Da li će dobiti posao?

Nakon nekoliko bezuspešnih razgovora za posao, pitača su pozvali iz jedne međunarodne kompanije. Da li će dobiti posao?

 

Horarna astrologija – primeri iz prakse
~ pitanja o zaposlenju ~

Pitač je zaposlen u jednoj firmi neko izvesno vreme, ali nije zadovoljan pozicijom koju u toj firmi ima. Želi da iskoristi svoj potencijal, da napreduje i ima bolju zaradu, a na poslu na kom je takve mogućnosti su mu uskraćene. Valja pomenuti i da nadređeni zauzima neprijateljski stav. Zbog toga je počeo da traga za nekim poslom koji bi mogao ispuniti njegova očekivanja. Konkurisao je na više mesta. Iz jedne međunarodne firme su ga pozvali na naredni krug razgovora. Tako je pitač postavio pitanje, da li će nakon tog razgovora dobiti posao?

Analiza

Iako nije po ustanovljenim pravilima, radikalnost ove karte ne bih dovodio u sumnju iz razloga što je vladar sata (Merkur) u bliskoj konjunkciji sa predmetom pitanja (Saturn). Pitač je predstavljen Venerom u Lavu. Postoji sličnost sa njegovim natalom jer je Venera i natalna vladarka Ascendenta, samo postavljena u drugom znaku.

da li će dobiti posao
Da li će dobiti posao? 01.10.2012, 19.51, Beograd, Alkabitus kvadrantni sistem

Posao za koji je pitač zainteresovan biće prikazan Saturnom u Vagi, vladarom X kuće. Primećujemo da vrh X kuće pada u deveti znak od Ascendenta što u priču uvodi i pitanja inostranstva. Firma jeste međunarodna, kao što je u opisu i navedeno. Prema stanju Saturna možemo da zaključimo da je reč o firmi koja sasvim dobro posluje i duže vremena je prisutna na tržištu.

Venera aplicira bliskim sekstilom Saturnu. Mogli bi zaključiti da pitač dobija posao bez problema. Međutim, ne smemo nikako ostaviti po strani recepcije, a posebno u ovom slučaju slabog aspekta kakav je sekstil. Saturn je u sedištu Venere, te ga ova prima u svoj domicil – pitač silno želi taj posao. Problem je što se Venera nalazi na mestu izgona Saturna, što upućuje na to da će Saturn odbijati saradnju. Drugim rečima, pitač neće dobiti željeni posao.

Luna nije relevantna figura u ovoj karti jer je u averziji prema Ascendentu, ali hajde ipak da pogledamo i njeno stanje. Vidimo da se nalazi u XII kući u vatrenom Ovnu odakle bliskom opozicijom aplicira Saturnu. Opozicija je nesretan aspekt, pa čak i uz uzajamnu recepciju izuzetno retko dovodi do ispunjenja željenog. U ovom slučaju Luna se nalazi na mestu pada Saturna, što je dodatni negativni faktor koji ide u prilog tome da pitač neće dobiti posao.

Iz ove karte možemo potvrditi okolnosti koje je pitač naveo u vezi sa poslom koji trenutno obavlja – Venera je u separaciji kvadratom od ugaonog Marsa. Mars je egzaltacioni vladar X kuće, a ujedno i jedini slobodni triplicitetni vladar X kuće. Kvadratura Venere i Marsa već nam govori o nezadovoljstvu i neprijateljstvu, naročito kada uzmemo u obzir činjenicu da se Mars nalazi na mestu izgona Venere.

Povratne informacije

Samo nekoliko dana po dobijenom odgovoru, pitač se javio sa povratnim informacijama. Da će se sve odviti u kratkom vremenskom intervalu, mogli smo da zaključimo na osnovu bliskosti aspekata koji su upućivali na vrlo kratke jedinice vremena, do nedelju dana. Nažalost, pitač nije dobio posao. Naveo je da je razgovor prošao kako treba, da su predstavnici firme bili vrlo ljubazni, navodno zadovoljni onim što su čuli i videli, pa je na osnovu njihovih reakcija verovao da bi mogao dobiti posao. Ipak, nakon nekoliko dana su mu poslali mejl u kom su ga obavestili da nije.

POVEZANE TEME:

Da li će naći posao?
Povratak na radno mesto


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

5 komentara

 1. ivana kaže:

  Vidim da je ovo novi horarni primjer, al moram dati malu kritiku za kartu koja je napravljena da se jako tesko cita, bolje su prijasnje bile koje si pravio. Ovde se ne vidi ni Asc ni nista odredjeno. Zbog cega je promjenjena karta?

  • Bojan Šojić kaže:

   Koristio sam drugi program kada sam pravio kartu. Zato uvek stavim podatke ispod karte, da može svako da uradi kartu u svom omiljenom programu. Neki se ne snalaze ni na jednoj drugoj karti osim onoj koja se uradi na astro.com. Valjda stvar navike 🙂

 2. MissJ kaže:

  Postovani Bojane,
  pre nekog vremena sam postavila pitanje: Da li cu dobiti posao? Iako o horarnoj znam vrlo malo, gledajuci kartu mislila sam da je odgovor ne, s obzirom da je vladar ascedenta, saturn, spaljen od sunca. Takodje, saturn ima aplikacioni sekstil sa vladarom desetog polja, marsom, ali merkur prvi dolazi do saturna. Sveukupno, to mi je delovalo kao negativan odgovor. Meddjutim, danas su me zvali i rekli da sam dobila posao 🙂
  Da li to znaci da se moze ocekivati pozitivan ishod nevezano za aspekte ukoliko postoje pozitivne recepcije medju vladarima?

  https://imageshack.com/i/exORjyzVj

  Srdacan pozdrav 🙂

  • Bojan Šojić kaže:

   Ne vidi se karta. U svakom slučaju, spaljen vladar Ascendenta nije pokazatelj propasti pitanja već ukazuje na to da pitač u momentu postavljanja pitanja nije u stanju da sagleda sve aspekte situacije u kojoj se nalazi, možda je u zabludi ili su mu stvari nejasne ili se oseća sputano i slično tome. Bitno je da nije oštećen vladar stvari za koju se pita, tako da aplikacija vladara X kuće ili planete u X kući sa vladarom Ascendenta ili Mesecom je snažan pokazatelj da bi moglo doći do zaposlenja. Ako postoje recepcije, stvar je još sigurnija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *