Pamela Anderson i Rik Salomon: dvaput kratko u braku

Kada nije suđeno – nije: nekadašnja zvezda serije Čuvari plaže Pamela Anderson i pokeraš Rik Salomon dvaput su se venčavali i oba puta bili vrlo kratko u braku.

Ako je Mars u kući Venere, označava da će njen muž biti mlad čovek, ljubitelj zabave. Ako je Mars u kardinalnom znaku i ako je prvi triplicitetni vladar Marsa u istom takvom, to označava da će žena imati mnogo muževa i brakova.

— Sâl ibn Bišr —

 

Nije neobično da brakovi zvezda iz šou-biznisa traju kraće od ceremonije venčanja. To se obično pripisuje tome što su ti ljudi zvezde, a zvezde su jogunaste… a vole i da privlače pažnju na bilo koji način. Ima, naravno, u tome istine. Ipak, sve te stvari su negde u horoskopu prisutne, bez obzira da li je reč o slavnoj ličnosti ili ne. Uostalom, ima i onih koji decenijama održavaju svoje bračne vode mirnim, poput Kejt Blanšet ili Meril Strip.

Standardni pokazatelji višebračnosti i, uopšteno, nestabilnosti u odnosima su:
– VII kuća, planete u VII kući i vladari VII kuće u promenljivim ili kardinalnim znakovima
– Venera, Luna, Sunce i Mars u kardinalnim ili promenljivim znakovima i međusobno lošim aspektima
– puno planeta u libidoznim znakovima, posebno kardinalnim
– malefici, a naročito Mars, u nepovoljnom odnosu prema tački duha, tački braka i njihovim vladarima itd.

U horoskopu Pamele Anderson možemo zapaziti nekoliko pomenutih faktora. Najpre, vidimo da je VII kuća u dvostrukom znaku. Prirodni signifikatori partnera u ženskom horoskopu (Sunce i Mars) su u kardinalnim znakovima, od toga Mars u kući zadovoljstava i libidoznom znaku, te u aspektu sa vladarkom Venerom koja je takođe u libidoznom znaku.

KRALJICA KRATKIH BRAKOVA

Pamela Anderson se udavala 6 puta. Prvi brak je zaključila u februaru 1995. godine sa bubnjarom benda Motli Kru, nakon samo 4 dana poznanstva. Razveli su se 1998. godine nakon epizode bračnog nasilja, pri čemu je Tomi Li osuđen na 6 meseci zatvora. Ali, oni su nastavili da se viđaju i u narednim godinama.
U julu 2006. se udaje za pevača Kid Roka, a od njega se razvodi krajem novembra iste godine, tri nedelje nakon što je imala spontani pobačaj. Inače, ona i Kid su već imali istorijat viđanja – bili su u vezi tokom 2001. godine, verili se 2002, a prekinuli vezu 2003. godine.
Nakon dva braka sa Salomonom, 20. januara 2020. godine se venčala sa producentom Džonom Petersom, s kojim je bila u vezi od kraja 2019. Posle samo dve nedelje – razveli su se. Inače, Peters je zaprosio Pamelu još davnih osamdesetih, ali ga je tada odbila zbog velike razlike u godinama.
Poslednji šesti brak Pamela Anderson je zaključila sa svojim telohraniteljem, 24. decembra 2020. godine. Videćemo koliko će ovaj brak potrajati, s obzirom da žena voli da se udaje.

Tačka braka je u fiksnom znaku zajedno sa tačkom erosa, ali je vladar obe tačke Saturn u padu, u kardinalnom i libidoznom Ovnu, i sa tačkom duha. Opet, tačkom duha upravlja Mars koji se nalazi u opoziciji prema tački, u stanju koje je već pomenuto. A znamo da je priroda Marsa da razdvaja, pa njegove nepovoljne pozicije idu u prilog nestabilnosti i rastavama.
Luminari su u međusobno nepovoljnom odnosu mada uz recepciju, a Saturn kao malefik van sekte nadjačava Sunce, što je nepovoljan pokazatelj.

Ako se Sunce i Luna ne vide ili su u aspektu kvadrata ili opozicije, ili ako malefici aspektuju nekog od njih, to označava da će biti parničenja ili prekida braka.

— Gvido Bonati

Naravno, ne treba da zaboravimo i da je Pamela predstavljena retrogradnim Merkurom pod sunčevim zracima koji je u kvadratu s Marsom u kući zadovoljstava. Kao planeta koja inače upravlja racionalnim delom bića, Merkur upućuje na promenljivost, subjektivnost i nepostojanost u razmišljanju i zaključivanju, lakomislenost, a akcenat još stavlja Luna koja nadjačava Merkura i njegova je vladarka. Jasno je da ova žena juri da zadovolji svoje niže porive, čulno i apetite. Sa Marsom u nepovoljnom aspektu to sve dodatno dobija na težini.

Pamela Anderson se udavala 6 puta, ali od tog broja je dvaput bila u braku sa čuvenim pokerašem Rikom Salomonom. Prvi brak koji su zaključili 2007. je potrajao malo duže od dva meseca, a drugi 2014. oko 7 meseci. Obnavljanje i ponavljanje nečega je često označeno dvostrukim znakovima i retrogradnim planetama, ali Bonati na ovu temu kaže još nešto:

Ako i malefici i benefici istovremeno aspektuju [svetla], to znači da će brak biti prekinut mada ne jednostavno, i nakon rastave će ponovo biti obnovljen i trajaće u miru i zadovoljstvu.

Zahvaljujući značajnom uplivu malefika koji su u lošem stanju, ni drugi pokušaj da se brak očuva nije uspeo. No, bilo je najava da bi se mogli venčati i treći put, jer među njima i dalje ima snažnih osećanja. A i Pamelina deca vole Rika… tako bar kažu. No, za sada nema izgleda da će se tako nešto desiti.

Pamela Anderson i Rik Salomon prvi put

Nakon što se krajem 2006. godine razvela od svog drugog muža Kid Roka, Pamela nije dugo oklevala da još jednom pred matičarem kaže DA. To je i izgovorila na venčanju sa Rikom Salomonom, 6. oktobra 2007. Međutim, relativno brzo se predomislila tako da se par rastao već u decembru, tačnije 13. decembra 2007. godine, a razvod je zvanično okončan 24. marta 2008. U istom solarnom povratku imamo i stupanje u brak i razvod.

pamela anderson solar 2007
Pamela Anderson: solarni povratak za 2007. godinu

Kakvi su natalni, takvi su i godišnji pokazatelji – vidimo pomešanost i dobroćudnih i zloćudnih faktora. Ascendent je direkcijama promenio vladara ušavši u termin Saturna u Raku, tako da ovaj malefik postaje hronokrator odnosno jedan od vladara vremena. Videli smo ranije da Saturn ima umešane prste u pitanja veza i braka, ali je u lošem stanju zbog čega ne može nikako biti faktor očuvanja i stabilnosti zajednice već sasvim suprotno.

Da ne bude zabune – Saturn se uzima kao važan činilac u pitanjima braka (nalazimo ga u formuli tačke braka), jer je pokazatelj dugotrajnosti i čvrstine nečega. Ali da bi mogao da proizvede kvalitetne stvari, stabilan i dugotrajan brak, potrebno je da bude u dobrom stanju što ovde nije slučaj.
distribucije_pamela_anderson
Distribucije Ascendenta kroz termine

U solarnom horoskopu za 2007/2008. godinu vidimo Saturna (opet) u nepovoljnoj zodijačkoj poziciji (u izgonu u Lavu), kako pritiska ne samo natalnu Veneru nego i solarnu s kojom je u konjunkciji. Kao vladar vremena sa prirodnom vladarkom veza/braka svakako obećava dešavanja na ovom polju, tim pre što je Venera aktivirana i profekcijom koja je te godine stigla u Vagu.

U Vagi se našao i solarni MC (vrlo blizu Marsa), a Venera aspektuje natalni MC na isti način na koji to čini u natalnom horoskopu. S tom razlikom što je sada u konjunkciji sa vladarom tog MC-a.
MC ima veze sa statusom odnosno njegovom promenom, pa će se on i/ili njegov vladar umešati tamo gde imamo značajnijih promena.

Istovremeno je vrlo aktivan Mars – prirodni vladar sukoba, razdora i razvoda. Aktiviran je profekcijom jer se natalno nalazi u Vagi, a vidimo da mu se u solaru pozicija ne popravlja – opet je u izgonu (znak Bika) u nepovoljnoj kući, a odatle u lošem aspektu prema natalnom vladaru VII kuće Jupiteru. Primećujemo i da su oba malefika na uglovima od tačke braka.

Ako se malo zadržimo na profekcijama videćemo još ponavljanja istih signifikatora.

profekcije2007
Profekcione pozicije u odnosu na natalne 2007. godine

Tačka braka je došla na natalni Ascendent, a njena pojava u I kući natalno ili solarno nije retkost u vreme značajnih odnosa. Saturn se smestio na natalnog vladara VII kuće Jupitera, Ascendent na natalnog Marsa, a Mars na tačku braka. Dakle, iste planete koje natalno ukazuju na nestabilnost brakova i veza višestruko su aktivne na važnim pozicijama.

Nećemo izgubiti iz vida da je solarni Ascendent aktivirao natalno VII polje veza i braka i da se u njemu našao Jupiter, što je sve lepo i ide u prilog aktivaciji tematike partnerskih odnosa. Ipak, vladari I i VII kuće nisu u aspektu, a to što se nalaze u znakovima koji se vide preko kontraantiscije ne čini situaciju boljom. Luminari su ponovo u lošem odnosu, ovog puta u opoziciji.

Dakle, imamo vrlo jasne pokazatelje spajanja i razdvajanja, na osnovu čega bi mogli da zaključimo da će Pamela Anderson te godine biti u važnom odnosu, ali da nema mnogo nade da će biti očuvan.
Upravo na ovom primeru možemo potvrditi nešto o čemu je Abu Mašar pisao – da stvari u godini mogu da se odvijaju u dva smera, te da povoljni događaji lako mogu pasti u senku nepovoljnih:

Ako profekcija dođe u XI natalnu kuću, i ako je Saturn u njoj natalno, i ako je u solarnom povratku Saturn gleda s lošeg mesta… i ako je Jupiter na Ascendentu povratka, onda će Jupiter označiti napredovanje i vlast i moć, mada će natusu biti mrski i neće im se radovati; jer stanje Saturna i Marsa ukazuje na štetu, okove, zatvor, kazne, strah od pljačkaša…

Pošto su se Mars i Venera istakli kao važni signifikatori, njihovo praćenje u užim ciklusima je od naročite važnosti. Odmah treba pomenuti da su obe planete bile te godine u retrogradnom hodu – prvo Venera krajem jula (druga stanica u Lavu, blizu natalne i solarne pozicije), a potom Mars u Raku sredinom novembra.

Kada otvorimo lunarni horoskop koji je prethodio venčanju, vidimo lepe naznake: Ascendent lunara je u Lavu, Venera je u konjunkciji sa Ascendentom, a oboje u konjunkciji sa solarnim duetom Venera-Saturn. Imamo i ponavljanje jednog zanimljivog kontakta. Naime, solarni MC se našao na natalnom Marsu, a sada je lunarni MC na solarnom Marsu. Ovakva i slična ponavljanja kontakata snažno ističu ono što ti kontakti obećavaju, u ovom slučaju brak i promenu statusa.

Mesečnim profekcijama je u oktobru vladavinu uzeo Saturn koji je, kako smo videli, u solaru sa Venerom, što je takođe lep pokazatelj. Ali sa znakom Jarca se aktivirala i solarna Luna, a koja ima snažnu vezu s malefičnim kućama i planetama u njima, pa su to problemi u najavi.
U vreme zaključenja braka je tranzitni Merkur bio u kvadratu sa natalnim Jupiterom – ko još odabere momenat ulaska u brak kada su vladari I i VII u kvadratu?

U decembru se aktivirao znak Ribe i vladar Jupiter. Vrlo važna planeta, jer se u solaru našao u I polju (solarno VII polje), a inače je natalni vladar polja braka/veza. Tranzitni Mars koga pratimo je napravio zaokret u Raku, vršljajući preko natalnog Sunca i vladara I kuće Merkura praveći kvadrate prema natalnom Saturnu i Marsu.

Lunarni povratak za taj period je postavio Ascendent u znak Device (solarna X kuća), u konjunkciju sa Južnim čvorom i Saturnom. Venera, koju takođe pratimo, premeštala se kroz profekcioni znak Vage gde je došla u direktan kontakt sa natalnim Marsom, pa smo upravo tad mogli da očekujemo da se ljubavni brodić zaljulja. U lunaru se zadesila i u kvadratu s Marsom, što je prilično negativan pokazatelj. U tom periodu su se Pamela i Rik žestoko svađali, a prema nezvaničnim informacijama udaljili su se već početkom decembra. Par je 13. decembra ozvaničio da će se razvesti.

Kao zanimljivost bih izdvojio da je Mars u vreme formalnog razvoda 24. marta bio na istom stepenu na kom je bio i kada je 13. decembra saopšteno da će se par razvesti.

Brak drugi put

Navodno, Pamela Anderson i Rik Salomon su se u godinama nakon razvoda i dalje povremeno viđali. U izjavama paparacima navodili su da su dobri prijatelji, da nema razloga da se to odbaci jer nisu mogli dugo da žive pod istim krovom.

A onda se desila 2013. godina. Nešto ranije Ascendent je promenio termin, ušao je u znak Lava i pod upravu Jupitera, tako da je ovaj veliki benefik postao jedan od vladara vremena. I firdarima je bio na snazi Sunce-Jupiter period. Profekcija se zatekla u znaku Ovna, pa su se aktivirale planete u njemu (Saturn i Luna) i Mars kao vladar znaka. Tako za kormilom ponovo imamo benefika zajedno sa maleficima. Solarni povratak je još zanimljiviji.

pamela anderson solar 2013
Pamela Anderson: solarni povratak za 2013. godinu

Ascendent solara se našao u Raku, a njegova vladarka Luna u X kući u znaku godišnje profekcije, lepo se smestivši na vladara tačke braka. Još jednom imamo naznake promene statusa. Vladari vremena su u solarnoj I kući, pri čemu Jupiter svakako najviše privlači pažnju jer je natalni vladar polja veza i braka. Veneru nalazimo u povratku u natalni znak, blizu Jupitera.

Primećujemo sličnosti sa dešavanjima 2007. kada je reč o signifikatorima. Aktivacija Saturna i polja prijatelja može da stavi akcenat na nekog bivšeg i osobu iz prijateljskog kruga.

Mars je prilično istaknut takođe. Solarno je u Blizancima i smešta se skoro egzaktno na natalni Ascendent. Solarni Ascendent i vladar natalnog Ascendenta Merkur u egzaktnom je kvadratu sa natalnim Marsom. Imajući na umu stanje ovog malefika natalno, pa i solarno, za očekivati je da u odonosu povremeno bude burno.

Ali ima tu još nešto što bi trebalo ispitati. Ne mogu da se setim kod koga sam to svojevremeno pročitao, da li kod Bonatija ili Abu Mašara, da postoji tendencija razvoja događaja od godine kada se profekcijom aktivira neki znak do godine kada profekcija stigne do vladara tog znaka. Rekao bih da je sasvim legitimno to proširiti i na egzaltacionog vladara odnosno almutena.

U toku 2007. se profekcijama aktivirao znak Vage i Mars u njemu. To znači da bi ono što se pokrenulo te godine moglo da nastavi da se razvija sve dok profekcija ne dođe do mesta Venere ili Saturna, kada bi trebalo da dobije svoj epilog. Ako tako posmatramo stvari, nije čudno da je baš te 2013. godine kada je profekcija došla na mesto Saturna, Pamela Anderson obnovila priču sa Rikom Salomonom.

Što se ostalih profekcija tiče, ponovo imamo pomešane pokazatelje. Venera i Jupiter dolaze na mesto Ascendenta, pa se upliv Jupitera kao važnog pokazatelja dodatno umnožava. Luna i Saturn aktiviraju natalnu tačku braka, a Mars golica natalnog Jupitera i Veneru.

profekcije2013
Profekcione pozicije u odnosu na natalne 2013. godine

Par je obelodanio vezu u oktobru 2013. godine, stoga treba da pogledamo lunar koji je tome prethodio /21.9.2013, 10.30/. Čim ga pogledamo vidimo da je značajan, jer su se u konjunkciji našli Venera i Saturn na Ascendentu. Lunarni Ascendent se zatekao u V solarnoj kući na Saturnu.

Mesečnim profekcijama je u oktobru bio aktivan znak Raka kroz koji je tranzitirao Jupiter, jedan od vladara vremena. Luna je, videli smo, u znaku profekcije u X kući solara, pa uz kvadrat sa Jupiterom, pitanja veza i odnosa postaju vrlo aktivna.

U januaru, tačnije 9. januara 2014. godine, Pamela i Rik su se ponovo venčali. Mesečnim profekcijama su bili aktivni znak Vage i Venera, a u lunarnom horoskopu pred venčanje /8.1.2014, 13.14/ Ascendent se nalazio u Blizancima, znaku u kom je solarno smešten vladar profekcionog znaka. Ipak, pogrešan momenat za venčanje, jer je vladar godine prolazio kroz Vagu na uglu solara odakle je potkačio sve relevantne signifikatore nepovoljnim aspektima. I, zanimljivo, napravio je zaokret nešto kasnije, tako da su nepovoljni aspekti trajali nedeljama.

Česte svađe su doprinele da se par rastavi 3. jula 2014. godine, s tim što je zbog tužbi i pokušaja da Pamela „iscedi“ koje milionče od Rika, proces razvoda potrajao sve do aprila 2015. kada je zvanično poništen. Stoga treba da pogledamo i solar za 2014. godinu.

Pamela Anderson solarni povratak za 2014. godinu
Pamela Anderson: solarni povratak za 2014. godinu

Profekcija je stigla u XII kuću u znak Bika, pa godinom upravlja prirodna vladarka ljubavi i braka – Venera. Opet je tema statusa bila na dnevnom redu, ne samo zato što se Venera našla u X kući solara, već i zato što je Merkur, natalni i solarni vladar Ascendenta, bio na samom solarnom MC-u odnosno Ascendentu natala. Vidimo da je Mars i dalje u znaku Vage, vrlo važan jer je u povratku na svoju natalnu poziciju čime aktivira svoja natalna obećanja. Valja pomenuti da je to solarno II polje novca i pokretne imovine, a upravo se zbog toga razvod i otegao.

pamela anderson i rik salomon

Solarni povratak za 2014. ne možemo da posmatramo odvojeno od onog za 2013. godinu, jer nećemo imati valjan uvid u situaciju. Nova solarna godina ne resetuje ono što se dešavalo u prethodnoj, već se događaji uglavnom povezuju  – započnu u jednoj a svoj epilog dobiju u narednoj solarnoj godini. Tako i poslednji lunarni povratak /21.6.2014, 15.02/ za solarnu 2013/2014. u kom se Mars u Vagi postavio na Ascendentu lunara, dobija svoj zaključak u prvim danima nove solarne godine.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *