Gde mi je nestala ćerka?

Horarno pitanje koje je postavila prepadnuta majka, gde joj je nestala ćerka – da li će se vratiti kući ili je negde zalutala pa ne može da nađe put

Horarna astrologija – primeri iz prakse
~ pitanja o nestalim osobama ~

 

Kada sam bio dete, nije bilo mobilnih telefona, a ni fiksni telefon nije bio podrazumevana stvar u svakom domu, tako da je velika muka bila javiti roditeljima da nakon nastave želim negde da idem ili da, jednostavno, ostanem još malo u školskom dvorištu. Moja mati je uvek brinula kada me nema kod kuće u uobičajeno vreme – tih pola sata ili sat kašnjenja (o dva i da ne govorim) su se njenom majčinskom matematikom računali kao dani i godine. Ma, kao večnost.

Smatrao sam njenu brigu preteranom. Na njene kritike da moram da se vraćam kući na vreme ili da bar dođem da se javim pa da onda negde idem, prevrtao bih očima i ponavljao u sebi bla, bla, bla. Takve scene su se mnogo puta dešavale. Kada sam bio stariji, završavale su žučnim raspravama o tome da ona ne treba da brine, da ja umem da se čuvam, i tako dalje.

Danas su, srećom, ređe takve neprijatnosti koje deca priređuju roditeljima, zahvaljujući mobilnim telefonima. Ali, dešava se da tehnika zakaže i to baš onda kad ne treba. Nije retkost da jedan maler prati još jedan ili više njih, pa tako, jedno obično, oblačno, aprilsko rano popodne u životu jedne majke može da postane velika noćna mora.

Okolnosti — kako je nestala ćerka

Pitač tj. majka, bila je na poslu – uobičajeni radni dan. Ćerkica je pohađala školu plesa u blizini mesta gde je majka radila, u koju je redovno sama išla i sama se vraćala kući. Tog dana, majka je predložila detetu da nakon završenog časa dođe kod nje na posao, da provedu malo vremena skupa, pa da onda ide kući. Dogovor je pao, a u toku razgovora se veza prekinula.

Prvi minuti su prolazili, a zatim je prošlo još minuta, i još minuta. Majka je pokušala da pozove ćerkicu, međutim, odgovor koji je usledio bio je: Mobilni pretplatnik trenutno nije dostupan; molimo, pozovite kasnije. Pretpostavila je da se možda vratila kući, pa je pozvala supruga da proveri, ali dobila je negativan odgovor. Prvobitni nemir je počeo da prerasta u strah, a strah u paniku. Tešila se time da ćerka ima 12 godina, da je verovatno ušla u prevoz, ali da je negde zastoj i gužva. Pokušavala je da je pozove još nekoliko puta, ali nije mogla da uspostavi vezu. Tada je postavila horarno pitanje.

Analiza

Iako je majka postavila pitanje u 13.08 s namerom da se protumači, napravio sam kartu za vreme kada me je upoznala sa informacijama o nestanku ćerke, što je bilo skoro sat vremena kasnije.

gde mi je cerka
Gde mi je nestala ćerka? 24. april 2016, 13.58, Beograd

Pitanjima o nestalim osobama možemo pristupiti na dva načina. Nestaloj osobi možemo dodeliti Ascendent i njegovog vladara, što najčešće činimo onda kada ne postoji snažna relacija između pitača i osobe za koju se pita. Ili, ako postoji relacija, onda ćemo Ascendent dodeliti pitaču pa koristiti derivacije. Tako, majci sam dodelio Ascendent i vladara Merkura, a ćerki vladara V kuće dece, Saturna. Može se primetiti da karta ima odlike neradikalnosti, no ona je trebala da se protumači, uprkos tome.

Majčin signifikator Merkur postavljen je na vrhu neba u konjunkciji s MC-om, što potvrđuje da je majka u vreme postavljanja pitanja bila na poslu. Vladar ćerke Saturn je retrogradan i smestio se u IV kuću (dom/porodica), što bi trebao da bude vrlo dobar pokazatelj da je dete na putu kući i da će se ubrzo vratiti. Ono što još može da se primeti je da su Merkur i Saturn u averziji, što ukazuje na nemogućnost uspostavljanja kontakta. Naravno, ćerkin telefon je otkazao tako da nije mogla da javi majci šta se dešava.

Luna takođe uliva nadu da će se dete vratiti kući. Vidimo je na samom kraju znaka Škorpiona, na moćnoj i dobroćudnoj zvezdi Toliman (Bungula ili Alfa Kentauri) koja ima prirodu Venere i Jupitera, i za pola stepena će ući u četvrti znak. Bonati kaže:

Ako je signifikator nestale osobe retrogradan ili se on ili Luna združuju s nekom retrogradnom planetom i aspektuju Ascendent, to označava brz povratak.

Konačni zaključak je bio da je dete na putu kući, živo i zdravo, doduše malo prepadnuto. Baterija na telefonu se verovatno istrošila pa je to mogao biti razlog što nije bio u funkciji.

Povratne informacije

Nešto nakon 15 časova majka se javila da saopšti radosnu vest – nestala ćerka se vratila kući! Rekla mi je, kada se sa njom čula obe su se pošteno isplakale. S tim suzama su istekli i brige i strah i panika, i sve ono loše što ih je obe pritiskalo prethodna dva časa. A šta se zapravo dogodilo?

Baterija na telefonu je otkazala pa dete nije imalo mogućnost da se javi. Izašla je iz trolejbusa i, ne primetivši, skrenula u pogrešnu ulicu. Išla je dok u jednom momentu nije shvatila da je zalutala. Strah je učinio svoje, no srećom, uspela je da nađe put do kuće i sve se dobro završilo.

POVEZANE TEME:

Kako postaviti horarno pitanje?
Gde je nestao?


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

2 komentara

  1. Ivana kaže:

    Odlicno tumacenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *