Da li će se javiti?

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

17 komentara

 1. ivana kaže:

  Bok bojane mene nesto zanima:
  Kad tumacimo horar i asc zene koja pita pitanje je lav i njoj je dodjeljeno sunce i mjesec. Muskarcu naravno dodjelimo Saturn zbog 7 kuce u vodenjaku. Dali je dobro dodjelit jos jedan signifikator muskarcu recimo Mars u ovom slucaju?
  PLus ako se u 7 kuci nadje Venera, ja mislim da to predstavlja da taj covjek vec ima nekog.

  • Bojan Šojić kaže:

   Zdravo Ivana,

   Nema potrebe da se dodeljuje Mars tj. da se uvodi neke druga planeta u priču. A što se tiče Venere, to može biti slučaj, ali ako je u kontekstu pitanja.

   Pozdrav
   B.

   • ivana kaže:

    Jer po ovom gore sto si ti pisao , pises da se zeni dodjeli i venera, ali ova zenska osoba je pitala za decka , znaci da je ona bila predstavljena venerom onda bi ona bila ta koja je sa njim, kad se vec Venera nasla u 7 kuci.

    • Bojan Šojić kaže:

     Da, da se Venera našla u VII kući, bilo bi mudro razmotriti mogućnost da partner ima i nešto sa strane pa bi onda tu Veneru dodelili potencijalnoj ljubavnici partnera. Opet kažem, SAMO ukoliko kontekst pitanja to dozvoljava jer nećemo uvek kada vidimo Veneru u VII kući zaključiti da se radi o ljubavnici. Ovde je kontekst pitanja nešto drugačiji, radi se o hirovitosti i nerazboritosti pitača zbog koga se veza prekinula. Partner i njegova vernost se ne dovode u pitanje, što je karta i pokazala.

 2. Dunja kaže:

  Da li cu se vratiti u bolnicu na svoje radno mesto?Rodjena sam 20.08.1976. u Zrenjaninu 22h i 25min,biolog sam po zanimanju,radila sam dve godine na odredjeno kao geneticar i po dolasku novog direktora ugovor mi nije produzen.Molim za odgovor,hvala…

 3. Meliha kaže:

  Pozz i mene zanima..Da li ce se javiti..mnogo smo se posvadjali..?On je rodjen 23.03.1983..(ovan) a moj dat rodj 14.07.1987…hvalaa

 4. Ivana kaže:

  Pozz i mene zanima da li ce se bivsi javiti. Rodjen je 10.01.1974 q ja 04.10.1984. Hvala unapred.

 5. Ana kaže:

  Jel mogu sunce i venera kao signifikatori da se gledaju kad se postavlja pitanje, da l cu biti s nekim u vezi i sta oseca, ili da li ga ptivlacim? Posto ih niste razmotrili u ovom pitanju, pa mi nije jasno kada se gledaju.

 6. Ana kaže:

  Da li kada razmatrate emocije u horarnim pitanjima, ste za Frolijevo ili Lilijevo tumačenje? Posto slozicete se, su u averziji. Po froliju, ukoliko bi se signifikator pitaca nasao u sedistu ili egzaltaciji signifikatora dsca, voleo bi ga, dok kod lilija, Dsc voli pitaca.
  U natalnoj karti je isto zanimljiva situacija, ako je npr. venera u ovnu, muskarci vole takve zene. Ili mars u vagi daje muskarc koga zene vole, dok je on zenomrzac.
  Cini mi se kao da se horarna i natalna razlicito gledaju.

  • Bojan Šojić kaže:

   Ana,

   Lili sledi zdravu logiku (i tradiciju) pa je njegovo tumačenje valjano. Froli brlja. To što pominjete je, prosto, stvar recepcija. Pošto je vladar prve u znaku u kom vladar sedme ima vladarstvo, samim tim taj vladar sedme nudi recepciju vladaru prve, tj. prihvata ga, dopada mu se itd. Naravno, pošto je vladar prve u sedmoj kući, on je svakako zainteresovan za pitanja te kuće (odnos, vezu, brak), ali samo ako nudi recepciju vladaru sedme, možemo govoriti o emocijama, ljubavi itd.
   Što se tiče natalne, isti je princip kao i u horarnoj. Mars u Vagi (pod uslovom da se odnosi na muškarca) biće radije pokazatelj jačeg libida i eventualno problema u uspostavljanju trajnih i kvalitetnih odnosa, nego da je osoba ženomrzac. Venera u Marsovom ili Mars u Venerinom znaku, obično su pokazatelj nemoralnog ili društveno neprihvatljivog ponašanja (jer su debilitirani). No, to apsolutno ne mora biti slučaj ako ostali faktori tome protivreče.

 7. Lady T kaže:

  Poštovanje,

  Da li u slučaju, kada su Me i Ju u Vodolji i devetoj kući( Me i Ju su glavni signifikatori u horaru ), i postoji aplikaciona konjukcija, te imaju mala dostojanstva ( Me je u licu i u slučajnom dostojanstvu, a Ju samo u slučajnom dostojanstvu ), pa samim tim su i recepcije slabe, horar daje potvrdan odgovor, zbog aplikacionog aspekta konjukcije?

  Unapred zahvaljujem na odgovoru. Svako dobro.

  • Bojan kaže:

   Poštovana, ne znam kakve veze imaju slučajna dostojanstva sa recepcijama. Pojedinačna, manja esencijalna dostojanstva takođe se mogu isključiti, jer za recepcije treba visoko dostojanstvo ili par manjih. U svakom slučaju, odgovor može biti pozitivan i bez recepcije ako signifikatori nisu na štetnim mestima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *