Ishod veze

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

17 komentara

 1. Ivana kaže:

  Svaka cast na odgovoru ! Vrlo jasno, precizno, razumljivo… sve naj, naj….

 2. Ivana kaže:

  Ma nema na cemu, to je bar ocigledno, ne preterujem uopste 🙂

 3. ivana kaže:

  doista super objasnjeno, da se moglo pratit svaki dio kojem je sve objasnjeno. Dobro bi bilo jos koji primjerak pokazat.

 4. Aleksandra kaže:

  Kako se u horarnoj karti vidi treca osoba? Da li muskarac ima jos nekoga pored pitaca ako je Ve signifikator zenske osobe tj samog pitaca, uz Mesec i vladara samog Ascedenta? Da li se ona , ta treca potencijalna osoba, krije u petom polju od sedmog, jedanaestom? Hvala.

  • Bojan Šojić kaže:

   Aleksandra,

   Treću osobu može predstavljati i neka planeta u VII polju i neki od triplicitetnih vladara VII kuće. Takođe, ukoliko je vladar VII kuće u separacionom aspektu i snažnoj uzajamnoj recepciji sa nekom planetom, to takođe može biti pokazatelj treće osobe. Naravno, sve zavisi od konteksta pitanja i okolnosti u vezi sa pitanjem. U nekim situacijama i sama Venera može predstavljati postojanje treće osobe, uglavnom u pitanjima u kojima je veza dvoje ljudi već započeta.

 5. Aleksandra kaže:

  Hvala, veza je u prekidu.

 6. ivana kaže:

  bojane na koji nacin racunas vremenski da se ispuni. Ja sam recimo gledala horar pisma koje mi je bitno, sad signifikator moj i signifikator pisma nemaju nikakav aspekt, ali zato je napravljen 120 sa mjesecom, sad me zanima po cemu gledas koliko dugo traje, jer sunce koji je bio signifikator pisma je bio 20 stupnja, a mjesec 21, pa sam racunala da ce doci za dan zbog tog sto je Mo u raku u 2, a So u Pi u 11, ali mozda je ipak rijeci o 1 sedmici? Sto mislis?

  • Bojan Šojić kaže:

   Ivana,

   To pitanje je vrlo kompleksno i na tu temu bi se moglo napisati mnogo teksta jer je to prosto najosetljiviji deo horarne astrologije. Ukratko, treba obratiti pažnju na brzinu planeta, na znake u kojima se nalaze (kardinalni, fiksni, promenljivi), na polja (uglovi, sledujuće, kadentne), na kvadrante karte (brzi, spori). Takođe, treba uvek imati na umu objektivne okolnosti u vezi samog pitanja, da li je legitimno očekivati da će se nešto ispuniti za 1 dan, 1 nedelju ili 1 mesec.
   U nekim pitanjima, posebno u nekim opštim pitanjima ili onima za koje se pouzdano zna da se neće ispuniti u skorije vreme, legitimno je za vremenske odrednice koristiti najmanje godine planeta, pa te vrednosti kombinovati kao broj nedelja ili meseci (ili čak možda i godina, zavisno od samog pitanja).

   Tako da, u vezi sa tvojim vremenskim odrednicama, da, mogla bi biti nedelja u pitanju

 7. ivana kaže:

  Ja imam sto pitanja 🙂 pa se nadam da mi mozes odgovorit, jer ja sam citala negdje kad se ucis onda citas svega i svasta. Zanima me : ako partner, na kojeg gledamo ima signfikatora u svom sjedistu ili egzalataciji, da taj partner zapravo ne mari za nas vise , vec samo za svoje potrebe? Jel to moguce, recimo da je nas partner ili osoba za koju smo zaigrani da bude predstavljen JU u raku, to bi bilo jel u svom sjedistu. Dali takav JU predstavlja samoljubac? Cak i da pravi 0 sa Mjesecom?

  • Bojan Šojić kaže:

   Pa može biti i ne mora da znači. U neku ruku, planeta u sedištu ili egzaltaciji ima puno vrlina i samodovoljna je, tako da ne pravi beskrajne kompromise, ali to ne treba posmatrati u nekom vrlo negativnom kontekstu. Ona će se ponašati u skladu sa svojim dobrim kvalitetom, dakle reč je o ok, ispravnoj osobi, a takva osoba nema potrebu da se menja zarad drugih jer nema šta da menja.

 8. ivana kaže:

  Citala sam tvoje horare pa me zanima sljedece. Kad ti gledas planetu kao ovde Merkur on se nalazi u 7 ali od asca u 8 kuci, mogu reci da doista ima smisla. Dali se to radi sa svakom planetom? Znaci ovde se Mjesec nalazi u 3 kuci, dali se od asca gleda da je u 4 kuci?

 9. zabrinuta kaže:

  dobro vece 🙂 pratim vas i pokusavam da naucim ali tesko 😀 da li vas mogu nesto pitati i da mi eto, koliko toliko objasnite kako i sto da trazim ? 🙂 zanima me da li cemo ja i covjek sa kojim se vidjam ozvaniciti tj u javnosti reci nasu vezu ? on je ozenjen ali u jako losem braku… 22:35h 16.06.2014 u baru

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovanje,

   Kartu ne mogu da Vam tumačim, ali Vam mogu dati neke smernice za tumačenje. Sebi dodelite vladara Ascendenta i Mesec, muškarcu za koga pitate vladara Descendenta. Obratite pažnju na bilo koju planetu u VII kući ili na planetu sa kojom vladar VII kuće ima recepciju, jer ta planeta može predstavljati suprugu. Obratite pažnju na pozicije signifikatora u kućama, da li izlaze na vrh neba ili su ispod horizonta, da li postoji aplikacija ka vladaru X kuće. Može biti različitih kombinacija, a nekada karta sama nametne igrače tako što ih istakne u odgovarajućim poljima.

   Srdačan pozdrav,
   B.

 10. zabrinuta kaže:

  lilit i sjeverni cvor su mu u sedmoj kuci bika… e sad, znam tj citala sam da losi aspekti u ovoj kuci mogu da pokazu to a vladar bika je venera koja je posla u desetu kucu djevice… mjesec je u 3 kuci jarca a u 9 kiuci su ribei tu su mu sunce i merkur, stim sto su merkurovi aspekti u 9 kuci mjesec opozicija merkur, merkur kvadrat saturn i merkur sekstil venus… znam da se gleda ta neka osa 3/9 za razvod i drugi brak, ako nisam pobrkala… pokusavam se snaci ali nesto tesko… ovo je iz njegove karte