Upotreba transsaturnovskih planeta u horarnoj astrologiji

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

3 komentara

 1. Anonymous kaže:

  Transsaturni su vrlo moderni u konzumaciji međ astrološkim širokim masama, i lepo se naplaćuju. Saturn je vreme, kastraciom Urana on je preuzeo ono što iz vremena proizilazi, prostor i materijalni svet. hermetički je zatvoren zodijak i svako umetanje transaturna je mlaćenje u prazno sa dezavuisanjem pravog znanja, što i nije neopravdano, jer šta će fukari(turski izraz za široke narodne mase)znanje. Fukara je tu da rinta i plaća porez. Uostalom najlakše je sakriti stvar kad se svima gurne ispod nosa. Uzme se astrologija, „obogati“ se transsaturnima, i širi se neznanje, dok oni koji upravljaju svetom, koriste hermetički zatvoreni, pravu astrologiju koju nisu zagadili transaturni.

 2. Eustar kaže:

  Super tekst, prelepo opisan ali cudi me skorasnje citanje o Plutonu, em sto je izgubio status „planete“ em sto su Astronomi rekli da Pluton nikad nije boravio u Znaku Ribe zbog ostupanja od 17* na ostale planetarne orbite, pa su rekli da ce sve planete kao i do sad obilaziti i dalje 12 znakova zodijaka al ne i Pluton!

  Kako se ova pojava objasnjava?

 3. Billy kaže:

  Eustar,

  Stvar je u odstupanju neke planete od ekliptike. Zodijački pojas se prostire nekih 8° severno i južno od ekliptike i sve planete se kreću unutar tog pojasa.
  Pluton svakako nije planeta i u tom smislu nije interesantan, ali vezano za ovo pitanje – on može imati latitudu i preko 17° odnosno to je odstupanje od ravni ekliptike. Kako je daleko od gornje granice ekliptike , samim tim je van sfere zodijačkih znakova.
  Astrološki se ovo naziva out of bounds odnosno „van granica“.
  Nadam se da nisam dodatno zakomplikovao ovim objašnjenjem.
  Pozdrav
  B.