Da li će se pomiriti?

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

39 komentara

 1. Zdenka kaže:

  Halo Bily,
  imam jedno pitanje u vezi VE koja je ovdje omela aspekt izmedu JU i ME.
  Da je kojim slucajem on predstavljen AC tj. sa JU a ona bi bila ME, pa bi VE bila njen sekundarni signifikator, dali bi i onda VE bila prohibitor ili bi se njih dvoje ipak jos sreli.

  Bas sam imala prije par dana takav primjer gdje Musko postavlja pitanje dali ce se jos snjom sresti i VE je bila
  ta koja ometa aspekt izmedu glavnih signifikatora, slucajno su JU i ME glavni signifikatori ali njemu pripada JU anjoj ME, pa tako VE ometa aspekt izmedu JU i ME.
  Hvala unaprijed na odgovoru, i na tim odlicnim primjerima, Zdenka

  • Bojan kaže:

   Poštovanje Zdenka,

   Kako god da postavimo stvari, isto bi bilo. Iako Veneru obično dodeljujemo kao sekundarnog signifikatora ženskoj osobi u pitanju, ova Venera definitivno ometa perfekciju ME i JU i to bi bio znak da postoji druga žena.
   U praksi se pokazalo da VE kao sekundarni signifikator odigra svoju ulogu uglavnom kod onih veza koje još nisu započete ili su tek na začetku. U onim vezama koje traju neko vreme ili dođe do raskida, VE najčešće odigra ulogu druge žene 🙂

   Pozdrav
   B.

 2. Zdenka kaže:

  Dobro Jutro Bojane,

  Hvala na objasnjenju i misljenju, ipak sam ovdje u ovom slucaju mislila posto je pitalac musko tako da bi njoj za koju on pita trebala dodjeliti VE, da postoji mogucnost pozitivnog ishoda.
  Ali moguce je da i njemu nesto drugo naleti, pa tako mu ona za koju je postavio pitanje postane nevazna.

  Ali vidjet cu ako se javi kako je ispalo.
  Puno hvala i rado citam sve vase primjere i clanke.
  Pozdrav, Zdenka

  • Bojan kaže:

   Dobro jutro Zdenka,

   Kažete da imate primer od pre nekoliko dana, pa prema onome što ste napisali, pretpostavljam da je reč o 27.08.2013. oko 15h, grubo. U toj karti, ME aplicira JU , ali VE dolazi do JU pre ME.
   Ukoliko bi bilo reči o vezi koja je tek u začetku, onda bi SO dodelili muškarcu, a VE ženi, kao sekundarne signifikatore, pa bi posmatrali da li postoji neko spajanje bilo preko glavnih signifikatora bilo preko ovih sekundarnih.
   Međutim, kada je u pitanju okončanje veze, onda će SO predstavljati drugog muškarca, a VE drugu ženu.
   Dakle, ME je spaljen pa to može biti znak da se oko ove ženske osobe vrzma neki muškarac koji ima nekakve veze sa inostranstvom ilči je jednostavno na nekom putu. Takođe, tu je još jedan muškarac, stariji, možda neko sa kojim je bilo nekakvih pokušaja uspostavljanja intimnijih odnosa ranije, a sa kojim ima neki prijateljski odnos ili se on pojavljuje kao prijatelj. To se desilo relativno skoro pre postavljanja pitanja.

   VE koja aplicira JU bi mogla biti pokazatelj da će se ovom čoveku pojaviti nova ženska osoba u životu, za pola jedinice vremena (recimo za 2 nedelje od postavljanja pitanja). Sve bi se odvijalo ili preko posla ili preko poslovnih saradnika. Problem je što je spajanje kvadratom bez recepcije preko kardinalnih znakova, pa mi više liči na nekakav blic-krig nego na nešto što može da se razvije u neku lepu i stabilnu vezu.

   Ovo bi bio jedan način tumačenja, pošto ne poznajem priču i okolnosti. U svakom slučaju, biće interesantno pratiti šta će se dešavati, pa ću Vas zamoliti da me izvestite o ishodu.

   Zahvalan sam što čitate moje pisanije 🙂
   Srdačan pozdrav
   B.

 3. Zdenka kaže:

  Dobar a Bojane,

  Da to pitanje je bilo postavljeno tog dana ali navecer u 20:17 h na podrucju Hrvatske AC je u Ribama.
  Venera samo sto nije napravila spekt sa JU fali joj samo jos 9 min. do perfekcije aspekta.

  Pitanje je bilo dali ce on sa djevojkom sa kojom se preko interneta dopisuje i ima dogovoren sastanak i uci u pravu vezu.

  Ni ja nisam odmah dobila sve informacije jer se on sam bavi nesto astrologijom pa je prvo postavio pitanje jeli to prohibicija. Sto je jos bitno mjesec je u praznom hodu na 27°bika pa bi to bio jos jedan znak da valjda nece biti nista od toga.
  Tek sad imam kompletne informacije, inace cim saznam vise kako se to razvija javiti cu.
  I on se krece po forumima pa nemogu ici u detalje.
  Ljep pozdrav, Zdenka

 4. Zdenka kaže:

  Trebalo je biti dobar ….dan…

  • Bojan kaže:

   Dobar dan Zdenka,

   Aha, znači osa je Ribe-Devica. Ja razumeo da je isto kao i u ovom primeru Strelac-Blizanci.
   Ništa, onoliko koliko budete mogli da mi kažete, biću vrlo zahvalan. 🙂

   Pozdrav
   B.

 5. Zdenka kaže:

  Naravno jako rado cu dati popratni infos ako ih dobijem.
  Uostalom vi nama ovdje dajete toliko materijala za ucenje da je to samo po sebi razumljivo.

  Kad sam rekla isti slucaj mislila sam na iste signifikatore JU i ME.
  Ljep pozdrav i hvala, Zdenka 🙂

 6. Zdenka kaže:

  Dobar dan Bojane,

  evo dobila sam prve povratne infos, oni su se ipak nasli na dogovoreni dan ali sa zakasnjenjem, jer je njoj nesto iskrslo. Onje bio naelektriziran pa su se oko toga prepirali, i nisu se dogovorili za sljedeci sastanak. On tvrdi da mu se cini da bi ona htjela nastavak ali on je nekako neodlucan. Znaci da to mozemo ipak gledati kao prohibiciju jer ja ne vjerujem da ce se to nastaviti. Obecao je ako se prica nastavi da ce se javiti.

  Ljep pozdrav, Zdenka

 7. Bojan kaže:

  Dobar dan Zdenka,

  Ponovo sam pažljivo razmotrio postavljeno pitanje i rekao bih da je ovde zapravo kvadrat Venere i Jupitera "odradio" posao. Pošto njih dvoje nisu bili u vezi, već su tek trebali da je uspostave, onda je legitimno da VE dodelimo ovoj ženskoj osobi.
  VE i JU su se spojili za 2 nedelje kao što sam prvobitno napisao i to bi opisalo njihov konačni susret.
  VE je u VII kući, ali u VIII znaku, a to uvek nosi neku problematiku i stres za drugu osobu, u ovom slučaju za pitača. Tome treba da dodamo da se spajanje desilo kvadratom bez recepcije još je još jedan negativan pokazatelj i ne obećava baš da bi moglo doći do nastavka priče, ali pratićemo 🙂

  Hvala puno na ovim informacijama!
  S poštovanjem,
  Bojan
   

  • Joksi15 kaže:

   Poštovanje, Bojane. Čitam vaše komentare upravo, jer i ja imam sličan primer.

   Žensko je pitač, s tim što kod mene između Merkura (muškaraca) i Jupitera (žene) nema aspekt, već se Mesec odvaja od Jupitera, s kojim nema recepciju. Ubrzo menja znak, trenutno je u ph. Kad promeni znak, ulazi u svoj pad i izgon Venere, plus je na Via Combusta. Tada pravi kvadrat sa Merkurom, ali pre toga pravi kvadrat sa Venerom koja je u padu, pa kvadrat sa Suncem.

   Pošto je ovo veza na pomolu, treba tek da se vide, onda se Venera može dodeliti njoj, a Sunce njemu. Da li su onda Venera i Sunce ometači?

   Po svemu sudeći, zbog nedostatka recepcija, debilitacije planeta i kvadrata, rekla bih da je odgovor ne. Moguće je da ona odustane od svega, jer Mesec naleće prvo na Veneru, koja ionako kreće retrogradno još malo, pa ona može lako promeniti mišljenje. Samo ovde imamo kazimi u Lavu, doduše separacija, ne znam da li on može da izvadi stvar?

   Zanimljivo je da je Venera i vladar tripliciteta podznaka po Dorotejevoj tabeli, pa lako može biti i treća osoba.

   Unapred hvala, svako dobro. 🙂

   • Bojan Šojić kaže:

    Poštovana Joksi15,

    Prema opisanoj situaciji, Mesec nikako ne može biti u praznom hodu jer je u vrlo bliskoj separaciji od Jupitera (u okviru svog orbisa), a čim promeni znak, ulazi u aspekt sa drugom planetom. Što se ostalog tiče, suviše nepovoljnosti i Mesec će pretrpeti brojna oštećenja, tako da, ako do nečega i dođe, teško da bi to moglo da izrodi nešto ozbiljno i stabilno.
    Pošto je žensko pitač, a Mesec prvu aplikaciju ostvaruje sa Suncem

    • Joksi15 kaže:

     Jao Bojane, hvala Vam mnogo na objašnjenju. Nisam znala da Mesec nije u ph, zbog bliskog separacionog aspekta sa Jupiterom. Sad mi je mnogo jasnije. Pretpostavljam da fali deo teksta… Možda grešim, ali mislim da Mesec naleće prvo na Veneru, ja sam to pomerala vreme malo na Astro.com, pošto sam se pogubila sa ovim stepenima, da bih videla s kojom planetom pravi prvi aspekt. Inače, zaboravila sam da napišem da je ta Venera u sedištu Merkura u derivatnoj 12.kući, znači lako može biti druga žena u pitanju, pa da spreči ovo, s obzirom da je to dopisivanje preko interneta, čovek koji priča kako će da dođe i nikako da dođe, pa može biti da krije nešto. Još jednom, najlepše hvala.

 8. Nina kaže:

  Dobro veče 🙂
  Postavila sam pitanje ‘ Da li će se on vratiti u moj život? ‘

  http://www.servimg.com/image_preview.php?i=2227&u=11373303 ~ karta

  Asc je u znaku Device, a Merkur u Vodoliji neaspektovan..Jupiter, kao njegov signifikator (vl. DC) u X polju ~ retrogradan u aplikacionoj konjukciji od 4 stepena sa Mesecom (koji takođe predstavlja mene) u znaku Raka pod vladarstvom Meseca, ali ujedno i u aplikacionoj opoziciji sa retrogranom Venerom u Jarcu ~ orbis 5 stepeni..
  Mi smo inače raskinuli, ali bih volela da se pomirimo, da li ta njegova retrogradnost ukazuje na povratak meni? Kažete da Venera u ovakvim situacijama predstavlja drugu žensku osobu, pa me onda ovo sve zbunjuje..ispalo bi da bi se on pomirio samnom, pa zatim bio sa nekom drugom?
  Ili bih možda i ja mogla biti predstavljena tom Venerom takođe pa bi taj povratak bio kratkotrajan zbog opozicije?
  Pozdrav!

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovanje Nina,

   Pre svega, Venera i Jupiter neće imati kontakt, jer prva planeta na koju Venera naleće jeste Mars 😉
   Merkur je spaljen pa ga ne bih uzimao kao signifikatora nego bih se oslonio na Mesec koji je esencijalno i mundano jak i prvu aplikaciju ostvaruje ka Jupiteru. To bi bio znak da bi do pomirenja moglo da dođe. Mogući problem bi bila naredna aplikacija Meseca i to ka Marsu koji je prirodni vladar svađa i sukoba, pa nije isključeno da nakon pomirenja ponovo dođe do nekog verbalnog sukoba.

   Pozdrav
   B.

 9. Nina kaže:

  Hvala puno Bojane! 🙂

 10. Zdenka kaže:

  Halo Bojane, eto ja poslije toga nisam primila nikakve infos, pa idem od toga da se nisu vise ni sretali.
  Mislim na onu kartu gore sto smo diskutirali Ju /Me,i Ve od prosle godine u Septembru.

  Lijep pozdrav, Zdenka

  • Bojan Šojić kaže:

   Zdenka,

   Hvala na ovim informacijama. Očito se, na žalost, stvar razvila u smeru u kome smo i pretpostavili odnosno da od svega na kraju neće biti ništa.

   Svako dobro,
   B.

 11. Zdenka kaže:

  Da imas pravo Bojane, i tebi takoder hvala.
  Pozdrav, Zdenka

  P.S. nedostaje mi tvoj forum, zar nece uskoro ponovo proraditi…;)

 12. Zdenka kaže:

  @ Bojane, Imam jedno horarno pitanje koje nepase u ovu temu, ali nisam znala kuda, ako smeta mozes izbrisati.

  Zanima me nesto u vezi okretanja horoskopa, naime ja sam si danas postavila pitanje: hoce li moja kcer kupiti jedan doticni stan kojeg je ona vec vidjela i jako je odusevljena ali je skup, a ima puno zinteresiranih..
  Posto sam ja pitala onda je ona u 5 kuci, pitanje je sad dali da doticnog prodavaca stavim u 11 kucu nasuprot njoj ili da ga svrstam u 7 polje.
  Kako ti to radis u takvim slucajevima.
  Bila bi ti zahvalna na odgovoru .
  Lijep pozdrav, Zdenka

  • Bojan Šojić kaže:

   Zdenka,

   Ukoliko nemate nekog posebnog udela u toj priči, možete karti pristupiti tako što biste ćerki dodelili Ascendent. Jedino u slučaju da Vi aktivno sa ćerkom učestvujete u kupovini tog stana, legitimno je da sebi dodelite Ascendent, a ćerki V polje. U tom slučaju bih prodavca svakako posmatrao preko VII kuće.

   Srdačan pozdrav,
   B.

   • Joksi15 kaže:

    Hm. Imam i ja slično pitanje gde žensko pita da li će njen otac prodati kuću, pošto od te prodaje zavisi i kupovina stana za nju, što znači da bi korektno bilo derivirati kuće, jer pitač ima interes. Samo Vas nisam razumela, kroz derivatnu 7 (radikalnu 10) bi posmatrali u ovom mom slučaju kupca te kuće? Odnosno bilo bi: otac radikalna 4, stan radikalna 7, kupac radikalna 10, cena radikalna 1. Ako sam Vas dobro razumela. Hvala. 🙂

 13. Zdenka kaže:

  Bojane ja ne sudjelujem u kupnji to je cisto njezina stvar, ja sam samo bila znatizeljna pa sam si to pitanje postavila.
  Hvala na odgovoru iako mi sad nije opet jasno dali da kceri dodjelim 5 kao sto sam si prvo i mislila ili ipak prvu a prodavacu 7 kucu.
  Pozdrav, Zdenka

 14. Zdenka kaže:

  Veliko hvala Bojane…:)

 15. Aleksandra kaže:

  Postovanje, zanima me da li Ve kao druga zenska osoba moze da bude kada partneri nisu u vezi nego treba da se pomire ili ta Ve predstavlja devojku pitaca iako nije vladar Ascedenta?

 16. Aleksandra kaže:

  Ukoliko je Venera u sedmoj kuci a nije vladar prve kuce da li i onda predstavlja pitaca jer Mesec i Venera su uvek vezani za pitaca ako je zensko? Ili je to treca osoba posto je muskarac prima u sediste a partneri su u trenutnom prekidu? On ima drugu?

 17. Jelena kaže:

  Postovani..
  Postavila bih Vam jedno pitanje. Naime, ako postavim pitanje ‘da li cemo se pomiriti’ a nema direktnog spajanja glavnih signifikatora, da li odgovor moze biti potvrdan?

  Evo na mom primjeru: 28.07.2014 u 22:55 Podgorica.

  Hvala unaprijed.

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovanje Jelena,

   Uglavnom je potrebno spajanje signifikatora (primarni signifikatori plus Mesec), bilo direktno bilo preko treće planete uz pomoć prenosa ili sakupljanja svetlosti. Ako nema nijednog od ovih pokazatelja, onda do pomirenja ne može doći.

   Srdačan pozdrav,
   B.

 18. Ana kaže:

  Postovani Bojane,
  Primer iz prakse koji ste dali, meni kao laiku na prvi pogled deluje slicno sa mojom situacijom.
  Naime moje pitanje je bilo: Da li cu se pomiriti sa bivsim deckom? 17 oct, 11-32h, Beograd.
  Venera se takodje nalazi izmedju merkura i jupitera koji su signifikatori. Bila bih vam neizmerno zahvalna ukoliko biste bacili pogled na kartu, ako nadjete malo vremena.
  U svakom slucaju, sve pohvale za sajt, divno pisete.
  Veliki pozdrav,
  Ana.

 19. coka kaže:

  postovani d ali moyete da mi kazete da li ce doci do pomirenja na osnovu ove karte sa deckom<- _ http://astro.horoskop.hr/cgi-bin/graphic?type=24&d1year=2015&d1month=10&d1day=10&time=3.22&lat=44.50&long=-20.30&adjust=-2.00&lang=hr

 20. seeky kaže:

  da li cu se pomiriti sa voljenom osobom? ja 21.04.1987 on 03.09.1978

 21. Danijela kaže:

  pozdrav 🙂 imam jedno pitanje…nigdje na sajtu nisam nasla znacenje saturna u partnerovoj kuci tj VII polju ..Saturn nije signifikator .. neko je jednom rekao da taj saturn cesto oznacava koliko je toj osobi u stvari trenutno tesko a isto tako ukazuje i na negativan odgovor. Vase misljenje..hvala 🙂

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovana Danijela,

   Satuen u VII kući može da oznaćava puno toga: da će astrolog možda pogrešiti prilikom tumačenja, da je osoba za koju se pita u nekoj teškoj situaciji, a možda da označi i bilo šta drugo, u zavisnosti od toga kojom kućom Saturn vlada (derivatno ili radikalno). Na negativan odgovor sasvim sigurno ne može da ukaže ukoliko drugi pokazatelji ne idu tome u prilog.

   Pozdrav,
   B.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *