Zemljotres u Albaniji – novembar 2019.

Utorak, 26. novembar 2019. godine – u 03.54 po lokalnom vremenu, Albaniju je pogodio zemljotres jačine 6.4 jedinica po Rihterovoj skali. Epicentar zemljotresa je bio u blizini Drača, na dubini od oko 10 km. Još uvek ima naknadnih potresa, kojih je do sada zabeleženo preko 300. Poginulo je preko 20 ljudi, a više od 600 ih je povređeno. Nažalost, to nije konačan broj jer se još osoba vodi kao nestale. Zemljotres se osetio u celom regionu, naročito u Crnoj Gori, Hercegovini i na jugu Srbije. Više o događaju na sajtu RTS-a.

Pre samo dva meseca Albaniju je pogodio nešto slabiji zemljotres, a belešku o tom događaju možete pogledati ovde. U kartama koje su bile relevante za praćenje, mogao se zapaziti kontakt Merkura sa maleficima, posebno upadljivim Marsom. Trebalo bi očekivati da i sada nađemo slične pokazatelje.

Kako je u godišnjem ingresu promenljiv znak u usponu, relevantni horoskopi za posmatranje bi bili samo prolećni i jesenji ingres. U jesenjem ingresu je u usponu Marsova kuća, a Mars ponovo u zemljanom znaku. Ovog puta u Devici (u prolećnom je bio u Biku), tako da u obe ingresne karte imamo malefike u zemljanim znakovima koji su u bliskom kontaktu sa Merkurom u četvrtoj kući. Ranije sam pomenuo da su ovakve konfiguracije smatrane pokazateljima zemljotresa. Horoskop jesenjeg ingresa.

Nalazimo vladara Ascendenta na Deneboli, zvezdi koja je poznata po predskazanju prirodnih katastrofa, u Merkurovom znaku. A Merkura kao dispozitora vidimo na zloslutnom Algorabu u kvadratu sa Saturnom.

U karti samog događaja zatičemo istaknutog Marsa u konjunkciji sa Merkurom, kao i vladarku Ascendenta i osme kuće u četvrtoj kući, sa Južnim čvorom i Saturnom.

zemljotres novembar 2019
Horoskop događaja, 26. novembar 2019, 03.54, Drač, Albanija

Pomenuta konjunkcija Merkura i Marsa u Škorpionu pada vrlo blizu Ascendenta jesenjeg ingresa.

Kao što je bio slučaj u horoskopu prethodnog događaja, tako je i u ingresnoj karti Mars u vrlo bliskoj opoziciji prema Merkuru u četvrtom polju godišnjeg horoskopa. Primećujemo da se i u ovim i u ranije razmatranim horoskopima stalno kombinuju Mars i Merkur. Merkur je u dvostrukom znaku i retrogradan u godišnjoj karti, pa je očekivano da se loši događaji ponove. Kako su Ribe vrlo plodan znak, ne bih isključio mogućnost još jednog jakog zemljotresa, slične magnitude kao što je bio i prvi, za oko mesec i po dana.

Uporedni horoskopi događaja i jesenjeg ingresa
Uporedni horoskopi događaja i jesenjeg ingresa

Distribucijom je Ascendent godišnjeg horoskopa par dana pre događaja promenio svog vladara – ušao je u termin Merkura u Devici. Tačno na dan događaja, distribucijom je vladar Ascendenta Jupiter došao egzaktno u opoziciju sa Merkurom.

ingresi uporedno i zemljotres novembar
Godišnji (unutra), jesenji (u sredini) i horoskop događaja (spolja)

Važi mišljenje da će se u periodu pojave zemljotresa naći neki „tesni“ aspekti sa važnim činiocima u horoskopu poslednje eklipse. Horoskop poslednje solarne eklipse se može videti OVDE. Možemo da primetimo da je Mars u karti potonjeg zemljotresa u kvadratu sa Merkur-Mars konjunkcijom u karti eklipse.

U svakom slučaju, treba detaljnije ispitati sve priložene horoskope, pogledati mesta mundanih tačaka i ostale relevatne pokazatelje. Neka pravila i uputstva će biti izložena u zasebnom tekstu u budućnosti.

DODATAK 19.1.2020.

Kako su Ribe vrlo plodan znak, ne bih isključio mogućnost još jednog jakog zemljotresa, slične magnitude kao što je bio i prvi, za oko mesec i po dana.

Malo duže od mesec i po, ali tu je. I srećom slabiji – 4.5 jedinica po Rihteru.

zemljotres u Albaniji
Zemljotres u Albaniji, 19. januar 2020, 13.38, Tirana, Albanija

Rubrika „Beleške“ je svojevrstan kalendar pojedinih važnih događaja u svetu. Cilj je da se zabeleže osnovni podaci o svakom događaju, da se izrade horoskopi kako bi svi koji se bave astrologijom, posebno mundanom, mogli u svakom momentu da ih imaju na raspolaganju. Na osnovu mnoštva sličnih događaja, vremenom će se moći praviti i razna poređenja, kao i predviđanja.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *