Zemljotres u Argentini 18. januara 2021.

Komentarišući solarnu eklipsu koja se odigrala sredinom decembra, čija se linija maksimalne pomračenosti protezala preko središnjih delova Južne Amerike, napomenuo sam da će prema pokazateljima postojati mogućnost da u toku 2021. godine veći broj jakih zemljotresa zatrese Čile i Argentinu. Nažalost, to je počelo 18. januara.

Petnaestak minuta pre ponoći po lokalnom vremenu, 18. januara 2021. zemljotres jačine 6.4 stepena po Rihteru potresao je Argentinu, a epicentar je bio nedaleko od San Hozea. Najavu da bi tako nešto moglo da se desi smo imali u horoskopu prolećnog ingresa, u kom su se Južni čvor i malefici zadesili u 1. polju horoskopa, u zemljanom Jarcu. Ranije sam već obrazlagao slične postavke u drugim državama koje su bile pogođene zemljotresima, pa da se ne ponavljam.

prolećni ingres
Prolećni ingres, 20. mart 2020, 00.49, San Hoze, Argentina

Pošto je Ascendent u kardinalnom znaku, valjalo bi pogledati sve ingresne horoskope, ali nas konkretno zanima zimski ingres koji je prethodio zemljotresu.

zimski ingres
Zimski ingres, 21. decembar 2020, 7.02, San Hoze, Argentina

Po starom dobrom običaju, Mars na uglu, u IV kući u kvadratu prema Ascendentu (koji je u konjunkciji sa Marsom iz godišnjeg horoskopa) i vrlo bliskom kvadratu prema sopstvenoj poziciji u godišnjem horoskopu. Vladar VIII kuće oba ingresna horoskopa je sada u I kući, blizu Ascendenta godišnjeg horoskopa. Svi ovi pokazatelji idu u prilog aktivaciji nepovoljnosti iz godišnjeg horoskopa.

distribucije

Distribucijama je Ascendent godišnjeg horoskopa 18. januara ušao u termin Marsa i došao u kvadrat sa Saturnom, malo pre nego što se jak zemljotres desio.

Kao interesantan podatak, 10. januara je Ascendent ušao u termin u koji pada kvadrat Marsa (egzaktan je bio 12. januara), a tog dana je zabeležen zemljotres od 6 stepeni Rihtera, samo što medijski nije bio baš propraćen. Tako da, vidimo da su oba malefika vrlo aktivna u sprovođenju u delo onog što su početkom godine obećavali.

Na kraju, evo i horoskopa samog događaja:

zemljotres u Argentini 18. januara
Zemljotres, 18. januara 2021, 23.46, San Hoze, Argentina

Ono što je dobro je što nije bilo žrtava niti veće materijalne štete. U horoskopima zemljotresa koji su se ranije dešavali a u kojima je bilo žrtava i štete, malefici su bili na uglovima. U ovom horoskopu nisu, pa je moguće to i razlog što nije bilo žrtava. Vrlo sličan horoskop je i za zemljotres 10. januara (00.54 po lokalnom vremenu, Jujuy, Argentina).

Rubrika „Beleške“ je svojevrstan kalendar pojedinih važnih događaja u svetu. Cilj je da se zabeleže osnovni podaci o svakom događaju, da se izrade horoskopi kako bi svi koji se bave astrologijom, posebno mundanom, mogli u svakom momentu da ih imaju na raspolaganju. Na osnovu mnoštva sličnih događaja, vremenom će se moći praviti i razna poređenja, kao i predviđanja.

RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *