Da li će se javiti?

Da li će se javiti osoba za koju je pitač zainteresovan nakon što je veza okončana?

Horarna astrologija – primeri iz prakse
~ ljubavna pitanja ~

 

Pitač je ženska osoba. Nekoliko dana pre postavljenog pitanja, raskinula je sa dečkom s kojim je bila u vezi skoro godinu dana. Razlog raskida je bio prilično neobičan – htela je da ga malo napravi ljubomornim, da ustanovi koliko mu je stalo do nje, da bi na kraju sve preraslo u ozbiljniju svađu koja završava tako što ona raskida sa njim. Nakon toga, shvata da je postupila vrlo nepromišljeno jer je očekivala da će je dečko zvati, međutim, on se nije javljao a ona nije znala šta da radi. Otuda se i rodilo ovo pitanje.

Da li će se javiti — analiza

Kao i uvek kada razmatramo ljubavna pitanja, ako je pitač ženska osoba, njoj dodeljujemo i Veneru uz vladara Ascendenta i Lunu, a osobi za koju se pita vladara Descendenta i Sunce; Venera i Sunce predstavljaju ženski i muški princip, generalno. Izuzetak možemo napraviti kada su dvoje u vezi, i/ili kada se pitanje tiče nekih drugih stvari u odnosu.

Vladar Ascendenta je Merkur i nalazi se u vrlo nepovoljnoj zodijačkoj poziciji – u znaku Riba gde je u padu i izgonu. Znamo da planeta koja je esencijalno debilitirana postaje izvor problema. Na ovaj način dobijamo potvrdu njene priče da su joj reakcije tih dana bile nepromišljene i da nije bila u stanju da trezveno i racionalno razmišlja i donosi odluke. Situaciju dodatno pogoršava malefična zvezda Šeat na kojoj se Merkur našao.

da li će se javiti
Da li ce se javiti? 2. mart 2012, 10.44, Beograd, Alkabitus kvadrantni sistem

S druge strane, pozicija Merkura u sedištu Jupitera pokazatelj je povezanosti sa partnerom jer je Jupiter vladar Descendenta i predstavlja partnera s kojim je prekinula vezu. Možemo još da primetimo i da se Merkur nalazi na poslednjem stepenu znaka Riba i da se sprema da promeni znak. Kada se planeta nađe na poslednjem stepenu znaka to obično predskazuje neku promenu. U ovom slučaju, pitač će nakon perioda rastresenosti i nemira dobiti poriv za akcijom, za nečim novim i konkretnim i iz jednog pasivnog stanja će krenuti u akciju. U svakom slučaju, u njenom životu brzo dolazi do promena okolnosti.

Jupiter koji se odnosi na dečka, tj. na pitanog, nalazi se u averziji prema Descendentu, u XI kući i dvanaestom znaku. Ovo je pokazatelj da se dotična osoba ne snalazi u nastaloj situaciji, da ne uspeva da upravlja sobom i na taj način ostvari ciljeve koje je sebi zacrtala. Iz kasnijeg razgovora sa pitačem ovo je potvrđeno, jer taj dečko ne uspeva da očuva stabilnost bilo koje veze, a ima snažnu želju da se ostvari po pitanjima porodice i dece.

Merkur i Jupiter se ne povezuju, štaviše, kada Merkur promeni znak biće u averziji. To bi bilo dovoljno da zaključimo da od pomirenja nema ništa. Međutim, postoji spajanje preko alternativnih signifikatora.

Prema pravilima, pitaču pripada planeta od koje se Luna odvojila što je u ovom slučaju Venera, a osobi za koju se pita planeta kojoj Luna aplicira – Saturn. Ukoliko se te dve planete povezuju, to bi moglo da dovede do pozitivnog razvoja situacije, naravno u skladu sa aspektom i kvalitetom planeta. Retrogradnost Saturna bi mogla da bude pokazatelj „povratnika“ u vezu.

Vidimo da Venera prilazi Saturnu uz uzajamnu recepciju. Mada, treba imati na umu da se spajanje odvija preko opozicije i pri tom se Venera nalazi na mestu pada Saturna, pa pomirenje, iako izvesno, verovatno nije uvod u neku dugotrajnu i stabilnu priču. Luna bi takođe mogla da ukaže na pozitivan razvoj događaja jer se sprema da uđe u znak u kom ima vladarstvo.

Povezivanje signifikatora se dešava za malo više od 2 jedinice vremena, što bi, s obzirom na polja i znakove trebalo da bude oko 2 nedelje od postavljenog pitanja. Pošto je aplikacija Venere i Saturna dvostruka, to bi moglo da skrati vremenski okvir na oko desetak dana.

Povratne informacije

Do promene situacije sa aktuelnim dečkom je došlo nakon 7 dana od postavljenog pitanja. Nakon nekoliko poruka koje mu je pitač ostavila, javio se sa željom da nastave tamo gde su stali pre svađe. Ubrzo nakon tog telefonskog razgovora su se i videli. Veza funkcioniše na jedan čudan način i neobična je za oboje. Ima dosta trzavica koje su posledica nerazumevanja, pa je vrlo upitno koliko će ova veza trajati.

POVEZANE TEME:

Obnova kontakta?
Da li će se pomiriti?


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

17 komentara

 1. ivana kaže:

  Bok bojane mene nesto zanima:
  Kad tumacimo horar i asc zene koja pita pitanje je lav i njoj je dodjeljeno sunce i mjesec. Muskarcu naravno dodjelimo Saturn zbog 7 kuce u vodenjaku. Dali je dobro dodjelit jos jedan signifikator muskarcu recimo Mars u ovom slucaju?
  PLus ako se u 7 kuci nadje Venera, ja mislim da to predstavlja da taj covjek vec ima nekog.

  • Bojan Šojić kaže:

   Zdravo Ivana,

   Nema potrebe da se dodeljuje Mars tj. da se uvodi neke druga planeta u priču. A što se tiče Venere, to može biti slučaj, ali ako je u kontekstu pitanja.

   Pozdrav
   B.

   • ivana kaže:

    Jer po ovom gore sto si ti pisao , pises da se zeni dodjeli i venera, ali ova zenska osoba je pitala za decka , znaci da je ona bila predstavljena venerom onda bi ona bila ta koja je sa njim, kad se vec Venera nasla u 7 kuci.

    • Bojan Šojić kaže:

     Da, da se Venera našla u VII kući, bilo bi mudro razmotriti mogućnost da partner ima i nešto sa strane pa bi onda tu Veneru dodelili potencijalnoj ljubavnici partnera. Opet kažem, SAMO ukoliko kontekst pitanja to dozvoljava jer nećemo uvek kada vidimo Veneru u VII kući zaključiti da se radi o ljubavnici. Ovde je kontekst pitanja nešto drugačiji, radi se o hirovitosti i nerazboritosti pitača zbog koga se veza prekinula. Partner i njegova vernost se ne dovode u pitanje, što je karta i pokazala.

 2. Dunja kaže:

  Da li cu se vratiti u bolnicu na svoje radno mesto?Rodjena sam 20.08.1976. u Zrenjaninu 22h i 25min,biolog sam po zanimanju,radila sam dve godine na odredjeno kao geneticar i po dolasku novog direktora ugovor mi nije produzen.Molim za odgovor,hvala…

 3. Meliha kaže:

  Pozz i mene zanima..Da li ce se javiti..mnogo smo se posvadjali..?On je rodjen 23.03.1983..(ovan) a moj dat rodj 14.07.1987…hvalaa

 4. Ivana kaže:

  Pozz i mene zanima da li ce se bivsi javiti. Rodjen je 10.01.1974 q ja 04.10.1984. Hvala unapred.

 5. Ana kaže:

  Jel mogu sunce i venera kao signifikatori da se gledaju kad se postavlja pitanje, da l cu biti s nekim u vezi i sta oseca, ili da li ga ptivlacim? Posto ih niste razmotrili u ovom pitanju, pa mi nije jasno kada se gledaju.

 6. Ana kaže:

  Da li kada razmatrate emocije u horarnim pitanjima, ste za Frolijevo ili Lilijevo tumačenje? Posto slozicete se, su u averziji. Po froliju, ukoliko bi se signifikator pitaca nasao u sedistu ili egzaltaciji signifikatora dsca, voleo bi ga, dok kod lilija, Dsc voli pitaca.
  U natalnoj karti je isto zanimljiva situacija, ako je npr. venera u ovnu, muskarci vole takve zene. Ili mars u vagi daje muskarc koga zene vole, dok je on zenomrzac.
  Cini mi se kao da se horarna i natalna razlicito gledaju.

  • Bojan Šojić kaže:

   Ana,

   Lili sledi zdravu logiku (i tradiciju) pa je njegovo tumačenje valjano. Froli brlja. To što pominjete je, prosto, stvar recepcija. Pošto je vladar prve u znaku u kom vladar sedme ima vladarstvo, samim tim taj vladar sedme nudi recepciju vladaru prve, tj. prihvata ga, dopada mu se itd. Naravno, pošto je vladar prve u sedmoj kući, on je svakako već zainteresovan za pitanja te kuće (odnos, vezu, brak).
   Što se tiče natalne, isti je princip kao i u horarnoj. Mars u Vagi (pod uslovom da se odnosi na muškarca) biće radije pokazatelj jačeg libida i eventualno problema u uspostavljanju trajnih i kvalitetnih odnosa, nego da je osoba ženomrzac. Venera u Marsovom ili Mars u Venerinom znaku, obično su pokazatelj nemoralnog ili društveno neprihvatljivog ponašanja (jer su debilitirani). No, to apsolutno ne mora biti slučaj ako ostali faktori tome protivreče.

 7. Lady T kaže:

  Poštovanje,

  Da li u slučaju, kada su Me i Ju u Vodolji i devetoj kući( Me i Ju su glavni signifikatori u horaru ), i postoji aplikaciona konjukcija, te imaju mala dostojanstva ( Me je u licu i u slučajnom dostojanstvu, a Ju samo u slučajnom dostojanstvu ), pa samim tim su i recepcije slabe, horar daje potvrdan odgovor, zbog aplikacionog aspekta konjukcije?

  Unapred zahvaljujem na odgovoru. Svako dobro.

  • Bojan kaže:

   Poštovana, ne znam kakve veze imaju slučajna dostojanstva sa recepcijama. Pojedinačna, manja esencijalna dostojanstva takođe se mogu isključiti, jer za recepcije treba visoko dostojanstvo ili par manjih. U svakom slučaju, odgovor može biti pozitivan i bez recepcije ako signifikatori nisu na štetnim mestima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *