O šestoj kući u natalnoj astrologiji: V. Lili

lili

Ovaj prevod obuhvata poglavlja od polovine CXXVII do polovine CXXX trećeg toma Hrišćanske astrologije u kojima Vilijam Lili, jedan od najvećih majstora praktične astrologije, obrađuje natalnu astrologiju i piše o šestoj kući i bolestima koje mogu snaći natusa, te pitanjima slugu i male stoke. Kompletan prevod možete preuzeti OVDE.

O nedostacima i bolestima tela

Zdravlje tela se spoznaje prema metodu koji sledi. Prvo, od znaka u usponu i njegovog vladara, koji signifikuje život i temperament natusa Drugo, od Sunca i Lune, jer Luna vlada humorom[1], a Sunce vitalnim duhom; ako su snažni, oni obećavaju zdravlje; ako su nesrećni, onda bolesti. Treće, od šeste kuće, i njenog vladara Četvrto, od planete ili planeta u šestoj kući. Peto, od sedme kuće i njenog vladara, jer je opozitna prema Ascendentu.

Tri stvari su esencijalno značajne u vezi sa signifikatorima

Prvo, da li su snažni ili slabi, ili u aspektu sa beneficima ili [ako] nisu združeni sa fiksnim zvezdama lošeg uticaja. Drugo, da li su oslobođeni loših aspekata Saturna i Marsa. Treće, da li je temperament ujednačen ili neujednačen.

Ako nađeš sve ili većinu signifikatora dobro utvrđene, i slobodne od neprijateljskih aspekata malefika i da nisu združeni sa malefičnim fiksnim zvezdama, oni označavaju zdrava tela i snažna, i koja neće biti unesrećena bolestima. Jer, pouzdano je ustanovljeno, ako je znak benefika u usponu i oslobođen loših aspekata malefika, možeš se nadati da natus neće biti bolestan.

Ali obrnuto, ako nađeš sve ili većinu signifikatora slabe i unesrećene, ili aflikovane zloćudnim planetama ili njihovim aspektima, ako ne peregrine, spaljene itd ili većinu signifikatora u dvanaestoj, osmoj ili šestoj kući, oni čine tela podložnim mnogim i bolnim bolestima, teško izlečivim itd.

O šestoj kući — korisni aforizmi

Ako su Ascendent i vladar znaka ili znakova umetnih tu unesrećeni, ili aflikovani od malefika: ili ako je vladar Ascendenta u šestoj kući ili dvanaestoj, to upućuje na bolesnu osobu. Onaj ko ima Ascendent i sve planete u znakovima jednog tripliciteta, biće u kontinuitetu mučen takvim bolestima koje proizlaze iz predominantnog kvaliteta tog trigona: ako su u vodenim znakovima, flegmom; u zemljanim znakovima, melanholijom; u vatrenim znakovima, kolerom, ljutnjom, toplinom, otocima ili bubuljicama na licu; u vazdušnim, viškom krvi.

Vladar Ascendenta u aplikaciji ka vladaru šeste kuće, upućuje da je natus vrlo nemaran prema svom zdravlju. Sunce na uglu, tj. u prvoj ili desetoj kući, naročito u Raku, daje dug život: Sunce u šestoj kući, osmoj, sedmoj ili dvanaestoj, ponekad daje manje godina, mnogo bolesti, mnogo aflikcija. Sunce i Luna u konjunkciji, najvećim delom daju ljude bolesne boje, mršave i s godinama vrlo bolesne, mnogo puta ukazujući na ludilo ili nedostatak razumevanja i aflikovane takvim bolestima, koje lekari ne mogu da otkriju ili izleče.

Luna aflikovana kvadratom ili opozicijom od Saturna ili Južnim čvorom u prvoj ili drugoj kući, ukazuje na bolesti celog života: fiksne zvezde prirode Saturna združene sa svetlima čine ljude mršavim i bolesnim. Bolestan i slabašan će biti onaj, koji ima Marsa u elevaciji nad Saturnom: Mars u šestoj kući označava iznenadne, povremene bolesti, koje se lako ponovo vraćaju; ako je u dvanaestoj kući, on aflikuje telo ekstremnom slabošću povremeno i neočekivano. Malefik koji je u natalu orijentalan, pokazuje povremene bolesti ili padove; ako je okcidentalan, duge bolesti: Mars na Ascendentu, nanosi rane ili ožiljke licu.

Saturn na MC-u povređuje iznenadnim i nasilnim padovima i takođe uskraćuje ljudima njihovo unapređenje. Ali da nastavim prema našem prethodnom metodu.

Što više svedočanstava zdravlja nađeš, manje bolesti koje će ga mučiti možeš prosuditi natusu; i isto za nedostatke: pa ako je veći deo signifikatora unesrećen, slab ili pritisnut bilo kojom aflikcijom, možeš biti siguran da će natus imati obilje bolesti.

Opet, sledi, da bilo Saturn ili Mars mogu oboje biti signifikatori i autori bolesti; kao ako je bilo koji od njih vladar Ascendenta ili šeste kuće, i oba pritisnuta zlom aflikcija, tj. ako je bilo koji od njih slab i pod uticajem drugog malefika. Ponekad sam signifikator, kada je samo slab, ili samo aflikovan drugim malefikom i ne drugačije. Ponekad kada je sam autor nedostataka, tj. kada nije signifikator, ali ipak aflikuje drugog aspektom kvadrata ili opozicije.

Generalno važi, druge planete mogu biti signifikatori, ali ne i autori bolesti; posle čega su Autori[2] zaključili, da benefici mogu biti duplo aflikovani, tj. svojom sopstvenom slabošću, i zloćudnim konfiguracijama sa Saturnom ili Marsom; ako su stoga signifikatori aflikovani na oba ova načina, efekti koji zavise od njih biće mnogo žešći; ali ako je signifikator aflikovan samo svojom sopstvenom slabošću ili samo lošim aspektom malefika, on preti manjim zlom, ali i dalje zlom: i zaista mnogo očiglednijim će se efekti pokazati, u skladu sa tim koliko je aspekt partilan i da li je upućen od ugaone planete.

Vrsta i kvalitet, kako su određeni

Vrste ili kvaliteti bolesti su manifestovani od prirode signifikatora, koji su ili slabi ili aflikovani maleficima, ako nisu u neko vreme oboje sami nemoćni i aflikovani aspektom. Sledeće, kvalitet bolesti se uzima ili pronalazi prema znaku Zodijaka, u kome je signifikator postavljen, a takođe od prirode nesrećne planete koja utiče na signifikatora: poslednje, od prirode znaka u kome je malefična planeta, koja utiče na signifikatora. Signifikatori ili autori bolesti upućuju….

Saturn signifikuje: desno uho, slezinu, bešiku, kosti, zube; bolesti ovih delova su hladne i takve da se podižu iz poremećaja humora u tim delovima. Bolesti su: lepra, kancer, paraliza, tuberkuloza, crni prišt, malarična groznica, edemi, katar, bolovi u tankom crevu.

Jupiter signifikuje: pluća, rebra ili slabine, hrskavicu, jetru, arterije, puls, spermu. Bolesti su: kratkoća disanja ili upala pluća, apopleksije, grčevi, pleuritis, drhtanja ili palpitacije srca, gnojne angine, konvulzije. Povrh ovoga, sve bolesti proistekle od gasova, zadaha ili truljenja.

Mars signifikuje: levo uho, žuč, bubrege, vene, genitalije. Bolesti su: kuga, gnojni čirevi, akutne groznice, žutice, čirevi, fistule, male boginje, epilepsija, prolazne trodnevne ili svakodnevne groznice, rane i ožiljci na licu. Sve bolesti tople i suve.

Sunce signifikuje: mozak, mišiće, srce, vid, desno oko. Bolesti su: nesvestica, grčenje srca i stomaka, upale očiju, bolesti proistekle od oštrih koleričnih humora. Sve vrste mukusa u očima.

Venera signifikuje: matericu, bubrege, generativne organe, dojke, grlo, slabine, jetru, spermu. Bolesti su: zagušenje i upala materice, gonoreja, bolesti mokraćenih kanala, prijapizam: oštećenje jetre, slabost stomaka, sifilis, tečnost u stomaku tj. konstantno povraćanje, dizenterija, stomačni grip.

Merkur signifikuje: mozak, raspoloženja, imaginaciju, memoriju, jezik, šake i stopala. Bolesti su: ludilo, pomama, gubitak osećaja, koma, mucanje, smetnje govora ili jezika, promuklost, epilepsija, kašalj, mnogo salive.

Luna signifikuje: mozak, desno oko kod žene, levo kod muškarca, srčane komore, creva ili utrobu ili iznutrice, bešiku, ukus. Bolesti su: epilepsija, paraliza, kolika, menstruacija, flegmatični apscesi, sve opstrukcije.

Bolesti koje znakovi označavaju

Ovan – glava i njeni delovi, oči, uši, lice, zubi, brada, gluvoća, zubobolja, ožiljci na licu, akne, mitiseri, rošavost, grčevi i tikovi u tim delovima.
Bik – vrat, njegov zadnji deo, grlo i glas.
Blizanci – ramena, ruke, šake, ramene lopatice.
Rak – pluća, grudi, rebra, dojke, jetra, slezina.
Lav – srce, stomak, kičma, slabine, dijafragma.
Devica – creva, iznutrice, dijafragma.
Vaga – slabine, pupak, bubrezi, butine, zadnjica, mokraćni kanali.
Škorpion – genitalije, bešika, zadnjica.
Strelac – bedra, butine.
Jarac – kolena.
Vodolija – noge.
Ribe – stopala, članci.

Svaka kuća ima takođe odgovarajuće bolesti koje su joj pripisane, o kojima možeš biti dovoljno informisan na strani 245. drugog dela: poredeći jedno sa drugim, otkrićeš u kom delu tela će natus imati nedostatak, u kom bolesti itd. Ukratko, [prvo] neka razmotri da li je signifikator usrećen ili unesrećen: drugo, znak u kome se nalazi: treće, malefika koji aflikuje signifikatora: četvrto, znak u kome se [malefik] nalazi. Odatle on mora izvesti sud o kvalitetu i uzroku bolesti kojima natus može biti podložan; budi uvek svestan, da [kada su] planete signifikatori bolesti iznad zemlje, bolesti ili nedostaci su u spoljašnjim i vidljivim delovima tela; ali ispod zemlje, u skrivenim ili zaklonjenim delovima.

O slabosti očiju ili predskazanim povredama očiju

Sunce i Luna u kvadratu ili opoziciji sa Saturnom ili Marsom, ili oba, na uglovima natala, ukazuju na opasnosti vidu. Sunce ili Luna na Mlečnom putu ili na Via Lactea, koji je u severnom delu od 21 Blizanaca do prvog Raka; i u južnom delu je od sedmog do sedamnaestog od tog; i opet, od dvadesetdrugog Strelca do petog Jarca; ili sa Maglinom (ili sa Nebulosis stellis), tj. Plejadama oko 24 Bika; Prezepe na 2 13 Lava, Berenikina Kosa na 16 Device, Srce Škorpiona 4 27 Strelca; Okulus Sagitarijus 4 Jarca (Facies) i ostale u mlazu ili talasu Vodolije; obično je nađeno istinito, da bilo koji natus, koji ima svetla postavljena blizu ili sa fiksnim zvezdama, neće umreti pre nego što pretrpi neki defekt ili povredu svojih očiju; i ova mana će biti nezaobilazna ako su luminari koji je objavljuju ugaoni.

Bilo koje svetlo na Mlečnom putu sa zvezdama u Nebulama i bilo u konjunkciji, kvadratu ili opoziciji sa bilo kojim malefikom, najavljuju slepilo, ako su oba svetla aflikovana; samo desno oko ako je Sunce tako postavljeno, levo ako je Luna; ako Saturn aflikuje, slepilo će nastati usled katara; ako Mars [aflikuje], od udarca ili neke iznenadne nezgode: Luna u opoziciji sa Suncem, [Luna] sa zvezdama u maglini, preti povredi očiju.

Sunce u konjunkciji sa Marsom u osmoj kući i Luna u opoziciji sa Saturnom, i u ljudskom znaku, preti slepilom i mnogim bolestima. Luna sa Pojasom Oriona pod sunčevim zracima, natus će biti slep najmanje na jedno oko. Sunce i Luna u opoziciji sa uglova, oslobođeni drugih nesreća, obično označavaju poluslepe ljude ili zrikavost. Takođe isto kada su Sunce i Luna sa zvezdama u nebulama.

Defekti ušiju

Dva malefika izriču debilitaciju sluha, naročito Saturn, ako se nađe u terminima i kući Merkura, koji generalno vlada vazdušnim strujanjima i osećajima, i ovo naročito kada je Saturn tako postavljen i u osmoj ili šestoj kući. Odakle mi prosuđujemo, ako je Merkur vladar šeste kuće i nesrećno postavljen na Ascendentu i Saturn ga podržava kvadratom ili opozicijom, ili ako Saturn inače podržava šestu kuću opozicijom, natus će biti gluv ili će mu čulo sluha biti mnogo defektno: ako je vladar šeste kuće ili Luna slaba, ili je jedan malefik oštećen drugim, natus će imati mnogo poteškoća sa sluhom. Ako je Merkur vladar pete ili dvanaeste kuće, unesrećen u šestoj kući, ili obećava gluvoću natusa, ili mnogo oštećen sluh.

Merkur unesrećen u kući Saturna i postavljen u desetoj kući, i malefici ga aspektuju, natus će imati male koristi od svog čula sluha; još sigurnije ako benefici ne projektuju svoje benefične aspekte tu.

Smetnje jeziku, odakle

Ako su Saturn i Merkur sa Suncem i ako su oba okcidentalni od Sunca, i na uglu, bez aspekta sa Marsom ili Jupiterom, biće smetnji u govori ili jeziku. Merkur pod sunčevim zracima, i bez aspekata sa Lunom u nemim znakovima, natus će govoriti malo ili će mu govor biti veoma defektan. Merkur spaljen od Sunca, prvenstveno na Ascendentu i u nemom ili vodenom znaku; Natus je nem ili vrlo tih ili ima mnogo poteškoća da se izrazi.

Merkur vladar šeste kuće unesrećen na Ascendentu ili ako je u kući ili terminu Saturna i postavljen u prvoj ili osmoj kući. Merkur u Škorpionu i terminima i licu Marsa, tj. na prvih 6 stepeni i Luna koja ga podržava opozicijom; natus će mucati i biće ometen u govoru: Merkur kao vladar šeste kuće i u nemom znaku, u opoziciji sa malefikom, natus će mucati u govoru. Najveći argumenti mucanja koji mogu biti, ako su vladar Ascendenta i vladar znaka u kome je egzaltiran i vladar tripliciteta znaka u kome je Merkur, skupa sa Lunom, i nalaze se svi u nemim znakovima.

O zubobolji i njenim uzrocima, prema signifikatorima bolesti

Onaj ko ima Marsa na Ascendentu u Škorpionu, verovatno će izgubiti sve svoje divne zube. Eksperimentalno sam pronašao, oni koji ga imaju u Raku ili Ribama na Ascendentu, doista gube svoje divne zube. Saturn spaljen a Sunce u vodenom znaku, kao u Raku, Škorpionu ili Ribama, pokazuju veliku muku i bolove u zubima; i još je bolnije kada su Saturn i Sunce na Ascendentu ili šestoj kući. U svakom drugom znaku, on radije pokazuje ekstremnost bolova od prečestog curenja sluzi u vilici: bez sumnje, pozicija Saturna na Ascendentu u bilo kom znaku, osim Jarca ili Vodolije, je siguran argument velikih bolova u zubima. Isto tako kada se on nađe u sedmoj kući, jer je tada u opoziciji prema Ascendentu.

Ja sam stalno primećivao, da gde je Saturn na Ascendentu u zemljanom znaku, osim Jarca, natus ima slabe zube i nepravilne, koji brzo stradaju; ako je u vazdušnom znaku, natus je mnogo uznemiren zuboboljom, ali retko vadi bilo koji zub. Ako je u vatrenom znaku, onda višak toplote uzrokuje zubobolju, ali zubi sami od sebe trule bez mnogo nevolja ili bola, osim samo dan ili dva.

O epilepsiji i ludilu

Moraš ovde dobrim rasuđivanjem razmotriti signifikatore i njihove višetruke izmešanosti i razumeti da epilepsija ili „padajuće zlo“ jeste bolest koja nastaje usled izopačenih, obolelih i pokvarenih humora, koji ili upropaštavaju mozak prekomernošću i preteranošću ili ubitačnim kvalitetom.; tako da, [oni] koji su aflikovani ovom bolešću, zaista iznenada padaju i pene po ustima, a malo posle, oni se opet podižu, vraćajući se svojim prvobitnim čulima: ova bolest je poznata od ova četiri uzroka, kao što Albubater, Kardan i Pontanus potvrđuju.

[Epilepsija] Prvo, kada Merkur i Luna ne aspektuju jedno drugo. Drugo, ili kada su u Ribama i Jarcu, u odgovarajućim kućama i za Lunu i Merkura: ili kada su u dvanaestoj, osmoj ili šestoj kući i nijedan od njih ne aspektuje Ascendent. Treće, kada su Saturn ili Mars, Saturn u noćnim rođenjima, Mars u dnevnim, snažni, van uglova i aflikuju i Merkura i Lunu. Četvrto, kada Saturn po danu i Mars po noći dispozituju Merkur i Lunu, pa kada se ove konfiguracije podudare, daju epileptičnu osobu.

[Odakle ludilo] Ono što stvara ludilo ili budalastost, ima gotovo iste uzroke astrologiji. Odatle, onaj ko je podložan epilepsiji ima obično Lunu na Ascendentu, u opoziciji ka Merkuru i Saturnu. Takođe je aflikovan istom bolešću, onaj u čijem natalu su Saturn i Mars u direktnoj opoziciji, jedan na Ascendentu, a drugi u sedmoj ili jedan na MC-u, drugi u četvrtoj kući. Luna u partilnoj konjunkciji sa Suncem i Marsom u četvrtoj kući i Saturn svojim prisustvom, kvadratom ili opozicijom aflikuje navedene signifikatore, natus neće biti samo podložan epilepsiji, već takođe i ludilu ili poremećenom mozgu.

Sunce i Venera na Ascendentu u opoziciji ka Saturnu, ukazuju na epilepsiju. Luna u sedmoj kući naginje više ka epilepsiji; u prvoj kući ka ludorijama ili ludilu, naročito ako je tu aflikovan. Ako je Luna puna, i pri tom u konjunkciji sa Marsom, postoje razlozi da se sumnja u natusovo rasuđivanje; ako je u praznom hodu i sa Saturnom, onda se zbližava sa budalama i magarcima ili ljudima sa malo pameti. Venera sa Saturnom, Mars i Merkur sa Lunom, natus će biti uobraženi kicoš. Sunce u Raku, Luna u opadanju svetlosti, Merkur u Jarcu ili Biku, natus će se pokazati velikim magarcem ili budalom .

O kamenu

Natus koji u svom natalu, ukoliko je dnevni, ima Saturna i Marsa postavljene u osmoj ili sedmoj kući, ili Marsa u Škorpionu u kvadratu ili opoziciji sa Lunom, ili Luna u Škorpionu ili Vagi u bilo kom lošem aspektu sa Saturnom, tj. u kvadratu ili opoziciji, biće unesrećen kamenom. Saturn u Škorpionu, upućuje na urolitijazu ili teško mokrenje itd. Kada je u Biku, isto.

O gihtu

Bolest gihta vodi poreklo od luminara, kada su aflikovani konjunkcijom ili opozicijom malefika, u znakovima koji signifikuju bolesti, kao što su Ovan, Bik, Rak, Škorpion, Jarac, Vodolija, Ribe, tako da bilo koje svetlo ili jedan od malefika imaju kuću ili egzaltaciju u prvoj ili šestoj kući; jer ova konstelacija ne nagoveštava samo prirodnu bolešljivu konstituciju u mladosti, već kasnije giht, kada natus dođe u zrelije godine. Ista bolest je signifikovana takođe, kada su Mars, Venera ili Luna kardinalni u noćnim geniturama, u opoziciji sa Saturnom, koji je ili u Biku, Lavu, Strelcu ili Ribama. Saturn u Ribama, u opoziciji prema Marsu ili Suncu ili Luni, upućuje na giht; ili ako je u Devici, Strelcu, Jarcu i u dvanaestoj ili šestoj kući, u kvadratu ili opoziciji sa Marsom, Suncem ili Lunom, on upućuje na isto.

Nasilni padovi

Ovakve nezgode se javljaju radi pozicija Saturna, Marsa, Južnog čvora ili Sunca u vazdušnim znakovima, blizu neke nasilne, plahovite fiksne zvezde u desetoj kući, kao što sam u mnogo natala našao istinitost [toga]; ako je Mars u dvanaestoj kući u Blizancima, Lavu ili Vagi, natus će biti u velikoj opasnosti na jahanju, ili od četvronožnih zveri itd. Neki kažu, ako je Saturn u elevaciji nad drugim planetama u desetoj kući, i ako je u konjunkciji, kvadratu ili opoziciji sa bilo kojim svetlom i ima dominaciju na Ascendentu ili u osmoj kući, natus će pretrpeti mnogo povreda svog tela od nasilnih padova.

Da li je bolest koja je snašla natusa, izlečiva ili ne

Ako benefične planete aspektuju mesta signifikatora sekstilom ili trigonom, i ako su signifikatori sami u pokretnim znakovima, bolesti će biti lako izlečive: ako su signifikatori u fiksnim znakovima i ako benefici ne šalju nijedan aspekt prema mestima Zodijaka gde su unesrećeni signifikatori, bolest će biti ili dugotrajna ili teško izlečiva ikada; što je bliži dobar aspekt koji dolazi signifikatorima ili što je više partilan, to će lakše biti predviđeno izlečenje itd, a što je dalje, to je gore i duže vremena je potrebno za izlečenje.

Tri planete signifikuju izlečenje bolesti, Jupiter novcem i dobrim savetom, Merkur lekovima, Venera prirodnom magijom, božanskom intervencijom, slučajem itd. pa kada su Jupiter, Venera ili Merkur dobro utvrđeni i imaju bilo sekstil ili trigon prema signifikatorima bolesti, oni obećavaju izlečenje; ali ako su signifikatori bolesti u njihovim kućama ili egzaltacijama, onda ostaje malo nade za lečenje.

O slugama i maloj stoci

Signifikatori nečijeg domaćinstva[1], su, prvo šesta kuća i njen vladar; drugo, Merkur kao opšti signifikator sluga: treće, planeta ili planete u šestoj kući: Ako su ovi signifikatori ili većina njih benefične prirode ili dobro utvrđeni, to ukazuje da će natus imati veliko domaćinstvo, mnogo sluga i oni će biti štedljivi i profitabilni za njega. suprotno prosudi, kada su signifikatori zle prirode i unesrećeni u šemi. Na isti način moraš prosuditi i o maloj stoci itd. i o profitu natusa od njih itd. Gde osmotri, da zloćudna planeta esencijalno osnažena i signifikator sluge, u dobrom aspektu sa vladarom Ascendenta, može pokazati dobrog slugu, premda teške naravi.

Vladar šeste kuće usrećen na bilo kom uglu, pokazuje dobre sluge; vladar šeste kuće u desetoj kući, upućuje, da će natus voleti svoje sluge; Merkur dobro postavljen u desetoj, prvoj, šestoj kući ili dvanaestoj u aplikaciji ka Jupiteru u promenljivom ili kardinalnom znaku, predviđa mnogo sluga i oni će biti odani; ali ako je retrogradan ili spaljen i aplicira maleficima u fiksnim znakovima, natusove sluge će se pokazati lopovima, bez odanosti itd: benefik u dvanaestoj ili šestoj kući, pokazuje dobre sluge i profit od njihovog rada. Saturn peregrin, Južni čvor ili Mars u vazdušnom ili vatrenom znaku u šestoj kući, obično ukazuju na kradljive sluge ili takve od kojih gospodar ne dobija ništa držeći ih.


Napomene:

[1] Humori predstavljaju telesne tečnosti i ima ih 4.Ova podela datira još iz Egipta i Mesopotamije, no Grci su je uobličili, primarno Hipokrat.↩nazad na tekst
[2] Lili misli na astrologe i one koji su se ovom tematikom bavili.↩nazad na tekst
[3] U vezi sa slugama i malom stokom.↩nazad na tekst

 • William Lilly – Christian astrology, London 1647.
RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

4 komentara

 1. Dragan kaže:

  Poštovani, imamo sina rođenog 08.02.2015. u 00:10 u Beogradu. Još uvek ne priča i ima slabu komunikaciju. Supruga i ja strahujemo da nije nešto najgore (ne daj bože autizam ili neki mentalni nedostatak). Znamo da nije možda ovo pravo mesto, ali bimo Vas molili da nam kažete nešto o tome sa astrološke strane. Unapred hvala!

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovani,

   Ne vidim neke ozbiljnije aflikcije detetu. Temperament mu je naglašenije flegmatičan, a lični vladar je u vodenom znaku. Vodeni znaci u astrologiji važe za one koji su tihi, slabog glasa, pa sve ovo ukazuje na neki vid lenjosti ili nezainteresovanosti za priču, eventualno da je dete pretrpelo neki manji stres/strah (manje izvesno), ne na neki konkretan fizički problem.
   Merkur koji prirodno vlada razumom, govorom i jezikom trpi malo oštećenja – spor je i u aspektu sa Saturnom koji dodatno usporava i koči. Ipak, kako je dobar aspekt i Merkur 3 dana po rođenju kreće direktno, sve su to pozitivni pokazatelji da će stvari srediti.
   Ovako grubo gledajući, rekao bih da pozitivan pomak možete da očekujete od sredine decembra ove godine, ako ne malo ranije.
   Sve u svemu, postoje pokazatelji manjih kočnica koje će vremenom popustiti. Nastavite da dete adekvatno animirate i propričaće. Svakako se posavetujte sa stručnim licem da Vam da neke smernice.

   Srdačan pozdrav,
   B.

 2. Big Mama kaže:

  Molila bih Vas za komentar jer sam u slicnom problemu kao i prethodnik. Imam blizance 28.01.2015. 10:30 i 10:31 Beograd ,govor im je u stagnaciji kod starijeg posebno. Vidim da deca napreduju ali ne koliko bi trebalo. Takodje se plasim najgoreg. Mozete li mi reci o cemu se radi i kada mogu ocekivati pomak. Intenzivno radimo sa njima od letos ali sve ide jako sporo. Imam utisak kao da su celu proslu godinu proveli u stagnaciji i da se sada polako bude. Najlepse hvala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *