Bonatijevi aforizmi

gvido bonati

Bonatijevi aforizmi ili 149 konsideracija Gvida Bonatija – prevod aforizama jednog od najuticajnijih italijanskih astrologa.

 

Bonatijeve konsideracije ili Bonatijevi aforizmi predstavljaju vrlo korisno štivo, da ne kažem neophodno, ne samo za one koji su početnici u astrologiji nego i za one iskusnije. Pregršt korisnih informacija, pravila i uputstava kako u vezi opšte astrologije, tako i u vezi natalne, horarne i elekcione astrologije.

Svoje znanje, Bonati je izneo u velikom delu Liber astronomiae u kom je objedinio osnove astrologije i uputstva za analizu i davanje predikcija u natalnoj, horarnoj, elekcionoj i mundanoj astrologiji, zasnovane primarno na učenju arapske astrološke škole. Lični pečat je, svakako, utisnula njegova bogata astrološka praksa, što se posebno vidi u petom traktatu, 146 konsideracija, gde Bonati iznosi astrološke aforizme koji su veoma korisni i od velikog značaja za svakog praktikanta astrologije.

Bonatijeve aforizme je u XVII veku sa latinskog preveo Henri Koli i zajedno sa svojim mentorom i poočimom, Vilijamom Lilijem, objavio pod naslovom Anima astrologiae or A Guide for Astrologers. Do današnjeg dana, ovaj naslov je doživeo nekoliko reizdanja, a pred vama se nalazi prevod prvog, Kolijevog.

Ukoliko želite da donirate novac i na taj način podržite buduće prevode, to možete da učinite putem Paypal-a (astroriznica@gmail.com). HVALA!!! ♡

Prevod možete besplatno preuzeti (klikni na omot knjige iznad ili na naslov ispod omota) i knjižicu koristiti u skladu sa uslovima koji su navedeni u njoj.

bonatijevi aforizmi

Gvido Bonati – 146 konsideracija


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *