Dva lica Venere

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

14 komentara

 1. Supernova kaže:

  Dobar tekst…u suštini taj odnos, preveden na jezik života svakog od nas, može se opisati da iza svake ostvarene osobe, koja je razvila svoju svijest, svoj identitet (SO), (bi trebalo da) stoji uspješan partnerski život (VE), jer planetarni period SO slijedi poslije Venerinog perioda i VE na neki način uslovljava njegov kvalitet. Tako da ne bih SO uzimala isključivo kao muškarca koga slijedi ili kome prethodi žena, već prije svega ličnost svakog od nas, koja je poprilično uslovljena našim snalaženjem sa vlastitom seksualnošću (VE), odnosima sa suprotnim polom ili odnosima uopšte…Dobar dio frustracije otpada upravo na nesređen partnerski ili seksualni život, i džaba nam onda jako SO i sve što je ono u stanju da donese – ako Venerin „položaj“ prethodno nije dobro utvrđen, onda SO može samo skliznuti u zonu sujete, ega, dokazivanja sebi i drugima i sl. VE je zapravo solarna, njen simbol je krug (SO) i krst (zemlja), SO je duhovni princip koji demaskira VE, ono što proističe iz njenog djelokruga ispoljava se kroz SO, zato SO ne možemo gledati izolovano od VE.

  Da ne dužim….sve pohvale za tekst…

  • Bojan Šojić kaže:

   Sasvim sam saglasan, odličan komentar 🙂 Odnos Sunca i Venere se može posmatrati kroz više finih nivoa i upravo si istakla neke od tih finesa.
   Simbol Venere možemo posmatrati i kao krajnju pobedu Duha (krug) nad materijom (krst), jer je krug postavljen na krstu, a što se postiže ljubavlju i posvećenošću i što bi sve mogli pronaći u simbolici okcidentalne Venere i prirodnoj ljudskoj potrebi da kroz drugu osobu nadomesti nedostajuće elemente, primarno spiritualne, a potom i materijalne.
   Simbol Marsa predstavlja volju, animalne impulse i instinkte te dominaciju materije (krst) nad Duhom (krug), pa otuda nalazim bliskost ovog principa sa orijentalnom Venerom, jer je kod nje naglašenija snaga volje i Duh je potčinjen prirodi želje.
   p.s. hvala

 2. Supernova kaže:

  Slažem se za orijentalnu VE da nosi nešto stradalničko u sebi, samim tim što je otišla ispred kralja (SO) izaziva da joj se pokaže gdje joj je mjesto, to je izvjestan vid rivaliteta, borbe za moć, za koji ona realno nije spremna, ali joj to dosta oduzima na ženstvenosti, mekoći, strpljivosti. Sama od sebe ima problem da prihvati hijerarhijsku podređenost i nije sretna na toj poziciji. Okcidentalna VE je puno mudrija, strpljivija, hladnija i igra na drugu kartu, u nekom smislu ona može biti i pokvarenija, sračunatija, može mudro iskoristiti svoju seksualnost, jer je okcidentalnost ipak saturnovskog karaktera.

 3. Milica kaže:

  Uz malefike na uglovima, sa sve orijentalnom Venerom, dobro je moj najbolji drug jedared meni rekao: “Milice, ti bi baš bila dobar frajer“. : )))

 4. Ena kaže:

  Odlično ste vas dvoje (Bili i Supernova) ovo obradili. Isti sam slučaj kao MIlica, kažu: žensko telo, muški mozak 🙂

 5. menora kaže:

  Odlican tekst ,odlicni komentari … pozdrav za vse 🙂

 6. menora kaže:

  „Uvijek sam mislio da žena ima one suptilne umne i duševne osobine koje su je činile nadmoćnijom u odnosu na muškarca. Ali, tankoćutna žena koju obožavam je sada nestala i ustupila mjesto ženi koja misli da je njen najveći cilj da što više liči na muškarca – u odijevanju, glasu i djelu… Svijet je iskusio mnoge tragedije, ali, po meni, najveća tragedija je sadašnja ekonomska situacija koja je ženu okrenula protiv muškarca i one u mnogo slučajeva uspijevaju zauzeti njegovo mjesto u poslu i industriji. Rastuća tendencija žene da zasjeni muškarca je znak propadanja civilizacije.“

  Tesla

  (konacno nadjoh ovaj njegov citat 🙂 )

 7. maya71 kaže:

  Evo i ja sam sad def.shvatila da je moja Venera u strelcu u 3 kući orjentalna u odnosu na So u vodoliji u 5 kući…I pošto imam 43 godine a nisam udata, već dugo nemam nikog a i iskreno i ne želim… radje čitam, srećem se sa prijateljima nego li da od nekog zavisim i da me neko smara…naravno da smatram i verujem da postoji ljubav, možda je ta moja vera posledica što mi je i JU u 3 kući u strelcu ali možda ja i tražim ideal (vladar sedam takodje u strelcu), svakako više sam tokom života bila žena amazonka nego neka koja strepi i čeka, probala sam ja i to i shvatila da mene ta „uloga“ iritira…
  Znam mnoge žene koje su strpljive, ćute, pokorne su, gutaju i uvrede…ja nisam takva, ja vadim mač i borim se…Ne vredi to sam ja, i ja ne mogu da se promenim taman ostala sama čitav život ili će biti neki po mojoj meri ili ništa.
  Godinama sam radila na sebi, razmišljajući gde je greška…vremenom sam shvatila da sam to ja i da sebe ipak poštujem i cenim takva kakva sam.
  Uz Božiju pomoć sa nekim ću se kad tad uklopiti…♥

 8. Ivana kaže:

  Boki odlican tekst, tek sad vidjeh 😀 al ima skroz smisla 🙂 i mislim da kroz ovo citajuci shvacam neke stvari, al stvarno te podario taj tvoj Merkur, tako lijepo i citko pises da te moze svak razumijet. Hvala

 9. Anny kaže:

  Bojane,
  evo baš trenutno je situacija da je venera na razmaku 15 stepeni od sunca i to izlazi nakon njega dakle okcidentalna, pa sukladno s time ja postavljam sljedeće pitanje:
  U predikcijama, kada se gleda djelovanje helijački postavljene planete, jel za veneru od većeg značaja ako je okcidentalana, u helijačkom zalasku, s obzirom da je to njena prava priroda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *