Napadi u Beču: Ubijeno četvoro ljudi

napadi u beču
Napadi u Beču (izvor)

U ponedeljak 2. novembra oko 20 časova je došlo do pucnjave blizu glavne sinagoge koja se nalazi u centru grada. Ovi teroristički napadi u Beču za sada imaju epilog sa četvoro mrtvih i 22 povređenih od kojih je sedmoro u teškom stanju. Napadač za koga se ispostavilo da je državljanin Severne Makedonije i da je već osuđivan za terorističko udruživanje, ubijen je nakon desetak minuta.

Trostruka konjunkcija u kojoj je Jupiter u sendviču (stručnije – pod opsadom) malefika, uvek ukazuje na probleme u vezi sa svim onim temama na koje se Jupiter odnosi kao što su zakoni, vera i religija i slično. Posebno kada su malefici moćniji kao što je ovde slučaj. O tome sam govorio u videu o Marsu.

U horoskopu prolećnog ingresa Austrije u usponu je znak Vodolije. Ascendent je u terminu Marsa, tako da imamo vladavinu dva malefika nad godinom. Luna koja prirodno vlada narodom našla se u I kući pod dominacijom malefika, pa je uz Saturna u XII kući pokazatelj pritiska pod kojim se običan narod nalazi. Olakšavajuće je što Luna svoju prvu aplikaciju ima ka snažnom benefiku i partnerki po sekti – Veneri.

Jedna incidentna situacija se desila 31. oktobra, kada je grupa mladića turskog porekla upala u crkvu i napravila rusvaj. Stoga je vrlo legitimno da pogledamo horoskop sizigije odnosno opozicije luminara koja se desila nekoliko sati ranije.

sizigija_oktobar_austrija
Napadi u Beču: sizigija koja je prethodila događajima; 31. oktobar 2020, 15.49, Beč, Austrija

Mars je vladar sizigije koja je pala u VIIIkuću (Sunce je svetlo iznad horizonta) i našao se u prvom polju horoskopa. Ovakva postavka već upućuje na nepovoljan razvoj događaja i moguće stradanje ljudi zbog nečeg iz Marsove vatrene simbolike – požari, eksplozije, upotreba vatrenog oružja.

Distributivni Ascendent prolećnog ingresa (došao je na oko 17° Vage) je pod opozicijom Marsa i ide ka kvadratu sa Marsom iz prolećnog ingresa. Primećujemo i egzaktan kvadrat Merkura sa Saturnom iz kuće neprijatelja, a što je kuća vere/religije u ingresu. Inače, u godišnjem horoskopu je Merkur vladar VIII kuće.

ingres_sizigija_austrija
Uporedno prolećni ingres (unutra) i sizigija (spolja)

Kvadrat Merkura i Saturna ima duži period trajanja nego što je uobičajeno, iz razloga što je Merkur retrogradan ali blizu druge stanice, tako da će novi kvadrat uslediti 6. novembra, istog dana kada i distributivni Ascendent bude u egzaktnom kvadratu sa ingresnim Marsom.

S tim u vezi, čitav period između 31.10. i 6.11. možemo okarakterisati kao krizan, uz mogućnost da dođe do manifestacije Marsove simbolike.

napadi u beču
Napadi u Beču 2. novembra 2020, u 20.00

Kao i svaki put kad imamo događaj u kom dolazi do krvoprolića, tako je i ovog puta Mars umešan – u horoskopu napada ga vidimo visoko na nebu.

Svim ovim događajima je prethodio još jedan, u Nici, u Francuskoj. Ujutru oko 9 časova po lokalnom vremenu, napadač je ušao u baziliku i nožem napao prisutne, pri čemu je usmrtio tri osobe. Ako uzmemo to pretpostavljeno vreme napada, Ascendent događaja je pri kraju Škorpiona, a vladar Mars je sa Lunom u lošoj kući.

Rubrika „Beleške“ je svojevrstan kalendar pojedinih važnih događaja u svetu. Cilj je da se zabeleže osnovni podaci o svakom događaju, da se izrade horoskopi kako bi svi koji se bave astrologijom, posebno mundanom, mogli u svakom momentu da ih imaju na raspolaganju. Na osnovu mnoštva sličnih događaja, vremenom će se moći praviti i razna poređenja, kao i predviđanja.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *