Da li će se javiti?

Da li će se javiti osoba za koju je pitač zainteresovan nakon što je veza okončana?

 

Horarna astrologija – primeri iz prakse
~ ljubavna pitanja ~

Okolnosti

Pitač je ženska osoba. Nekoliko dana pre postavljenog pitanja, raskinula je sa dečkom sa kojim je bila u vezi skoro godinu dana. Razlog raskida je bio prilično neobičan – htela je da ga malo napravi ljubomornim, da ustanovi koliko mu je stalo do nje, da bi na kraju sve preraslo u ozbiljniju svađu koja završava tako što ona raskida sa njim. Nakon toga, shvata da je postupila vrlo nepromišljeno, jer je očekivala da će je dečko zvati, međutim, on se nije javljao, a ona nije znala šta da radi. Otuda se i rodilo ovo pitanje.

Da li će se javiti — analiza

Kao i uvek kada razmatramo ljubavna pitanja, ako je pitač ženska osoba, njoj dodeljujemo i Veneru uz vladara Ascendenta i Lunu, a osobi za koju se pita vladara Descendenta i Sunce; Venera i Sunce predstavljaju ženski i muški princip, generalno. Izuzetak možemo napraviti kada su dvoje u vezi, i/ili kada se pitanje tiče nekih drugih stvari u vezi.

Vladar Ascendenta je Merkur i nalazi se u vrlo nepovoljnoj zodijačkoj poziciji – u znaku Riba gde je u padu i izgonu. Znamo da planeta koja je esencijalno debilitirana postaje izvor problema. Na ovaj način dobijamo potvrdu njene priče da su joj reakcije tih dana bile nepromišljene i da nije bila u stanju da trezveno i racionalno razmišlja i donosi odluke. Situaciju dodatno pogoršava malefična zvezda Šeat na kojoj se Merkur našao.

da li će se javiti

Da li ce se javiti? 2. mart 2012. 10:44 h, Beograd, Alkabitus kvadrantni sistem

S druge strane, pozicija Merkura u sedištu Jupitera pokazatelj je povezanosti sa partnerom jer je Jupiter vladar Descendenta i predstavlja partnera s kojim je prekinula vezu. Možemo još da primetimo i da se Merkur nalazi na poslednjem stepenu znaka Riba i da se sprema da promeni znak. Kada se planeta nađe na poslednjem stepenu znaka, to obično predskazuje neku promenu. U ovom slučaju, pitač će nakon perioda rastresenosti i nemira dobiti poriv za akcijom, za nečim novim i konkretnim i iz jednog pasivnog stanja će krenuti u akciju. U svakom slučaju, u njenom životu brzo dolazi do promena okolnosti.

Jupiter koji se odnosi na dečka, tj. na pitanog, nalazi se u averziji prema Descendentu, u XI kući i u XII znaku. Ovo je pokazatelj da se dotična osoba ne snalazi u nastaloj situaciji, da ne uspeva da upravlja sobom i na taj način ostvari ciljeve koje je sebi zacrtala. Iz kasnijeg razgovora sa pitačem ovo je potvrđeno, jer taj dečko ne uspeva da očuva stabilnost bilo koje veze, a ima snažnu želju da se ostvari po pitanjima porodice i dece.

Možemo reći da nam i Luna kao kosignifikator priča sličnu priču. Ona je takođe na kraju znaka i predskazuje pozitivnu promenu situacije, jer se sprema da uđe u znak u kom ima vladarstvo. Nakon promene znaka spojiće se najpre sa Merkurom, a potom sa Jupiterom, pa će na neki način povezati Merkura i Jupitera što bi nas navelo na zaključak da će doći do pomirenja.[1]. Sa Merkurom se neće spojiti ranije jer on „beži“ u drugi znak pre nego što Luna stigne do njega, tako da će se spajanje obaviti kada obe planete promene znake.

Ovo spajanje Lune sa Merkurom i Jupiterom nije prenos svetlosti u klasičnom smislu, već povezivanje planeta putem aspekata. U nekim drugim okolnostima, verovatno bih došao do zaključka da će odgovor biti negativan, ali ovde me je zanimalo šta se to dešava nakon promena okolnosti koje su brze i izvesne.

Istinski prenos svetlosti se odigrava između Venere od koje se Luna odvaja, i Saturna u V kući ka kom aplicira. Pošto je Saturn participirajući triplicitetni vladar VII kuće i po svom osnovnom značenju se odnosi na nešto staro ili prošlo, ovaj prenos svetlosti bi mogli uzeti kao pozitivan odgovor, tj. kao argument da će doći do pomirenja.

No, triplicitetni vladari VII kuće će najčešće ukazati na neke druge muškarce, što se i u ovom slučaju ispostavilo kao tačno. Pored toga, u svojoj praksi sam često nalazio da ovakav Saturn, posebno retrogradan i u V polju, u život pitača dovede osobu sa kojom je pitač imao ranije intimne odnose i koja bi imala želju da obnovi kontakt i vezu, pa sam pitaču nagovestio mogućnost da će joj se možda u narednih par dana pojaviti neko bivši.

Određivanje vremena je uvek problematično u horarnim pitanjima. Merkuru treba samo 6 lučnih minuta odnosno 2 časa da promeni znak. S druge strane, Luni treba oko 6 časova da promeni znak i da se spoji sa Merkurom. Obe planete su u promenljivim znakovima, ali ugaonim poljima te bi stoga trebalo uzeti u obzir neke brže vremenske jedinice. Kada god su ovako brze planete u igri, obično se opredelim za vremenske jedinice koje simboliše Luna pa sam zaključio da bi moglo da bude u pitanju 6 dana do promene situacije.

Povratne informacije

Nakon desetak dana, pitač se javila sa povratnim informacijama. Saopštila mi je dve stvari. Prva je da je imala kontakt sa jednim bivšim momkom. Na njegovu inicijativu su se sastali, primarno da bi završili neki posao, a on je iskoristio priliku i da ponovo izjavi ljubav uz nadu da bi mogli opet da budu intimni kao nekad. Pitač je to odbila. jer je već ranije bila vrlo povređena od strane te osobe, tako da su samo završili posao zbog kojeg su se našli.

Do promene situacije sa aktuelnim dečkom je došlo nakon 7 dana od postavljenog pitanja. On se javio sa željom da nastave tamo gde su stali pre svađe. Ubrzo nakon tog telefonskog razgovora su se i videli. Veza funkcioniše na jedan čudan način i neobična je za oboje. Ima dosta trzavica koje su posledica nerazumevanja. Svemu tome je uzrok što se signifikatori u karti ne vide, u averziji su i stoga je vrlo upitno koliko će ova veza trajati. No, to svakako i nije od važnosti za ovo pitanje.

Obnova kontakta?
Da li će se pomiriti?


Napomene:

[1] Ovo ne možemo tumačiti kao prenos svetlosti po teoriji jer se Luna spaja sa više planeta u vrlo kratkom vremenskom razdoblju. Ovo su klasične aplikacije, ali je očigledno Luna imala ulogu medijatora između Merkura i Jupitera, jer se ove dve planete nikako ne mogu drugačije povezati.↩nazad na tekst

Širi dalje!
 • 1
  Share
Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
tel/viber/WApp: +381 63 786 79 85
Prijavite se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu
spinner

Pročitajte i ovo...

18 komentara

 1. ivana kaže:

  Bok bojane mene nesto zanima:
  Kad tumacimo horar i asc zene koja pita pitanje je lav i njoj je dodjeljeno sunce i mjesec. Muskarcu naravno dodjelimo Saturn zbog 7 kuce u vodenjaku. Dali je dobro dodjelit jos jedan signifikator muskarcu recimo Mars u ovom slucaju?
  PLus ako se u 7 kuci nadje Venera, ja mislim da to predstavlja da taj covjek vec ima nekog.

  • Zdravo Ivana,

   Nema potrebe da se dodeljuje Mars tj. da se uvodi neke druga planeta u priču. A što se tiče Venere, to može biti slučaj, ali ako je u kontekstu pitanja.

   Pozdrav
   B.

   • ivana kaže:

    Jer po ovom gore sto si ti pisao , pises da se zeni dodjeli i venera, ali ova zenska osoba je pitala za decka , znaci da je ona bila predstavljena venerom onda bi ona bila ta koja je sa njim, kad se vec Venera nasla u 7 kuci.

    • Da, da se Venera našla u VII kući, bilo bi mudro razmotriti mogućnost da partner ima i nešto sa strane pa bi onda tu Veneru dodelili potencijalnoj ljubavnici partnera. Opet kažem, SAMO ukoliko kontekst pitanja to dozvoljava jer nećemo uvek kada vidimo Veneru u VII kući zaključiti da se radi o ljubavnici. Ovde je kontekst pitanja nešto drugačiji, radi se o hirovitosti i nerazboritosti pitača zbog koga se veza prekinula. Partner i njegova vernost se ne dovode u pitanje, što je karta i pokazala.

 2. Zdenka kaže:

  Lijep pozdrav Bojane,
  Ovo je super primjer kad su u pitanju prijenos svjetlosti izvan granica, tj. sljedecem znaku. Do sada sam mislila da samo oni aspekti koji se dogadaju odmah nakon promjene znaka recimo prvih tri grada funkcioniraju, ovdje se prijenos svjetlosti dogada tek nakon sto mjesec napravi 7 gradi u sljedecem znaku.
  I jos jedno pitanje, mjesec srece saturna prije nek promjeni znak, zar to nebi trebala biti sprecavanje aspekta, ili u ovom slucaju
  prijenosa svjetlosti. Ali valjda je i sa tim kao i sve u astrologiji, svako pitanje ili horoskop je unikat za sebe, pa treba uvjek biti spreman na izuzetke.
  Veliko hvala za tvoj trud i odgovore koje nam tako strpljivo i rado djelis..
  Pozdrav, zdenka

  • Poštovanje Zdenka,

   Ovo je bila jedna vrlo čudna karta i možemo joj prići iz više uglova. Možemo, npr. reći da će Mesec povezati Saturn i Merkura i na taj način ćemo doći do zaključka da će se pitač povezati sa bivšim dečkom koji se u međuvremenu pojavio. Možemo ignorisati Merkura, pa zapravo povezati Veneru i Saturna što je možda i logičnije, jer se Mesec odvojio od Venere i napreduje ka Saturnu. Ovo je prenos svetlosti u pravom smislu. U suštini dolazimo do istog zaključka jer je Venera kosignifikator pitača i povezuje se sa bivšim dečkom – Saturnom. Ova slika možda mnogo bolje opisuje pozadinu dešavanja jer se bivši momak pojavio s namerom da obnovi intimne odnose sa pitačem (Saturn u V kući u Venerinom znaku). Nakon promene znaka Mesec ide na Merkura i ubrzo na Jupitera i u tom povezivanju Meseca sa ovo dvoje priča je dobila svoj epilog. Ovo spajanje je van definicije klasičnog prenosa svetlosti (to je „istrošeno“ u povezivanju prethodnih planeta), prosto su u pitanju mesečeve aplikacije. I eto, Saturn nije omeo spajanje, što je takođe interesantno 🙂 Saturn je retrogradan tako da vraća svetlost, ali bez veće štete jer je Mesec ugaon pa može da podnese to vraćanje.
   Par sličnih primera se nalazi i kod Lilija, gde je on takođe došao do nekih odgovora posmatrajući aplikacije Meseca nakon promene znaka, i pitao sam se zbog čega je to radio. Sve dok nisam došao do ovog primera 🙂

   Srdačan pozdrav,
   Bojan

   • Zdenka kaže:

    Hvala na odgovoru i objasnjenju zasto si tako tumacio.
    Inace Lilija sam vec vise puta citala ali u mojim godinama vise ne ostaje sve u glavi..;) cesto ishlapi…
    Ali ostalo je barem to da je Lili cesto horarce tumacio izvan granica.
    Pozdrav, Zdenka

 3. Dunja kaže:

  Da li cu se vratiti u bolnicu na svoje radno mesto?Rodjena sam 20.08.1976. u Zrenjaninu 22h i 25min,biolog sam po zanimanju,radila sam dve godine na odredjeno kao geneticar i po dolasku novog direktora ugovor mi nije produzen.Molim za odgovor,hvala…

 4. Meliha kaže:

  Pozz i mene zanima..Da li ce se javiti..mnogo smo se posvadjali..?On je rodjen 23.03.1983..(ovan) a moj dat rodj 14.07.1987…hvalaa

 5. Ivana kaže:

  Pozz i mene zanima da li ce se bivsi javiti. Rodjen je 10.01.1974 q ja 04.10.1984. Hvala unapred.

 6. Ana kaže:

  Jel mogu sunce i venera kao signifikatori da se gledaju kad se postavlja pitanje, da l cu biti s nekim u vezi i sta oseca, ili da li ga ptivlacim? Posto ih niste razmotrili u ovom pitanju, pa mi nije jasno kada se gledaju.

 7. Ana kaže:

  Da li kada razmatrate emocije u horarnim pitanjima, ste za Frolijevo ili Lilijevo tumačenje? Posto slozicete se, su u averziji. Po froliju, ukoliko bi se signifikator pitaca nasao u sedistu ili egzaltaciji signifikatora dsca, voleo bi ga, dok kod lilija, Dsc voli pitaca.
  U natalnoj karti je isto zanimljiva situacija, ako je npr. venera u ovnu, muskarci vole takve zene. Ili mars u vagi daje muskarc koga zene vole, dok je on zenomrzac.
  Cini mi se kao da se horarna i natalna razlicito gledaju.

  • Ana,

   Lili sledi zdravu logiku (i tradiciju) pa je njegovo tumačenje valjano. Froli brlja. To što pominjete je, prosto, stvar recepcija. Pošto je vladar prve u znaku u kom vladar sedme ima vladarstvo, samim tim taj vladar sedme nudi recepciju vladaru prve, tj. prihvata ga, dopada mu se itd. Naravno, pošto je vladar prve u sedmoj kući, on je svakako zainteresovan za pitanja te kuće (odnos, vezu, brak), ali samo ako nudi recepciju vladaru sedme, možemo govoriti o emocijama, ljubavi itd.
   Što se tiče natalne, isti je princip kao i u horarnoj. Mars u Vagi (pod uslovom da se odnosi na muškarca) biće radije pokazatelj jačeg libida i eventualno problema u uspostavljanju trajnih i kvalitetnih odnosa, nego da je osoba ženomrzac. Venera u Marsovom ili Mars u Venerinom znaku, obično su pokazatelj nemoralnog ili društveno neprihvatljivog ponašanja (jer su debilitirani). No, to apsolutno ne mora biti slučaj ako ostali faktori tome protivreče.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *