Podela horoskopskih kuća

Radi ustanovljenja koja je planeta više, a koja manje operativna u nekom horoskopu, služimo nam podela horoskopskih kuća na jake, umerene i slabe.

Kada se traži ono za šta se pita: ako je latituda severna, ona pokazuje samo teškoće, ne nemogućnost; ali, ako je južna, onda će sav trud biti uzaludan osim ako su signifikatori ugaoni i u bliskom aspektu. Uglovi označavaju blizinu, sukcedentne nešto dalje, a kadentne mimo svake misli ili imaginacije.

~ Ebenizer Sibli ~

 

Postoje 3 vrste kuća u kojima se simbolika planeta manifestuje snažno, umereno ili slabo, tj. u tim poljima planeta ima veliku, osrednju ili malu snagu delovanja. Najsnažnije kuće su držeće, tj. ugaone kuće. To su četiri ukrsnice horoskopa, četiri stuba koji nose čitavu konstrukciju našeg života. Na sličan način noseće grede drže konstrukciju neke građevine. A šta je naš život nego jedna velika građevina?

Ti stubovi su, na prvom mestu naše telo (1. kuća), naša porodica (4. kuća), ljudi s kojima imamo interakciju i partneri (7. kuća) i naša karijera/posao odnosno društveni status (10. kuća). Bilo koja planeta da se nađe u jednoj od ove četiri kuće, manifestovaće se snažno, vidljivo, upečatljivo, dugotrajno i stabilno. Planete u ugaonim kućama bivaju glavne teme u životu, najčešće.

Prva, deseta, sedma i četvrta kuća se nazivaju uglovima; jedanaesta, druga, osma i peta se nazivaju sukcedentne, a treća, dvanaesta, deveta i šesta su kadentne. Uglovi su najmoćniji, potom slede sukcedentne kuće, a kadentne su slabe i malo delotvorne.

~ Vilijam Lili ~

Sledeća grupa su podupiruće ili sledujuće (sukcedentne) kuće. Kao što im ime kaže, ove kuće podupiru stubove, pomažu im da budu čvršći i stabilniji, ali same nisu dovoljno jake da bi mogle da nose konstrukciju. Pošto su te kuće slabije planete koje se u njima nađu izraziće se manje snažno, manje upečatljivo, manje stabilno i manje trajno.

Podela horoskopskih kuća

Ove kuće se odnose na finansije (2. kuća) koje podupiru život i naše telo, zatim decu (5. kuća) koja podupiru porodicu i našu lozu, tuđi novac i smrt (8. kuća) a podupire sve one koji su nasuprot nas, i na posletku na nade, ciljeve i prijatelje (11. kuća) koji podupiru naš status i ugled u društvu. Priča u vezi sa 8. kućom i njenom relacijom sa 7. kućom je mnogo kompleksnija, ali o tome drugom prilikom.

Poslednja grupa kuća su padajuće, kuće koje „padaju sa ugla“ ili kuće koje su najudaljenije od stubova horoskopa i samim tim najslabije. Planete koje se u njima nalaze biće slabe, a sve ono što označavaju biće nestabilno, nepostojano, često se može rušiti pa ponovo graditi. Tu spadaju rođaci i kraća putovanja (3. kuća), sluge i bolesti (6. kuća), religija, studije i duža putovanja (9. kuća), i na posletku zatočeništvo, progoni i sve one loše stvari koje činimo da bi sebe u životu sapleli (12. kuća).

Dobro koje dolazi iz ovih kuća više obećava nego što se zaista ostvaruje, a zlo koje dolazi iz ovih kuća često mnogo više zastrašuje nego što zaista nanosi velikog zla. Priča u vezi s 12. kućom i njenim značenjima je kompleksnija, ali i to neka ostane za neku drugu priliku.

Polja u horoskopu
Malefične kuće horoskopa

Širi dalje!

PREPORUKA

septembar srbijaisvet srbija2021

PRATI ASTRORIZNICU
Ako želiš da dobijaš obaveštenja o novim tekstovima i ponudama

Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

1 komentar

  1. SALEM kaže:

    Podela horoskopskih kuća – NEMOŽE DA SE UČITA SLIKA ILI JE NEMA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *