduvijek sam sebe doživljavala kao muškarca u tijelu žene. Zvuči smiješno ali tako je. Majka mi je vrlo posesivna i energična žena. Generalno, u mojoj kući su muškarci bili muškarci a žene su bile također muškarci.

 5. Dani kaže:

  Pozdrav, s obzirom da nam sutra Mars krece retro, moje pitanje je da li i on moze doneti bivse ljubavi nazad? Pogoto sto je meni Ma u konjukciji sa vladarom Asc Mo u Vodoliji..a dispozitor je Saturn kao vladar sedme kuce? 2016 godine u vreme retro Marsa mi se javila osoba jedna iz proslosti koja me prilicno iznenadila..

 6. Snezana kaže:

  Pozdrav Bojane,
  Pisete veoma lepe tekstove.
  Zanima me sta mislite kakvo znacenje ima Mars u Skorpiji u konjukciji sa Plutonom u Skorpiji u 12. polju, u muskom horoskopu i da li je to opasna pozicija?
  Hvala

  • Bojan kaže:

   Poštovana Snežana,

   Pre svega – hvala!
   Što se tiče konjunkcije koju pominjete, o njoj ne bih mogao da kažem ništa jer transcendente (Pluton, Neptun, Uran) ne uzimam u razmatranje. Mars u 12. kući može da bude neugodan, posebno ako nema intervencija dobrih planeta (na prvom mestu Venere). U kojoj meri i da li uopšte može da bude opasan, to već zavisi od celog horoskopa, vladara 1. kuće, odnosa tih planeta itd. Ali suštinski, ovaj Mars može da bude pokazatelj moćnih skrivenih neprijatelja npr.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *