Jupiter: Astroškolica

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

16 komentara

 1. Anonymous kaže:

  Lep, razumljiv, tekst nadam se njegovom nastavku.

  Atena

 2. Anonymous kaže:

  Kako je Merkur „neplodna planeta“, kada predstavlja dvopolnost, Hermafrodita, obzirom da stvara i muske i zenske polne celije? Lepo pisete, samo sam ja malo zbunjen Astrologijom pa ako ima odgovora na ovo pitanje – odlicno, ako ne, obrisite ovaj komentar. Tnx (:

 3. Anonymous kaže:

  I naravno, Jupiter u Devici ovde. Zato i postavih onakvo pitanje iznad cccc. Koliko nesvesno zivimo planetarne energije… Pohvale, podrska!

 4. Bojan Billy kaže:

  Poštovani/a,

  Komenatar je sasvim na mestu i rado ću na njega odgovoriti 🙂
  Da, istina je da Merkur može biti muška ili ženska planeta u zavisnosti od toga da li je sa muškom ili ženskom planetom, u muškom ili ženskom znaku i slično.
  On jeste Hermafrodit, ali je ovde reč o njegovoj esencijalnoj prirodi koja je hladna i suva poput Saturnove, te ukoliko Merkur nije povezan sa elementima plodnosti, on ne može stvarati potomstvo.

  Esencijalna plodnost odnosno neplodnost planeta se ogleda kroz njihovu esencijalnu prirodu, pa su tako sve vlažne planete plodne, s tim što je plodnost izraženija kada su tople (orijentalni Jupiter i Venera i Mesec u rastućoj fazi). Planete koje nose kvalitet suvo, kao Sunce, Mars, Saturn i Merkur smatrane su neplodnim, sa izuzetkom Merkura u određenim uslovima koje sam pomenuo na početku.

  Nadam se da nisam dodatno zakomplikovao ovim objašnjenjem 🙂

  Srdačan pozdrav

  B.

  p.s. zahvaljujem na lepim rečima 🙂

 5. Anonymous kaže:

  Poštovan, nisam Poštovana („…Lepo pisete, samo sam ja malo zbunjeN Astrologijom…“) nemoj molim te da me cackas iz Aq ME 😉 Hvala na odgovoru (:

 6. Bojan Billy kaže:

  PoštovanI,

  Brzina mog ME Ge nekad učini svoje 😀
  Nema na čemu i drugi put 🙂

 7. Anonymous kaže:

  Pa to je isto ko da si protrc'o kroz 8. mi kucu, gde je inace Mesec =)) ha ha, sjajno.. Pozdrav, D.

 8. Kirka kaže:

  Svaka čast, ponovo 🙂 Sad mi je jasno zašto me zanima tumačenje snova i gatke razne 🙂 Jupiter u 9. kući 🙂 Hvala, Bili.

 9. ivana kaže:

  Moram komentirat, istina je da jupiter u izgonu u djevici, a nekako se ne cini previse lose, jer ipak djevica je prakticna , pa onda kroz taj znak nekako jupiter postane vise korisniji. Naravno da ne moze sirit svoja krila kao u strijelcu, ali sve jedno ne vidim lose u tom kad je u djevici.
  Plus nekako ne vjerujem da jupiter moze bit u losem znaku, naprosto zbog njegove dobrote koju posjeduje.

 10. Andrija kaže:

  Ja imam Ju u Strelcu(II) 90 Sa u Ribama(V) . Moram da kazem da je to jedna snazna i neprestana borba izmedju gotovo svih simbola i karakteristika ove dve planete . Samo ne znam ko ce na karju biti “pobednik“.
  Sta milite o takvoj poziciji? Da li je se pozitivno moze tumaciti to sto je Sa u drugom sedistu Jupitera?
  Hvala 🙂

  • Bojan Šojić kaže:

   Svakako je bolje to što je SA u domicilu benefika, posebno zato što je to JU koji inače jedini može da zauzda SA, a ovde je u svom domicilu i poziciji iz koje nadjačava Saturna (tzv. decimacija). No, stvari nisu baš tako jednostavne, postoji još faktora koje bi u vezi s tim valjalo razmotriti, no, ne bih da širim temu.

 11. Andrija kaže:

  Hvala u svakom slucaju 🙂

 12. Katerina kaže:

  Postovani Bojane kod mog Supruga je Jupireru u(Ovnu) 2 kuci,Mars u (Raku) 5 polje e sad Jupiter je egzaltiran u Raku a Mars je onda u Ovnu u svom domu kako trebam to tumaciti? Dali ce Jupiter preci u Raku u peto polje a Mars u Ovnu u 2 kuci?
  Lep Pozdrav!

  • Bojan Šojić kaže:

   Katerina, to što pominjete je uzajamna recepcija. Nigde niko ne ide, niko ne prelazi u drugi znak, planete su tu gde jesu. U problemu su koji može biti ublažen zahvaljujući recepciji.
   Pročitajte tekst o recepcijama na sajtu, biće od pomoći.
   Srdačan pozdrav,
   B.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *