Zemljotres u Petrinji – decembar 2020.

petrinja

Čitave godine tlo se nad Balkanom pomera, ali su u Hrvatskoj bili najučestaliji. Srećom, nisu bili toliko snažni da bi pričinili velike probleme i žrtve. Danas 29. decembra 2020. desio se najsnažniji potres do sada. Zemljotres u Petrinji koja se našla u epicentru imao je magnitudu čak 6.4 jedinica po Rihteru. Prema dosadašnjim informacijama ima žrtava i povređenih osoba i dosta urušenih objekata.

Evo horoskopa samog događaja. Da pomenem da je u horoskopu zemljotresa koji se dogodio juče 28. decembra u 7.50 ujutru, Mars bio u IV kući.

zemljotres u Petrinji
Zemljotres u Petrinji magnitude 6.4 jedinica po Rihteru: 29. decembar 2020, 12.20, Petrinja

Prosto ne može da nam promakne pozicija Marsa na samom Ascendentu, a redovan je pratilac uglova horoskopa događaja u kojima ima ljudskih žrtava i rušenja. Ovaj jak zemljotres u Petrinji je jedan od mnogih koji su prethodnih dana potresali Hrvatsku, a primetno je da su se intenzivirali u vreme kada je Mars ponovo napravio kvadrat prema trostrukoj konjunkciji u Jarcu u prolećnom ingresu.

uporedno_zemljotres_ingres
Uporedno: prolećni ingres za Hrvatsku (unutra) i zemljotres u Petrinji (spolja)

Za razliku od Srbije koja Ascendent ingresa ima u vodenim Ribama i pod upravom Jupitera, u Hrvatskoj je on u fiksnoj Vodoliji pod upravom Saturna (i u njegovom terminu), pa su samim tim opšte okolnosti i situacija teži.

U nekoj od ranijih beleški sam napisao nekoliko pravila starih majstora u vezi sa zemljotresima. Često se pominju Mars i Saturn u zemljanim znakovima. Naravno, isti kontakt planeta će se naći u svakoj mundanoj karti, ali neće biti na istom mestu. Stoga, zemljotresi se mogu predviđati u onim državama, gradovima i regijama koje su pod upravom Saturna, ili su on i Mars na nekom od uglova u relevantnim mundanim horoskopima.

Kada je reč o Hrvatskoj Saturn svakako ima značajniji upliv kao vladar najvažnijeg ugla.
Inače, da pomenem i to da su se u lunaciji pred ingres pomenute planete nalazile u IV kući, sa Južnim čvorom na IC-u za koga Abu Mašar kaže da takođe može ukazati na zemljotrese ako je u Jarcu.

Nažalost, ingres ima važnost i u narednim mesecima, tako da realno postoji mogućnost da se nešto slično ponovi, posebno u februaru kada Mars bude prolazio kroz IV kuću ingresa i preko Venere.

Rubrika „Beleške“ je svojevrstan kalendar pojedinih važnih događaja u svetu. Cilj je da se zabeleže osnovni podaci o svakom događaju, da se izrade horoskopi kako bi svi koji se bave astrologijom, posebno mundanom, mogli u svakom momentu da ih imaju na raspolaganju. Na osnovu mnoštva sličnih događaja, vremenom će se moći praviti i razna poređenja, kao i predviđanja.

RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

2 komentara

 1. Sanja kaže:

  Lijepi pozdrav,
  Ima li takva karta za pogledati kada ce Mars prolaziti kroz 4 kucu?
  Naime nas u Hrvatskoj stalno trese pa bi voljeli dodatno se pripaziti u februaru
  Hvala i srdačan pozdrav!

  • Bojan Šojić kaže:

   Sanja, ja uglavnom gledam godišnji horoskop neke države i pridružujem mu horoskope lunacija, pa na osnovu toga izvodim zaključke. Legitimno je posmatrati tranzite na godišnji horoskop, ali oni mahom nisu dobri pokazatelji. U te svrhe treba radije koristiti distribucije ili tzv. solarne direkcije kao glavne markere, pa tek onda tranzite uklopiti u njih. Ako Vam tradicionalne prognostičke tehnike nisu poznate, onda Vam verovatno ove informacije neće mnogo značiti.

   Srdačan pozdrav,
   Bojan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *