Da li ćemo obnoviti kontakt?

Žena koja je nedavno prekinula vezu sa svojim momkom, postavila je horarno pitanje: „Da li ćemo obnoviti kontakt?“. Saznajte kakav je odgovor dobila.

Horarna astrologija – primeri iz prakse
~ ljubavna pitanja ~

 

Pitač je ženska osoba. Nekoliko meseci je bila u vezi sa jednim ozbiljnim momkom i nadala se da će ta veza potrajati dugo. Međutim, kriza je nastupila mnogo pre nego što je očekivala – posvađali su se, pri čemu je ona u svojoj nepromišljenosti sasula par vrlo teških reči. Razišli su se i nakon toga se više nisu ni videli ni čuli. Shvativši da je pogrešila, poželela je da mu ponudi ruku pomirenja, ali nije imala dovoljno hrabrosti da ode kod njega, plašila se da je ne odbije. Više joj nije bilo bitno da budu u emotivnoj vezi, već da ostvare bilo kakav kontakt i po mogućstvu ostanu u prijateljskim odnosima. Tako se rodilo pitanje, da li će njih dvoje obnoviti kontakt.

Analiza

Na Ascendentu se našao znak Lava, a satom je vladala Luna. Vladar Ascendenta i vladarka sata nisu planete iste prirode, niti se nalaze u znacima istog tripliciteta, niti je znak u usponu srodan vladarki sata. Osnovni uslovi radikalnosti horarne karte nisu zadovoljeni, pa bi mogli reći da karta nije radikalna. Ipak, kako se Luna našla u III kući poruka i komunikacije, a što predstavlja suštinu pitanja, možemo ipak ovu kartu posmatrati kao radikalnu.

da li ćemo obnoviti kontakt
Da li ćemo obnoviti kontakt? 11. novembar 2012, 22.43, Beograd

Osnovni signifikatori su Sunce kao vladar pitača i Saturn kao vladar momka za koga se pita. Kao što je pitač navela, momak je ozbiljan, karakterno malo teži, što je sve u skladu sa opisom Saturna. Primećujemo da su oba signifikatora u istom znaku ali u separaciji, što je pokazatelj da su bili zajedno i da su sada rastavljeni, a to je u skladu sa opisom situacije.

Slika u karti poprilično jasno upućuje na to da nema nikakvih naznaka da bi moglo doći do pomirenja i obnavljanja veze. Sunce nastavlja da „beži“ od Saturna, a između nema nijedne planete koja bi mogla nekako da ih poveže.

Luna nam skreće pažnju na III kuću. Može li ipak biti nekog kontakta? Vidimo da se odvojila od Venere i aplicira Marsu u V kući, dispozitoru Saturna i Sunca i vladaru kuće konačnog ishoda.

Luna povezuje Veneru i Marsa pa možda može ukazati na mogući susret negde na ulici ili na nekom mestu zabave. Međutim, Luna i Venera se nalaze u znaku izgona Marsa, u neprijateljskoj kući. To znači da Mars neće biti naklonjen, odbiće bilo kakvu saradnju uprkos tome što postoji aspekt sekstila.

Sekstil je sam po sebi slab aspekt, pa ako nema recepcija nije retkost da ne dođe do ostvarenja željenog. Dakle, postoji mogućnost da se pitač i njen bivši momak negde sretnu, ali da taj susret neće biti plodonosan – do pomirenja neće doći.

Luni je potrebno nešto više od 4 jedinice vremena da dođe u egzaktan sekstil sa Marsom, a kako nisu u pitanju uglovi ni fiksni znaci mogu se pretpostaviti srednje vremenske jedinice tj. nedelje. U periodu od malo više od 4 nedelje pitač bi mogla da ima neki kontakt sa bivšim momkom.

Povratne informacije

Za nešto manje od 6 nedelja od postavljenog pitanja pitač je sa drugaricama krenula u grad. Nedaleko od jedne diskoteke srela je bivšeg momka. Drugarice su je gurkale da ode da mu se javi. Dok mu se približavala, prilično uzbuđena, u njoj je rasla nada da će se pomiriti i da će moći da mu kaže da je preterala. Međutim, on je prošao pored nje ni ne pogledavši je, kao da ne postoji. Njene nade su u tom trenutku usahle. Ni do danas nisu ostvarili nikakav kontakt.

POVEZANE TEME:

Da li će se javiti?
Da li će se pomiriti?


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

13 komentara

 1. zarko kaže:

  Postovani Bojane,
  kojom kucom u natalnoj karti su predstavljeni nasi kumovi?
  U MA su koliko znam 12.,ali to je kuca gresaka i nevidljivih neprijatelja u TA.
  Nema logike da je 12.,rekao bih.Ali,bolje da pitam pravu osobu.Pozz

 2. zarko kaže:

  Bojane,
  ovo za radikalnost karte mi nije dovoljno jasno.U dosadasnjim primjerima nijesmo imali priliku da vidimi toliko siroku toleranciju.Da li tvoje iskustvo govori u prilog krutosti,tj.strogog podudaranja vladara sata i podznaka pitanja ili u prilig „toleranciji“ kao kod ovog pitanja?
  Hvala

  • Bojan Šojić kaže:

   Postoji nekoliko konsideracija koje se razmatraju u vezi radikalnosti karte, a većinu njih sam naveo upravo u ovom primeru. U prilog radikalnosti ide još i ako su Ascendent horarne karte ili njegov vladar isti kao Ascendent natalne karte (ili njegov vladar) ili Ascendent solarnog povratka tekuće godine.
   Nema krutosti u astrologiji, mora se biti fleksibilan i tumačenje prilagođavati slici koju imamo 🙂 Potoje pravila, ali postoji i njihovo kršenje.

 3. Anny kaže:

  Bojane,
  ako imamo horarno pitanje za vezu istospolnih partnera, koja planeta je ciji signifikator?
  Uzimamo li onda npr za pitanje koje se odnosi na dvije zene- vladara asc i desc? Iskljucujemo li u tom slucaju veneru i sunce kao prirodne signifikatore zenskog i muskog? Kako u tom slucaju razmatrat mentalnu komponentu, emocionalnu i seksualnu, na nacin kako to tumaci Frawley- vladari osi su mentalni dio, sunce i venera seksualni a mjesec emocionalni.

  Napisi koju rijec o tome.

  Lp,
  Anny

  • Bojan Šojić kaže:

   Anny,

   U tom slučaju posmatram samo osnovne signifikatore tj. vladare I i VII kuće i Mesec. I, naravno, bilo koju planetu koja se našla u I ili VII kući.
   Uzgred, ja nikada ne raščlanjujem signifikatore na taj Frolijev način.

   Srdačan pozdrav,
   B.

 4. Jovana kaže:

  Postovanje Bojane,zelela bih da znam da li cu ponovo ostvariti vezu sa deckom sa kojim sam bila 6 meseci u vrlo intenzivnoj vezi?Pricao je da bi se ozenio samnom i imao decu,zvao me da idemo u inostranstvo da zivimo zajedno a onda je samo rekao kako sam ja vrsila pritisak na njega i povukao se i rekao da zeli da mi bude prijatelj,da mora malo da bude sam.Volela bih da cujem vas odgovor.Hvala.Pozdrav.

 5. Danijela kaže:

  Pozdrav, jedno pitanje:_ da li je za pozitivan odg na pitanje slicno ovom ( primer: da li ce javiti?) doovoljno da vladar prve aplicira vladaru sedme? Ili je ipak pozeljnije da bude obrnuto? Konkretno me interesuje samo signifikatori, bez Mjeseca.

 6. Danijela kaže:

  Pozdrav, jos jedno pitanje u vezi horara .. pitanje je sad postavljeno vezano za susret…Medjutim izmedju Me ( ja ) i Ju ( on ) nema spajanja osim sto je Me u znaku sedista Ju..i ovdje Mo apl Me…zanima me da li se to moze uzeti kao pozitivan odgovor…ili ne jer Mo aplicira meni a ne njemu tj njegovom signifikatoru…neki kazu tumaci da moze..neki kazu da ne moze..uvek me bunilo ovo

 7. DRAGANA AMIZDIC kaže:

  Postovanje Bojane, radi se o horaru u kojem je pitac muskarac a pitanje glasi “ DA LI CU PONOVO BITI SA NJOM “ Ascedent je u vagi, a descedent u ovnu. Kada je pitac zensko ,onda bi njeni signifikatori bili venera i mesec, a njegovi mars i sunce. Posto je pitac muskarac, koje signifikatore dajemo njemu, a koje njoj ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *