Signifikatori u horarnim pitanjima

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

46 komentara

 1. Ivana kaže:

  Koliko sam ja citala zar Lehman ne koristi modernu verziju astrologije?

 2. Zarko kaže:

  Sta reci na iscrpnost ovog teksta ?
  Bojane,KRALJU !!
  Pozz 🙂

 3. Ja kaže:

  Pozz, kako bi gledao poznatu licnost na internetu, youtubera, nekog koga dosta prate na instagramu? Mozda kao sunce, vladar sedme ?
  Hvala.

 4. Banjalucanka kaže:

  Pozdrav, jedno pitanje, ako pitam za partnera koji je predstavljem Marsom, ja Venerom i Mesecom, da li mu onda mogu dodeliti i Sunce. Znam da vecina njih se fokusira samo na signifikatore u smislu vladari polja i Mo.

 5. Cicimici kaže:

  Da li.slMjesec na spaljenom putu u jorarnoj daje uvek negativan odgovor, iako naprimer aplicira signifikatorima?

 6. Lady T kaže:

  Poštovani Bojane,

  Za horarno pitanje, da li ima drugu(prevara nije u pitanju),kao signifikatori se gledaju:
  1.)
  -pitač: mesec
  – on: vladar 7. kuće
  – ona: vladar ac, tj. 1. kuće

  ili

  2.)
  – pitač: vladar ac, tj. 1. kuće
  – on: vladar 7. kuće
  i, ako postoji separacija između vladara 1. i 7. kuće, druga ne postoji.
  Takođe, ukoliko vladar 1. i 7. nije venera, a ona se nađe u 7. kući, može da ukaže na postojanje druge, kao i u slučaju, ako je u triplicitetu 7. kuće.

  Molim Vas za odgovor i unapred veliko hvala!

  Pozdrav!

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovana Lady,

   Pitaču pripada prva kuća, a muškarcu sedma, odnosno njihovi vladari. Druga osoba s njegove strane može biti predstavljena planetom s kojom ima uzajamnu recepciju, može biti neka od ženskih planeta u igri, a takođe i neki od triplicitetnih vladara prve kuće. Ono što je potrebno je upravo SEPARACIJA, jer bi u kontekstu ovako formulisanog pitanja ona bila pokazatelj da se nedavno nešto desilo. Aplikacija je pokazatelj da tek nešto treba da se odigra.

   Srdačan pozdrav,
   Bojan

   • Lady T kaže:

    Poštovani Bojane,da se nadovežem na Vaš odgovor:ako je dnevno pitanje,gledamo dnevnog vladara tripliciteta(Sa rx u jarcu)koji sa vladarom 7.(Ma u vodoliji)ima uzajamnu recepciju,ali nema aspekt.
    Da li je to pokazatelj druge osobe?
    Ili,ako nema aspekta,nema ni dogadjaja?
    Hvala za odgovor.

    • Bojan Šojić kaže:

     Poštovana lady,

     Ako nema aspekta, nema događaja, što ne isključuje drugu osobu. Neka naklonost postoji, a ako horoskop dozvoljava, možda su neki raniji aspekti mogli da označe kontakt.

 7. Lady T kaže:

  Postovani Bojane,

  Dodala bih jos ovo, na moje pitanje od juce:
  Ako su, u gore pomenutom(cekam Vaš odgovor),Sa rx u jarcu i Ma u vodoliji, u uzajamnoj recepciji, ali u znaku do znaka, da li to znaci da su u averziji?
  Takođe, ako dobro gledam, nema ni antiscije, ni kontra antiscije.
  Hvala na odgovorima.
  Pozdrav! Lady T

 8. Lady T kaže:

  Potpuna averzija Ovna je samo sa znakom Bika, jer sa Škorpionom deli istog vladara. Takođe, bik nije u averziji sa Vagom, jer dele istog vladara(ovo sam pronašla na Vašem sajtu).
  Da li mi možete pojasniti kako to da averzija ne važi, onda, i za Saturna i Marsa, jer i oni dele istog vladara?
  Hvala unapred na pomoći.

  • Bojan Šojić kaže:

   Morao sam da obrišem prethodni komentar jer nisam bio dovoljno jasan. Dakle, to što ste naveli ima primarno veze sa odnosom znakova. I ono što se u praksi pokazalo kao delotvorno, je da planeta koja upravlja jednim svojim domicilom jednako može da upravlja i onim drugim, ukoliko se nađe u nekom od njih. Dakle, Venera može da upravlja i Bikom i Vagom ako se nađe u jednom od njih, bez obzira što se ovi znakovi ne vide, a samim tim ima i određen vid kontrole nad planetama koje se u tim znakovima nalaze. Međutim, kada je u pitanju odnos drugih planeta, na primer, Mars u Vagi i Merkur u Biku, u praksi nije zapažen kao funkcionalan, averzija se vidno manifestuje. Prema nekim helenističkim astrolozima koji i iznose ove definicije (vizantijski astrolog Olimpiodor Mlađi je najeksplicitniji), planete u ovim znakovima iskazuju neki vid simpatije pa je zlo averzije ublaženo (ne i izbegnuto). Nadam se da sam sada bio jasniji.

 9. Lady T kaže:

  Poštovani Bojane,
  Da rezimiram, tj.da vidim da li sam Vas razumela: Znači (u ovom mom slučaju, tj. pitanju), da se Saturn rx našao u vodoliji (inače je u jarcu), u kojoj je i Mars-u vodoliji, ali u različitoj kući (Sa u 3., a Ma u 4.), onda bi averzija bila ublažena?
  Pošto je Sa rx u jarcu-u 3., a Ma u vodoliji u 4.-planete su u averziji, iako dele istog vladara?
  Hvala na odgovorima i na posvećenom vremenu!
  Veliki pozdrav!
  Lady T

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovana Lady,

   Ne, kuće nemaju veze sa averzijom već znakovi. U ovom slučaju, teorijski bi averzija bila ublažena, planete bi pokazivale neki vid naklonosti (što je i očekivano s obzirom na situaciju velikodušnosti). Saturn može da upravlja Vodolijom jer je u Jarcu, dakle, reguliše pitanja oba domicila ali to ne znači da sa Marsom može da ostvari konkretan odnos iz prostog razloga – nema aspekta. To je situacija kada dvoje očijukaju i mnogo se jedno drugom dopadaju, čak možda dele zajedničko dvorište ali iz nekog razloga im se ne pruža prilika da jedno drugom priđu i konkretizuju odnos.

 10. Dani kaže:

  Ako su signifikatori Mo i Sa u separaciji, medjutim od Mo se odvaja Ve a ide ka Sa, da li je onda ta Ve prenosnik svetlosti i da li.kao takva moze dati pozitivan odgovor? Negdje sam.procitala da bi obe planete tj signifikatori trebali biti.u aplikaciji sa trecom planetom za pouitivan odg, pa me zanima da li moze i na ovaj nacin..hvala

  • Bojan Šojić kaže:

   Venera ne može da se odvaja od Meseca, može samo obrnuto da bude. To što ste negde pročitali se verovatno odnosi na koncept sakupljanja svetlosti – dve planete koje međusobno nisu povezane, u kontaktu su sa trećom planetom koja „sakuplja“ njihovu svetlost.

 11. Lady T kaže:

  Postovani Bojane,

  U horaru, ishod veze, kada su u pitanju osobe sa kojima nemamo direktne veze, signifikatori bi bili:
  npr.:
  – on (bivsi partner pitaca) bi bio predstavljen 7. poljem, ona (posto je u novoj vezi), bi bila predstvljena 1. poljem-derivatnim 7. od 7., mesec kao kosignifikator, ishod vrh 10. polja-derivatnim 4. od 7., a pitac se u ovom slucaju izostavlja

  – ona (prijateljica) 11. polje, on (suprug prijateljice) 5. polje – derivatno 7. od 11., mesec kao kosignifikator, ishod veze vrh 2. polja – derivatno 4. od 11., pitac se izostavlja

  Ako nisam u pravu, molim Vas da me ispravite.

  Hvala.

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovana Lady,

   Deriviranje u prvom slučaju je bespotrebno. Pitač je svakako eliminisan, pa se glavna osa dodeljuje najbitnijim osobama, odnosno sedmo polje se dodeljuje sadašnjem partneru te ženske osobe (pod uslovom da po nekoj logici ili prioritetu muškarac ne dobije prvu kuću). Sve ostale osobe koje se pojavljuju, bivše ili buduće, biće prikazane odnosima signifikatora s drugim planetama.
   U drugom slučaju je derivacija dobra.
   A što se ishoda tiče, kartu treba posmatrati u celosti, sa svim planetama i aspektima a posebno onima koje su na uglovima, važnim nekretnicima itd. Nikakav vladar četvrte kuće neće preokrenuti ishod koji naslućuju glavni signifikatori.

   Pozdrav,
   B.

   • Lady T kaže:

    Da rezimiram,sve navedeno vazi u slucaju,kad se pitac interesuje za ishod veze svog bivseg partnera(supruga),a on ima novu vezu(bivsi suprug-7.,nova partnerka-1.)? U tom slucaju nema deriviranja?
    Hvala na odgovoru.

    • Bojan Šojić kaže:

     To je nešto previše zapetljano, ne zna ko tu s kim šta radi. Kako god bilo, treba izdvojiti dve osobe koje su važnije i njima dodeliti glavne uglove. Sve druge učesnike posmatrati u skladu s postavkama ostalih planeta.

 12. Kica kaže:

  Da li za dobrog prijatelj gledam recepcije signifikatora jedanaeste kuce ili trece kuce ako je blizak prihatelj ili osnovno dostojanstvo?

  • Bojan Šojić kaže:

   Prijatelj može biti i osoba koja je sumnjivog morala ili kriminalac ili narkoman itd. Takva osoba može biti predstavljena užasnom planetom, ali to ne znači da je ta osoba loš prijatelj. I ljudi loše naravi i problematičnog ponašanja imaju prijatelje tj. mogu biti naši prijatelji, što znači da nema mnogo smisla posmatrati dostojanstvo planete.

 13. Kica kaže:

  Mislim prema meni da je dobar, da je iskren i da mi dobro misli.. nije mi bitno cime se bavi i sta radi vec prema meni kakav je.

 14. Ana kaže:

  Da li se vise izolovati, štedeti ili se više kretati i priustiti sebi male zivotne radosti, otici na pice? Ja sam to gledala kao promenu situacije, znaci sedmu. Medjutim asc mi pade u strelca i u njemu jupiter i mesec sto i jeste jedan opusteniji zivot sa ljudima, sirenje iskustva s njima, a merkur u skorpiji kao vladar sedme. A meni mesec i jupiter u prvoj dal je to sirenje iskustva samo i samoci.. Volim tako komlikovane horarne..

 15. Danijela kaže:

  nemam gdje da pitam pa cu pitati ivdje. Vezano za radikalnost karte…da li je karta radikalna ako je vl sata Mars a sedmo polje u ribama ( pitanje je vezano za sedmo polje ) jer je mars triplicitetni vl riba..

 16. Lady T kaže:

  Poštovani Bojane,

  Da li bi signifikator u horarnom pitanju, “ da li će mi stići paket iz inostranstva ( nešto sam naručila )?“, bio vladar 7. polja, ili već nekog drugog?

  Hvala unapred na odgovoru.

 17. Marija kaže:

  Postovanje Bojane…
  Ako moze mala pomoc.
  Ona je prestavljena mesecom u skorpiji 5 kuca na 16 stepenu,on saturn u 7 polju ali u 8 znaku na drugom stepenu vodolije u konjukciji sa jupiterom koji je na 4 stepenu vodolije. Tu je i konjukcija sa merkurom .Da li to mogu da protumacim kao postojanje trece osobe ? Sve te tri planete su u kvadratu sa marsom koji je promenio znak,iz ovna u bika u 10 polju. Da li to znaci da je ta neka osoba vezana za njegov posao? A ona kao mesec je u sekstilu sa suncem u 7 polju u jarcu . Iako ona tvrdi ja bih rekla da tu postoji jos neki muskarac sa njene strane… Hvala vam puno.
  Tek ucim da tumacim … Sva sam zbunjena… Srecni praznici….

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovana Marija, ne, ne mora da znači. Postojanje treće osobe se radije utvrđuje preko triplicitetnih vladara, postojanja antiscije ili kontraantiscije, uzajamnih recepcija i slično, pod uslovom da sami signifikatori i mesta na kojima se nalaze upućuju na tako nešto. Tema ljubavnih odnosa je među najtežima za tumačenje, ima mnogo pravila, zato se mora dobro poznavati teorija da bi moglo bilo šta da se tumači na tu temu. U suprotnom, a posebno uplićući treću osobu, kao tumač možete napraviti ozbiljnu štetu
   Pozdrav,
   B.

 18. Marija kaže:

  Ok hvala puno :))) sve najbolje

 19. XX kaže:

  Poštovani, molim Vas cijenu za ovu vrstu astrologije.

 20. Ana kaže:

  Postovani, kod pitanja da li ce doci do razvoda, da li je dovoljno za pozitivan odgovor aplikacija, pa i ako je kvadrat u pitanju? I da li automatski znaci ne, ako je vladar Asc ili 7 polja spaljen? Hvala unapred

  • Bojan kaže:

   Poštovana Ana,
   Ako se pitanje tako formuliše, da li će doći do razvoda, onda bilo kakva aplikacija bez ometanja upućuje na ispunjenje očekivanog. Spaljenost ne mora uticati na negativan ishod u ovom slučaju.

 21. Euridika kaže:

  Zdravo Bojane 🙂

  Interesuje me šta se dešava kada se karta ne uklapa u situaciju? Npr ako je vladar 7. ima egzaltaciju od strane vladara 1. a situacija je da su partneri u lošem odnosu ili da se zainteresovana strana ponaša nezainteresovano. Da li u tom slučaju treba tražiti planetu koja ima najviše dostojanstva na dsc kao signifikatora ili uzeti nekog od triplicitetnih vladara?

  I da li planeta koja se nađe u polju interesovanja, npr u 5. ako pitamo za potomstvo ili 10. ako pitamo za posao da li ona postaje signifikator ili ipak gledamo vladara polja u kome počinje znak? Isto važi i za planete na asc, pretpostavljam da se ne može ignorisati planeta na uglu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *