Vlada Crne Gore 2020.

Ovo je horoskop kada je vlada Crne Gore položila zakletvu. Svojevremeno jedna koleginica negde reče kako je karta dobra i kako će vlada biti stabilna i dugovečna.
Teško da je tako nešto moguće, posebno kada su u igri promenljivi znakovi koji su sami po sebi indikator nestabilnosti. Moguće je da horoskop izrađen u kvadrantnom sistemu pruža malo drugačije informacije u odnosu na ovu u sistemu celih znakova.

vlada crne gore
Vlada Crne Gore, 4. decembar 2020, 16.42, Podgorica, Crna Gora

Ascendent i njegov vladar se odnose na vladu u kompletu, pa kad vidimo Merkura koji je spaljen i u izgonu, ne obećava joj baš stabilnost. Istina, na Ascendentu se nalazi moćna zvezda Kapela, međutim ona je primarno Marsove prirode pa mi u ovoj situaciji ne deluje kao bilo kakav stabilišući faktor. Jedino, eto, što je sve u vezi s novom vladom bilo pompezno, najavljivan je novi početak, nova era crnogorske države, a evo, kako vreme odmiče deluje da se malo šta pomerilo s mrtve tačke.

Očigledno je da nova vlada na velikim mukama i da nema mnogo mogućnosti za manevar. Spaljenost od planete u VII kući može lako da bude znak opstrukcija ili pritisaka, diktata od strane moćnih ljudi (jednako domaćih kao i stranaca), što sve govori o tome da vlada nema nezavisnost u svom delanju (mada, koja vlada na ovim prostorima to pa ima) već svira istu pesmu, samo možda u drugom aranžmanu. Sa Suncem je fiksna zvezda Rastaban, malefična zvezda u sazvežđu Zmaja koja se obično dovodi u vezu s nasiljem, kriminalom, nesrećama i zločinima… dakle, mito, korupcija i kriminal „onemogućavaju“ vladu da radi svoj posao.

Vladar X kuće je Jupiter i predstavljao bi premijera. Sama činjenica da je Jupiter u svom padu i malefičnoj kući govori o slabosti Krivokapića da napravi bilo kakve radikalnije promene. Štaviše, Jupiter je u malefičnoj kući u vlasti Saturna koji upravlja MC-om što mi vrlo liči na Đukanovića. Iako deluje tj. predstavlja se da je on otpevao svoje i da se ni za šta ne pita, zapravo bi ovo ukazalo na to da on i te kako vuče konce u pozadini, da je prava moć i dalje u njegovim rukama, a da su vlada i premijer figurice na tabli koje on pomera kako on hoće. Sve ukazuje i na mogućnost nove krize u vezi s verom/religijom.

Ne čini mi se iz ove slike da bi vlada Crne Gore mogla baš brzo da padne, ali mislim da je u ovom sazivu neodrživa, te da se u periodu jul-avgust, najkasnije septembar, mogu očekivati neke izmene, rekonstrukcija. Videćemo. U novom ingresu, Merkur iz horoskopa vlade je u padu i ide u kvadrat s Marsom, što odista asocira na promene i rekonstrukciju vlade koji bi trebali da se dese pre novog ingresa.

Ako ne pre, veliki ispit će verujem biti kada se Mars od oktobra 2022. bude prebacivao kroz Blizance, preko prvog polja horoskopa proglašenja. Blizu Ascendenta će praviti zaokret, tako da će mesecima nakon toga će vršiti pritisak. Ako ne do tad, verujem da će gotovo sigurno do aprila 2023. doći do rascepa i da će vlada Crne Gore pasti.

DODATAK (18.6.2021):
Jučerašnje izglasavanje rezolucije o Srebrenici je u CG skupštini produbilo jaz unutar koalicionih partnera. Krivokapiću se ljulja stolica, a evo, vidimo da se stvari zaoštravaju kako se bližimo prvom kriznom periodu. Zaista me ne bi iznenadilo da u julu ili avgustu dođe do dalje destabilizacije političkih prilika u Crnoj Gori.

DODATAK (5.2.2022):
Juče je izglasano nepoverenje vladi Zdravka Krivokapića. Kako sam i pretpostavio na osnovu slike u horoskopu prolećnog ingresa, teško je bilo da će vlada dočekati proleće 2022. Da se kojim slučajem to i desilo, već novi nepovoljni kontakti Marsa s jeseni bi najavili njen kraj.

Pošto su je ingres za 2021/22. bio u kardinalnom znaku, horoskopi sve 4 sezone su bili važni. Naravno, nas zanima ovaj potonji, zimski ingres.

pad vlade CG

Iako ima dosta povezanosti relevantnih planeta sa nesrećnim poljima ili vladarima nesrećnih polja koji ukazuju na neprijatelje i neprijatnosti, svakako je najupadljivija postavka Marsa i Južnog čvora na Merkuru, vladaru same vlade. To je pokazatelj velikog udara koji vlada može pretrpeti, jer Mars je prirodni vladar sukoba, razdora i cepanja nečega.

Ostaje da pratimo šta će se dalje dešavati, u koje vreme će biti proglašena nova vlada Crne Gore, sa Abazovićem kao premijerom.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *