Spisak solarnih i lunarnih eklipsi

Spisak solarnih i lunarnih eklipsi od početka XXI veka do 2050. godine. Spisak ovih eklipsi možete preuzeti u pdf formatu.

Solarna eklipsa ili pomračenje nastaje onda kada se Mesec nađe između Sunca i Zemlje, tako da svojom površinom delimično ili u potpunosti zakloni Sunce. Tako i razlikujemo delimične i totalne solarne eklipse.

— Bojan Šojić —

 

Prvo, da bi neka eklipsa delovala nad nekim područjem, ona nad tim područjem mora biti vidljiva. Ako se eklipsa dešava u Australiji, kao što je bio slučaj 13. decembra 2012. godine, naravno da se njeni efekti neće osećati nad našim područjem. Da bi se efekti eklipse manifestovali negde, ona mora biti vidljiva.

Drugo, eklipse se manifestuju najpre na mundanom nivou, pa će tako one oblasti koje su u simbolici znaka u kome se dešava eklipsa, a u kojima je eklipsa vidljiva, biti pogođene njenim uticajem. Mundani horoskopi su iznad svih ostalih, iznad individualnih, horarnih, elekcionih i drugih horoskopa. O tome i još nekim pravilima, bilo je reči u tekstu Pravila o proveri natala.

Šta to tačno znači? To znači da, ako mundani horoskop za neko područje ukazuje na neku nevolju, tom nevoljom će biti pogođeni svi stanovnici tog područja, u manjoj ili većoj meri, nevezano za njihove natalne karte. Najskoriji slučaj nesreće širih razmera imali smo prošlog proleća, kada su desetine hiljada ljudi u čitavom regionu bili pogođeni poplavama.

Treće, neće svaka eklipsa nositi istu simboliku. Kakvu, zavisi prvenstveno od znaka u kome se eklipsa dešava, da li je u pitanju vazdušni, vodeni, ljudski, četvoronožni itd. Potom, važno je da li je stepen eklipse aspektovan maleficima ili beneficima, i ako jeste, da li su oni na snažnim pozicijama ili ne. Takođe, važno je kako je postavljen vladar eklipse, u kom je polju, u kakvim aspektima. Da bi se doneo bilo kakav zaključak, moramo dobro razmotriti više faktora.

Četvrto, retko koja eklipsa će imati upečatljive efekte u individualnim kartama. Za pojedinca, najbitnije je da li postoji neka prenatalna eklipsa, jer, pomračeno svetlo, bilo da je u pitanju Sunce ili Luna, može ukazati na tegobe fizičke ili mentalne prirode. Eklipse koje se javljaju tokom godine najčešće prolaze bez ikakvih posledica.

(iz teksta Solarna eklipsa u martu 2015. godine )

Spisak solarnih i lunarnih eklipsi za period od 2000. do 2050. godine možete preuzeti klikom na link

Solarne i lunarne eklipse


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *