Vlada Crne Gore 2020.

Ovo je horoskop kada je vlada Crne Gore položila zakletvu. Svojevremeno jedna koleginica negde reče kako je karta dobra i kako će vlada biti stabilna i dugovečna.
Teško da je tako nešto moguće, posebno kada su u igri promenljivi znakovi koji su sami po sebi indikator nestabilnosti. Moguće je da horoskop izrađen u kvadrantnom sistemu pruža malo drugačije informacije u odnosu na ovu u sistemu celih znakova.

vlada crne gore
Vlada Crne Gore, 4. decembar 2020, 16.42, Podgorica, Crna Gora

Ascendent i njegov vladar se odnose na vladu u kompletu, pa kad vidimo Merkura koji je spaljen i u izgonu, ne obećava joj baš stabilnost. Istina, na Ascendentu se nalazi moćna zvezda Kapela, međutim ona je primarno Marsove prirode pa mi u ovoj situaciji ne deluje kao bilo kakav stabilišući faktor. Jedino, eto, što je sve u vezi s novom vladom bilo pompezno, najavljivan je novi početak, nova era crnogorske države, a evo, kako vreme odmiče deluje da se malo šta pomerilo s mrtve tačke.

Očigledno je da nova vlada na velikim mukama i da nema mnogo mogućnosti za manevar. Spaljenost od planete u 7. kući može lako da bude znak opstrukcija ili pritisaka, diktata od strane moćnih ljudi (jednako domaćih kao i stranaca), što sve govori o tome da vlada nema nezavisnost u svom delanju (mada, koja vlada na ovim prostorima to pa ima) već svira istu pesmu, samo možda u drugom aranžmanu. Sa Suncem je fiksna zvezda Rastaban, malefična zvezda u sazvežđu Zmaja koja se obično dovodi u vezu s nasiljem, kriminalom, nesrećama i zločinima… dakle, mito, korupcija i kriminal onemogućavaju vladu da radi svoj posao.

Vladar 10. kuće je Jupiter i predstavljao bi premijera. Sama činjenica da je Jupiter u svom padu i malefičnoj kući govori o slabosti Krivokapića da napravi bilo kakve radikalnije promene. Štaviše, Jupiter je u malefičnoj kući, u vlasti Saturna koji upravlja MC-om koji mi vrlo liči na Đukanovića. Iako deluje tj. predstavlja se da je on otpevao svoje i da se ni za šta ne pita, zapravo bi ovo ukazalo na to da on i te kako vuče konce u pozadini, da je prava moć i dalje u njegovim rukama, a da su vlada i premijer figurice na tabli koje on pomera kako on hoće. Sve ukazuje i na mogućnost nove krize u vezi s verom/religijom.

Ne čini mi se iz ove slike da bi vlada Crne Gore mogla baš brzo da padne, ali mislim da je u ovom sazivu neodrživa, te da se u periodu jul-avgust, najkasnije septembar, mogu očekivati neke izmene, rekonstrukcija. Videćemo. U novom ingresu, Merkur iz horoskopa vlade je u padu i ide u kvadrat s Marsom, što odista asocira na promene i rekonstrukciju vlade.

Veliki ispit će verujem biti kada se Mars od oktobra 2022. bude prebacivao kroz Blizance, preko prvog polja horoskopa proglašenja. Blizu Ascendenta će praviti zaokret, tako da će mesecima nakon toga će vršiti pritisak. Ako ne do tad, verujem da će gotovo sigurno do aprila 2023. doći do rascepa i da će vlada Crne Gore pasti.

DODATAK (18.6.2021):
Jučerašnje izglasavanje rezolucije o Srebrenici je u CG skupštini produbilo jaz unutar koalicionih partnera. Krivokapiću se ljulja stolica, a evo, vidimo da se stvari zaoštravaju kako se bližimo prvom kriznom periodu. Zaista me ne bi iznenadilo da u julu ili avgustu dođe do dalje destabilizacije političkih prilika u Crnoj Gori.

Širi dalje!

PREPORUKA

septembar srbijaisvet srbija2021

PRATI ASTRORIZNICU
Ako želiš da dobijaš obaveštenja o novim tekstovima i ponudama

Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *