Libidozni znakovi i seksualni nagoni

Jaki seksualni nagoni i želja za kopulacijom neke osobe dodatno se ističu ako su naglašeni libidozni znakovi u horoskopu.

ko se Mars nađe u Biku ili Vagi, i ako je on vladar horoskopa, osoba će biti bludna, razvratna, sodomit, nemoralna u svim polnim opštenjima, čak i obmanjivač žena (a i on sam će biti prevaren i obmanut od njih); i obavezaće se nekima da bi s njima mogao da počini preljubu, a sa nekima će počiniti preljubu pa im se obavezati.

— Gvido Bonati —

 

Kada se pomene tema strasti i seksualnih užitaka, mnogima prvo na pamet padne znak Škorpiona. Uvreženo je mišljenje da je upravo taj znak najlibidozniji, i da mu po bludničenju, razvratu, ali i seksualnim moćima nema ravnog. To je proisteklo od spajanja anatomske analogije i pozicije u poretku znakova u Zodijaku. Što znači da oni koji nemaju istaknutog Škorpiona verovatno „poste“ ili izigravaju ikebane u krevetu. Ipak…

Vodeni znakovi jesu najplodniji u Zodijaku, ali daleko od toga da su predstavnici nekontrolisanih strasti. Zbog svog elementa teže emocionalnom povezivanju, vrlo retko površno, i teško nešto odbacuju ili se nečeg odriču, naročito fiksni Škorpion; radije se vezuju za objekat ili samu ideju (nekad i patološki).

Libidozni znakovi u primarnoj grupi su  suvi, te na taj način govore o predatorima koji nemaju previše obzira prema svojim „žrtvama“ niti se za njih emotivno vezuju — jednostavno idu od partnera do partnera i zadovoljavaju svoje telesne potrebe.

libidozni-znakovi

Četiri znaka se vode kao vrlo libidozni (Ovan, Bik, Lav i Jarac) i važe za znakove neverstva. Predstavljeni su četvoronožnim životinjama. Ljudska Vaga i vodene Ribe su znakovi umerenog libida. Venera ima upravu u oba, ali kako su u pitanju vlažni znakovi koji stvaraju emocionalne veze (Vaga je i racionalni znak), to je i njihova libidoznost umanjena. Strelac je predmet polemika — jedni ga uopšte ne uzimaju u razmatranje, dok drugi smatraju da je njegova životinjska polovina libidozna. Leopold je Vagu smatrao nemoralnijom od Bika. 

Ako su Venera, Sunce, tačka braka i mnogi signifikatori osobe, i vladar sedme kuće u nemoralnim znakovima ili onim nemoralnog sjedinjenja, osoba će obilno raditi nemoralne stvari. Nemoralni znakovi su: Ovan, Lav, Vaga, Jarac.

— Leopold od Austrije

Da bi mogli nekog da sa sigurnošću etiketiramo kao strastvenu osobu koja ne preza od bludničenja, valjalo bi da razmotrimo temperament, kvalitet uma, vladara horoskopa itd. No, i bez toga, što veći broj planeta i relevantnih tačaka nađemo u libidoznim znakovima, to su veće šanse da je pred nama horoskop osobe snažnih nagona.

Kada god čitamo stare tekstove u kojima se pominje ljubavna tematika, posebno one pisane u srednjem veku, trebalo bi da imamo na umu da se u ondašnje vreme nemoralnim smatralo imati seksualne odnose pre braka ili menjati partnere i slično. Po tom pitanju smo danas daleko liberalniji, ali preljuba i obljuba i dalje zauzimaju visoko mesto na listi nečistih, tj. nemoralnih radnji.

Pored nabrojanih zodijačkih znakova, strastvenosti idu u prilog i određene planetarne postavke i konfiguracije. Na primer, Venera i Mars u konjunkciji ili napetom aspektu pokazatelji su pojačane požude, i često su odgovorni za problematičan ljubavni život, a to je još izraženije ako je pri tom Mars u svom sedištu ili egzaltaciji. Slično važi i ako je Venera u kući Marsa, a Mars u kući Venere.

(1) Venera sa Marsom ili u njegovom terminu, ili ako je podržava opozicijom, pojačava nemoral i požudu.
(2) Venera sa Merkurom i Marsom u istom znaku podstiče čovečije žudnje i veoma uvećava nečistotu seksualnih odnosa.

— Mašalah

Planete u našim horoskopima se nalaze i u određenim duadama (vidi tabelu u pojmovniku), koje isto tako mogu ići u prilog bludu.

Dodekatemorija Venere u sedištu Jupitera označava sreću i čistotu, a u sedištu Marsa blud, naročito ako je na uglu.

— Johan Šoner

Sve navedeno ne treba da uzmemo zdravo za gotovo, jer vrlo snažan i kvalitetan Jupiter koji nadzire Veneru može ukazati na to da savesnost, vrline ili vera osobe upliću prste, zbog čega se ne prepušta grehu i razvratu.

No, ako je Venera združena sa Jupiterom, to će ukazati na dobre seksualne odnose, a takođe i radost i sreću u bračnoj zajednici.

— Abu Bakr

Od tačaka koje bi u vezi s ovom temom trebalo razmotriti, na prvom mestu bih izdvojio tačku erosa (Asc + VE – duh) a onda i tačku duha (Asc + SO – MO), pa ako se one same i/ili njihovi vladari nalaze u libidoznim znakovima, to će dodatno pojačati strastvenost osobe.

Libidozni znakovi poznatih ličnosti

#Marlon Brando O strastvenosti i bogatom seksualnom životu ne možemo da govorimo a da kao primer ne navedemo glumca Marlon Branda. Nekoliko brakova, veliki broj kraćih veza i avantura (i sa ženama i muškarcima), i kao rezultat toga jedanaestoro dece.

Libidozni znakovi - Marlon Brando

Teško je ne primetiti da ovaj kolerik ima pozamašan broj faktora u crvenoj zoni libidoznih znakova. Vladar horoskopa je Mars, a ista planeta je i dispozitor većem broju planeta i u superiornoj poziciji u odnosu na Veneru  i luminare. Vladar tačke erosa je u Ovnu, duada Venere se nalazi u Ovnu pod kvadratom Marsa, a Ovan je u kući užitaka i seksa (naravno da seks nema nikakve veze sa osmom kućom), te potomstva. I trešnja na vrhu — Jupiter ne vidi Veneru.

#Denis Hoper Još jedan holivudski zavodnik koji je decenijama uživao u drogama i ženama. A uspeo je i da se pet puta upiše u knjigu venčanih, mada se drugi put brže ispisao nego što se upisao — drugi brak je potrajao svega 8 dana.

Denis Hoper

Denis je Marlonov brat po Jupiteru u prvom polju u sedištu koji ne vidi Veneru. A blizak mu je i po temperamentu koji je prilično topao, mada umerenije. Vladar horoskopa je i u ovoj karti Mars koji se razbaškario na uglu, u polju partnera. Naravno, isto kao kod Marlona, Marsova vladavina objedinjuje kuću slatkog života/seksa i kuću greha. Duada Venere u dvanaestoj kući, u Marsovom znaku, vrlo blizu tačke duha.

#Sonia Braga Interesantna brazilska glumica čijim zavodljivim čarima nisu odoleli Voren Biti, Klint Istvud i Robert Redford. Ipak, da je najgora od sve dece — nije.

Sonia Braga

Za razliku od svojih kolega ona nije naglašeni vatreni tip i nema Marsa za vladara horoskopa. Duada Venere je u vatrenom Lavu. Libidozni znakovi su dovoljno naglašeni da za nju kažu da je seksualno iskusna, ipak ne važi za „predatorku“. Ugaoni Jupiter je u bliskom sekstilu sa Venerom.

#Voren Biti Možda je prikladno da ovog glumca i ozloglašenog ženskaroša stavimo uz Soniu, ipak su bili ljubavnici.

Voren Biti

Madona, Šer, Vivijen Li, Brižit Bardo, Izabel Ađani, Barbara Strejsend, Vanesa Redgrejv, Dajen Kiton, Džoan Kolins, Goldi Hon, Dajana Ros, El Mekfirson i Liv Ulman samo su neke od dama koje su Vorenu grejale postelju. Čovek je hladnijeg temperamenta, verovatno mu je bilo hladno (: 

Uz Marsa kao vladara horoskopa i ostale pokazatelje u strastvenim znacima (razočaravajuće, duada Venere je u Raku!), uzajamna recepcija vladara sedme i pete iz sedme i pete govori nam u kom je sportu popularni glumac najviše uživao. Pokušaji novinara da dođu do pikanterija iz njegovog ljubavnog života uglavnom su bili jalovi. Voren vrlo poštuje svoje dame, te tvrdoglavo odbija da zucne ijednu reč o odnosima s njima.

#Bil Klinton Bivši američki predsednik čiji je mandat obeležio seksualni skandal sa dvadesetdvogodišnjom stažistkinjom, Monikom Levinski.

bil klinton

Pored toga što je dosta planeta u libidoznim znakovima, vrlo je upadljiva konjunkcija Venere i Marsa u prvom polju uz sam stepen Ascendenta.

Ako je Venera sa Marsom, natus će mnogo voleti žene, i izložiće sebe i svoju dušu nevoljama na račun žena i ljubomori, i biće ljubomoran preko svake mere.
Ako je Mars združen sa Venerom i Jupiterom, ukazaće da se natus lako upušta u seksualne odnose i voljan je da ih čini, čak i ako se kaje ili opire tome. Trudiće se da zauzda želje i pokvarenost, ali mu to neće ići, a pretvaraće se da se suzdržava od greha i pokvarenih stvari.

Iste planete, na prvom mestu vladar polja partnera Mars, blisko aspektuju stepen MC-a na kom se našla tačka erosa. Ona je u Raku, a vladarka je Luna u požudnom Biku i to u osmoj kući. Ovakva kombinacija često ukazuje na osramoćenje, skandale, pa čak i gubitak pozicije zbog otkopčanog šlica i nedoličnih odnosa.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

2 komentara

 1. Vesna kaže:

  Zdravo, zanima me po kom osnovu je kod Hopera Mars vladar horoskopa kako navodite? Ako je kod Branda i Bitija vladar kao dispozitor suncevog znaka kako do toga dolazimo kod Hopera? Ili posmatrate planetu sa najvise dostojanstava ali to opet bi pre bio Jupiter u toj karti nego Mars.

  • Bojan Šojić kaže:

   Zdravo Vesna,

   Tradicionalno, vladar horoskopa ili takozvani Almuten Figuris, jeste planeta koja predstavlja vodiča naše duše, a koja ima najviše dostojanstva na određenim mestima u karti, uz dodatak mundane snage, vladavinu nad satom i danom. To može biti po kvalitetu najgora planeta u horoskopu, i to ne treba da čudi jer postoje ljudi koji su vučeni da čine nekakvo zlo.

   Srdačan pozdrav,
   Bojan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *