Polja u horoskopu

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

9 komentara

 1. Svrca kaže:

  Kakva su vasa iskustva u tumacenju braka kroz 5. polje? Pocetak braka, spoj Mo i So na vrhu 5. polja Kako se objasnjava to pomeranje na 7. polje? Da li ste se sreli sa tim u literaturi? Da li vi tumacite brak kroz 5. ili 7. polje?

  • Bojan Šojić kaže:

   U tradiciji se brak posmatra isključivo preko VII kuće i prirodnih signifikatora – prvi, drugi, peti, početak, sredina, kraj – sve preko iste kuće. U modernoj astrologiji postoji razvrstavanje na veze u V kući i prvi brak u VII kući, drugi u IX, treći u XI itd. Deriviranje potpuno astrološki neutemeljeno.

 2. Svrca kaže:

  Da, tako je. Ali je gore pomenuto da se tradicionalno brak gledao kroz V polje.

  A sto se tice tog pomeranja, time se gubi smisao Asc. To bi znacilo da posle prvog braka osobe prakticno nema, nego se stvorila neka druga pod uslovom da se pojavio drugi partner. I da je razvod automatski pozicionira nakon toga u komsiluk ili drugi grad na primer, gde se sve menja kompletno. :)))

  • Bojan Šojić kaže:

   Samo su pojedini astrolozi donosili takve zaključke na osnovu radovanja Venere, ali to nije bio opšteprihvaćen stav.
   Inače, da, deriviranje koje se vrši sa brakovima (i decom) je besmisleno jer na kraju dolazimo do toga da sami sebi budemo partner (neko ko ima 4 braka, recimo).

 3. Svrca kaže:

  To je vec nesto sto ima smisla… posle toliko propalih brakova, trebalo bi da se covek bas kroz tu poziciju posmatra . :)))) salim se malo.

 4. Anny kaže:

  Shvaćam da je pitanje preopširno ali- kako tradicionalna razmatra položaj vladara osmog polja na ascendentu.Usput, riječ je o suncu.
  Zahvaljujem na odgovoru.

  • Bojan Šojić kaže:

   Može se tumačiti mnogostruko. Na primer, na dominaciju/pritisak od strane muških figura/autoriteta koja nije baš benigna (zbog vladavine nad VIII). Može da ukaže i na probleme i opasnosti od strane ljudi koji bi imali neke solarne karakteristike. Jednim delom će se odnositi i na karakter i ponašanje samog natusa jer je ipak na Ascendentu pa će osobi podariti nešto solarnih kvaliteta, Koliko je to usklađeno zavisi od veze Sunca sa Saturnom vladarom Ascendenta. Itd.

 5. Antares89 kaže:

  Nemam konkretno pitanje, vec samo da kazem kako nikako nesto ne mogu da povezem da se Mesec raduje u trecoj kuci. Znam ta radovanja i od pre, i razumem donekle, ali opet mi se ne uklapa nekako, iako on donekle oznacava i to kretanje i nestalnost, promene, ali ne, nece mi u glavu nikako. Pritom, razumem i da je to radovanje planete, a ne nesto sto je dobro po nas, ako sam dobro shvatila od ranije negde. Pfff…

  • Bojan Šojić kaže:

   Pa, treća kuća i Mesec imaju baš dosta srodnosti. A ta kuća ne označava samo kretanja, već ima i neka druga značenja, a koja su, opet, vrlo srodna značenjima Meseca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *