Solarna eklipsa 2020: Južnoamerička totalna

Poslednja solarna eklipsa 2020. godine odigraće se na 24. stepenu Strelca (na 23°08′). Koji efekti se mogu očekivati i nad kojim područjima će imati više važnosti?

Kada je bilo koja eklipsa Sunca vespertina, zlo koje je njom obećano je umanjeno; ali ako je matutina, onda je uvećano. Na sličan način samo obrnuto, eklipsa vespertine Lune pojačava zlo, a matutine umanjuje za jednu polovinu.

— Vilijam Remzi —

 

Nebo ne zna za praznike i odmore, pa iako se bliži kraj godine zbivanja na nebu ne manjka. Do kraja meseca nas očekuju dva fenomena: totalna solarna eklipsa i konjunkcija Jupitera i Saturna u Vodoliji (o tome uskoro tekst). Pa nakon toga možemo da se polako pripremamo za odlazak Marsa iz znaka Ovna početkom januara 2021.

OvoOva eklipsa pripada saros seriji 142, kao i ona koja se desila 2002. je druga i poslednja solarna eklipsa 2020. godine. Desiće se u znaku Strelca, a nad područjem Evrope neće biti vidljiva. Zapravo, biće vidljiva samo u južnoj Americi, pa će u tom pojasu potencijalni efekti eklipse biti upadljiviji. Poslednji put se eklipsa iz ove serije desila nad ovim područjem u toku novembra 1966. godine, kada je u Argentini nakon puča vlast preuzela vojna hunta (1966-1973).

Naravno, nije u pitanju bila samo eklipsa već i drugi pokazatelji koji su u vezi sa godišnjim i ostalim mundanim horoskopima. Svi se oni moraju uzeti u obzir pre donošenja konačnog zaključka.

solarna-eklipsa-2020
Totalna solarna eklipsa 2020. zahvata južnu Ameriku (klikni sliku za uvećanje)

Kao što može da se vidi na slici, linija maksimalne pomračenosti prolazi preko centralnih delova Argentine i Čilea, a sama eklipsa neće biti vidljiva u područjima severnije od Amazona.

S obzirom da eklipsa pada u znak Strelca, ona bi na prvom mestu trebala da ima upliv u zapadnoj i delu centralne Evrope koji pripadaju vatrenom trojstvu. Ipak, pošto nije vidljiva nad Evropom, eventualne manifestacije njenih efekata bih ograničio na područje Pirinejskog poluostrva, a u Aziji na centralne i severne delove Saudijske Arabije.

Pošto će eklipsa biti vidljiva nad južnom Amerikom, smatram da će se njeni efekti upravo manifestovati nad ovim delom sveta, a u fokus bih stavio Argentinu i Čile kao najveće države u tom delu južne Amerike.

U horoskopu eklipse za Buenos Aires nalazimo je na vrhu neba i na zvezdi saturnijanske prirode – Ras Alhag. Strelac je kraljevski znak, pa se pomračenje na ovoj poziciji može nepovoljno odraziti na vladajuću garnituru, tj. institucije vlasti i predsednika države, i da bi tome mogli da svedočimo već u toku proleća ako ne i ranije. Posebno jer je Jupiter debilitiran i sa malefikom, a ne aspektuje stepen eklipse.

Ovakav zaključak bi mogao da bude pomognut ingresom za narednu godinu koji se podudara sa horoskopom eklipse, tako da će njeni efekti biti vrlo, vrlo istaknuti.

eklipsa_ingres
Uporedno: totalna solarna eklipsa 2020. (unutra) i prolećni ingres za 2021. (spolja)

Zbog pozicije Marsa u IV polju ingresa na kraljevskoj zvezdi sopstvene prirode Aldebaranu, kao i zbog Lune koja je u opoziciji prema stepenu eklipse, rekao bi da će veći deo centralnih i južnih delova južne Amerike biti izložen vremenskim neprilikama, snažnim vetrovima i obilnim padavinama koji će pored materijalne štete odneti i ljudske živote. Takođe, biće zabeleženo nekoliko jakih zemljotresa u Čileu i to je nešto što će verovatno obeležiti 2021. godinu.

Kada je reč o ovim prostorima, ne očekujem da će ova solarna eklipsa 2020. imati bilo kakav značajniji upliv na dešavanja u narednom periodu. S tim u vezi, ako se desi da se stepen pomračenja podudari sa vašim natalnim, a mnogo bitnije sa solarnim Ascendentom ili njegovim vladarom, Suncem ili Lunom, nemojte brinuti da ćete preživeti Armagedon. Možete biti npr. nešto slabijeg zdravlja i to samo ako vaši godišnji ciklusi to podržavaju.

Pogledajte polje u solarnom povratku u koje pada ova eklipsa, da li se tu nalazi neka važna planeta, pa procenite da bi u vezi s tom planetom odnosno onim što predstavlja moglo da bude manjih neprijatnosti.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *