Povratak na radno mesto ili ne?

Pitač je postavio pitanje, da li ga čeka povratak na radno mesto nakon višegodišnjeg bolovanja ili postoji mogućnost da ostane bez posla.

Horarna astrologija – primeri iz prakse
~ pitanja o zaposlenju ~

 

Pitač je duže vremena (godine su u pitanju) bio na bolovanju. U međuvremenu, promenile su se neke stvari u firmi u kojoj je zaposlen – promenio se vlasnik, promenilo se osoblje, a čak je i lokacija firme promenjena. Postojala je opravdana bojazan da će dobiti otkaz nakon zaključenja bolovanja. Odatle se rodilo pitanje, da li će nakon zaključenja bolovanja biti vraćen na posao ili će dobiti radnu knjižicu.

Analiza

Ascendent karte pada u znak Bika, pa je vladarka Venera. Vladarka sata je Luna, egzaltaciona i triplicitetna vladarka Bika, pa je karta radikalna za tumačenje. Dodatno, dvanaestina Venere pada u deseti znak, što nam govori o tome da su misli pitača usmerene na posao i status.

povratak na radno mesto
Povratak na radno mesto? 20. februar 2015, 09.07, Beograd, Alkabitus kvadrantni sistem

Primećujemo da je Venera na poslednjem stepenu znaka Riba – vrlo jasna simbolika potencijalnih skorih promena. No, moramo se zapitati o kakvim je promenama reč? Pre svega, Venera je postavljena na vrhu XII kuće i na vrlo malefičnoj zvezdi Šeat, prirode Marsa. Ovo u startu upućuje na nekakvu štetu i probleme. Vidimo i da Venera iz znaka svoje egzaltacije „klizi“ u znak svog izgona, što je pokazatelj da će se situacija promeniti na gore.

U prvi mah mogli bi pomisliti da postoji neka nada da bi pitač mogao da zadrži posao, jer Venera trigonom aplicira Saturnu vladaru X kuće. Međutim, pre tog susreta sa Saturnom Venera telesno naleće na Marsa, prirodnog vladara prekida, sečenja i raskida. Sve skupa, imamo ubedljive argumente koji idu u prilog tome da će pitač ipak ostati bez posla, nažalost.

Do perfekcije konjunkcije Venere i Marsa dolazi za 2 jedinice vremena. S obzirom na mundanu poziciju planeta, njihovu brzinu i znakove u kojima se nalaze, mogli bi reći da bi do okončanja radnog odnosa moglo doći za oko 2 nedelje ili 2 meseca, pri čemu bi meseci bili izvesniji kada se uzmu u obzir i okolnosti koje je pitač predstavio.

Venera i Mars
Aplikativna konjunkcija Venere i Marsa blizu repa Cetusa

Povratne informacije

Pitač se javio 22. marta da mi saopšti da se vratio na posao 20. marta i da mu je istog dana ponuđen sporazumni raskid ugovora, uz mogućnost da iskoristi još mesec dana plaćenog odmora koji mu pripada po zakonu. Tako je radni odnos pitača konačno prestao ovih dana, nakon 2 jedinice vremena, tj. nakon 2 meseca od postavljanja pitanja.

POVEZANE TEME:

Da li će naći posao?
Da li će dobiti posao?


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

5 komentara

 1. Zdenka kaže:

  Postovani Bojane,
  Kod tvojih horarnih karti je uvjek sve tako jasno i jednostavno kad protumacis.
  Imam jedno pitanje koje mi je postavila kcerka u vezi posla. Ona je u radnom odnosu ali se ta filijala najvjerojatnije zatvara iduce godine.
  Ona je dobila od svoje sefice ponudu u drugoj filijali ako zeli .

  Ona me je pitala dali da ide u novu filijalu, i dali ce zaradivati manje nek do sada.
  Dali ti gledas kod ovakvih pitanja jednostavno 10 kucu ili uzimas sadasnji posao 10 kuca, a sljedeci znak za novo ponudeni posao.
  Mene to uvjek iritira jer neki tumace uvjek prvi znak sadasnji posao a moguci novi sljedeci znak. ja sam pak misljenja ako netko pita za neki posao onda je ta kuca za taj novi posao za kojeg je pitano.
  Unaprijed hvala i ljep pozdrav, Zdenka

  • Bojan Šojić kaže:

   Draga Zdenka,

   Ako mi sama postavka planeta u karti ne sugeriše nešto, vrlo često se odlučim da posmatram prvu aplikaciju Meseca kao budući posao. Uz to, pomognem se triplicitetnim vladarima X kuće, pa ako postoji više opcija, onda prvog vladara dodelim prvoj opciji, drugog drugoj itd.. Kažem opet, sve zavisi kako se stvari u karti poslože.

   Pozdrav,
   B.

 2. Zdenka kaže:

  Mjesec je nazalost u praznom hodu… a vladar prve venera je u X kuci u Lavu sa kojim i pocinje X polje.
  Sto me ohrabruje AC je na spici a mars vladar II je casimi, iako mi to sad nista ne pomaze jer nisam u stanju da joj dam odgovor.
  veliko hvala pokusat cu jos sa triplicitetnim vladarima.
  Ljep pozdrav….i veliko hvala…

 3. Ivana kaže:

  Divno tumacenje 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *