Da li će naći posao?

Bez obzira na kvalifikacije, vrata nam se ne otvaraju uvek. Nekada možemo obiti pragove mnogih firmi i utrošiti mnogo vremena dok konačno ne dobijemo posao.

Horarna astrologija – primeri iz prakse
~ pitanja o zaposlenju ~

 

Posle višegodišnjeg rada u jednoj firmi, pitač je rešio da napusti tu firmu, da napravi kraću pauzu i da se potom da u traženje novog posla. Pitač je konkurisao na desetine mesta ali bezuspešno, tako da je od prekida radnog odnosa do postavljanja pitanja proteklo više od 2 meseca. U momentu postavljanja pitanja, pitač je bio prilično zabrinut u vezi celokupne situacije te tako nema sumnje u iskrenost postavljenog pitanja.

Analiza

Pitač je predstavljen Ascendentom odnosno njegovim vladarom, što je u ovom slučaju Mars, a kao kosignifikator i pokazatelj opšte slike stvari mu se dodeljuje i Luna. Posao je prikazan X kućom odnosno vladarom X kuće, a to je Sunce. Najpre ćemo pogledati stanje Marsa.

da li će naći posao
Da li ću naći posao? 02.10.2011, 09.42, Beograd, Alkabitus kvadrantni sistem

Mars se nalazi u desetom znaku od Ascendenta što je jasan pokazatelj i potvrda činjenice da je pitač veoma zainteresovan da pronađe posao. Mars je bez osnovnog dostojanstva (peregrin) van sekte i kadentan (u padajućoj kući), što sve skupa pokazuje da pitaču ponestaje snage i da ga čitava situacija značajno opterećuje i mori (Mars je u aspektu kvadrata prema Ascendentu).

Nema aplikaciju prema Suncu što je loš pokazatelj, jer nam to govori da pitač neće doći do željenog cilja. Čak i da je postojala aplikacija, prva planeta kojoj Mars aplicira je ipak Jupiter. S obzirom da je on retrogradan i kadentan (zbog čega će vratiti svetlost Marsu), kao i da nema nekog dostojanstva, te da se spajanje ove dve planete dešava kvadratom[1]svakako bi mogli da zaključimo da bi došlo do ometanja ili, narodski rečeno – neuspeha.

Međutim, valja primetiti jednu stvar. Jupiter je vladar II kuće između ostalog, i ovako postavljen ukazuje na problematičnu finansijsku situaciju. Kako Mars kvadratom napreduje ka Jupiteru, izvesno je da će loše finansijsko stanje dodatno opteretiti pitača, a potvrdu toga ćemo naći i kada budemo razmotrili stanje Lune. Pošto je Jupiter u sedmom znaku od Ascendenta, mogli bi da zaključimo da je pitač na neki način finansijski zavistan od partnera i takvo stanje mu nikako ne odgovara.

Vreme je da pogledamo stanje Lune. Ona se nalazi na samom vrhu II kuće, u znaku kojim vlada Jupiter, što je više nego odličan pokazatelj da je pitač izuzetno opterećen finansijskim pitanjima i da je to zapravo pozadina čitavog pitanja – da li ću naći posao jer mi je loše finansijsko stanje.

Planeta s kojom je Luna imala poslednji kontakt bio je Merkur. On je vladar VIII kuće (derivatne II kuće – novac partnera, savetnici) i XI kuće (prijatelji/saradnici) i smešten je u XII kući tuge/patnje/stradanja/gubitaka. Ako zanemarimo pitanja novca, ovo nam kazuje da se pitač pre nekog vremena obratio nekom prijatelju za pomoć u pronalasku posla, ali da to nije urodilo plodom. Kao što je pitač kasnije i potvrdio, obratio se svojevremeno jednom prijatelju koji je pokušao da preko nekih veza pronađe posao, ali bezuspešno. Naravno, to smo mogli odmah da zaključimo jer je Merkur spaljen i kadentan te su tako njegove mogućnosti vrlo ograničene.

Prva aplikacija koju Luna ima je sa Saturnom i to za gotovo 3 jedinice vremena. U mnogim horarnim pitanjima Saturn se pojavljuje kao pokazatelj nečeg starog, nečeg iz prošlosti. Stoga sam isto pretpostavio i ovde – da će u skorije vreme (približno 3 jedinice vremena) pitač biti u prilici da ostvari komunikaciju (Saturn je vladar III kuće – komunikacija, razgovori) koja će imati uticaja na ishod čitavog pitanja (Saturn je vladar IV kuće – konačni ishod svih stvari).

U skladu s tim, rekao sam pitaču da će postojati mogućnost da obnovi kontakt sa nekim s kim je već imao saradnju ranije, ali da mu ta saradnja neće doneti neko posebno dobro, već će ga najverovatnije vratiti na istu onu tačku sa koje je i krenuo. Takođe, pitač bi bio taj ko bi forsirao kontakt jer događaje pokreće uvek brža planeta, u ovom slučaju Luna. Da bi obnova kontakta donela stari problem možemo lako zaključiti na osnovu pozicije Saturna u XII kući. Stari balast bi se navalio na pleća pitača i on bi na taj način sam sebi naškodio.

Povratne informacije

Pitač mi se javio 6.10. rekavši da je i pre postavljanja pitanja razmišljao o mogućnosti da se vrati u firmu iz koje je i otišao. Svestan da povratak nosi sobom iste probleme zbog kojih je i napustio posao, 5.10. je zakazao razgovor sa direktorom te firme, što je tačno 3 dana nakon postavljenog pitanja. Narednog dana odnosno 6.10. pitač je bio na razgovoru sa direktorom i postigli su dogovor da ponovo počne sa radom naredne sedmice. Ispostavilo se da se posle kraćeg „idiličnog“ perioda, ponovo sve vratilo na staro, sa istim problemima i pritiskom.

POVEZANE TEME:

Da li će dobiti posao?
Povratak na radno mesto?


Napomene:

[1] Mars i Jupiter su planete koje su prirodni neprijatelji.↩nazad na tekst


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

21 komentara

 1. Atena kaže:

  Ih Bily, kad ti analiziraš sve izgleda tako jednostavno :). Odoh sad da pokušam :*

 2. Bojan Šojić kaže:

  I nije teško, samo redovna vežba, posebno na ovakvim, rešenim primerima 🙂
  :*

 3. ivana kaže:

  dali kad pokusavamo proucavat ovaj dio dali se uvijek tako gleda za posao, recimo 6 polje ii 10 pa i njihovi vladari?

  • Bojan Šojić kaže:

   Ivana,

   U principu da, ako je kontekst pitanja kao u ovom primeru. Nekada karta jednostavno nametne da krenemo sa tumačenjem van utvrđenih pravila, ali takve su situacije retke.
   Moram samo jednu malu napomenu da stavim – u horarnoj astrologiji i uopšte u tradicionalnoj astrologiji, VI kuća se ne povezuje sa pitanjima posla/karijere već isključivo X kuća.

   Pozdrav,
   B.

 4. Marina kaže:

  Pozdrav Billy

  dali mogu za sebe pitati dali ću se uskoro zaposliti, pošto sam već skoro 5 godina nezaposlena ? s tim da imam osjećaj da ja zapravo odrađujem svoju karmu pa zato mi ništa ne ide na ovom polju.

  • Bojan Šojić kaže:

   Zdravo Marina,

   Nažalost, forum više nije aktivan, tako da nema mogućnosti da se tumače horarna pitanja. Jedino da probaš na nekom od aktivnih foruma ili na nekoj Fb grupi 🙂

   Pozz
   B.

 5. ivana kaže:

  Pocela sam ucit horar, pa se vratila na tvoje tumacenje, cini se da nije tesko, samo mi problem pocinje kako tumacit, tj pocet. Znam da se pocinje od asc i vladar istog, a opet nekako ne umijem da zapocenem. Mislim da ce mi tvoje pomoc razumijet ovo vise. Super si 🙂

 6. ivana kaže:

  Radila sam horar pa me zanima ako nadjemo saturna u 2 kuci, to moze porucivat zabrinutost za novcanu stranu?

 7. ivana kaže:

  Opet pitanje imam, citala sam opet ovaj horar, ali sad sa vise ucenja horara i razumijevanja, pa te je bilo lakse pratit.
  Ono sto si ti pisao Vezano za signifikator pitaca Mars kazes da nema nikavu aplikaciju ka suncu. Po ovom sto vidim na karti Mars je u lavu 7 stupnja, a sunce je u vagi 8 stupnja, zar to nebi bila aplikacija? Zanima me po cemu se vidi da nema aplikaciju?
  Hvala

 8. ivana kaže:

  Sunce naravno, Sunce bi se brzo odjelilo od marsa prije i neg bi napravio neki aplikaciju ka marsu tako da i nebi uspijeli napravit neku aplikaciju sunce i mars?? Jel to sto se vidi tako?

 9. ivana kaže:

  Znam da su mjesec i sunce najbrze planete, pa me malo zbunilo ovo, a nisam na ovo mislila uopce 😉

  Jer sunce ode dok se Mars smisli hoce li ili ne 😀

  Hvala bojane 🙂

 10. Mirjana kaže:

  Rodjena sam 04.10.1989, 13:40,on 18.12.1988 07:20 u braku smo, ali vec mesec dana nismo zajedno, hocemo li se razvesti?

  • Марија kaže:

   Вероватно да. Хорарна карта за тренутак у коме сам видела ово питање (19.12.2023. 19:38) је радикална, Асц у Ле, СО у Саг, сат МА. Ви сте СО на 27 Саг у 5. пољу, супруг је СА на 2 Пи у 7. СО је у егзактном квадрату са МО у 8. пољу, што указује на Ваше стрхове у вези са питањем. Дванаестина СА на МО потврђује да сте тренутно у напетим односима. Да нема ретро МЕ на 4 Цап, први следећи аспект који би СО направило био би управо секстил са СА, који му уједно и даје рецепцију у знаку свог седишта и то би био добар показатељ помирења. Али ово осујећује МЕ који се у свом ретро кретању телесно спаја са СО на 0 Цап. МЕ влада 11. пољем, а како се МЕ0СО дешава у 5. пољу, закључак је да са неким пријатељем ступате у љубавни однос за око 3 краће јединице времена.

   Бојане надам се да се не љутиш, баш ме је инспирисала 🙂

   • Bojan kaže:

    Marija, komentar ti je otišao u spam, sasvim slučajno sam ga video jer je bio među prvima (inače spam brišem bez pregledavanja) 😀
    Ne ljutim se, zašto bih se ljutio? Samo je pitanje ima li smisla otvarati horar za pitanje tj. situaciju od pre 5.5 godina?

 11. Ana kaže:

  Rodjena sam 18.02.1990. 01:45 Kad cu naci posao?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *