Bil Gejts na pragu razvoda

Aktuelna vest ovih dana je da se Bil Gejts razvodi od svoje supruge Melinde nakon 27 godina braka. Kako portali prenose, nema zle krvi među uskoro bivšim supružnicima. Ništa se neće menjati kada je reč o njihovim projektima i fondaciji koju imaju.
Kada se pogledaju ciklusi koji su na snazi, i to samo nekoliko njih koji se uobičajeno posmatraju, stvari postaju vrlo jasne.

gejts2020
Bil Gejts, natal (unutra), 28.10.1955, 22.00, PST +08:00:00, Seattle, Washington USA;
solar (spolja), 27.10.2020, 17.20, PDT +07:00:00, Seattle, Washington USA

Pre svega, Gejts je u firdarskom periodu Merkura od 2012. godine. Ovu planetu, koja je inače vladar XII kuće, nalazimo na dnu neba sa Marsom i u opoziciji prema Luni koja je u X kući. Ovakva kombinacija ukazuje na probleme u domaćem životu, ali i potencijalni razvod, jer Luna pored toga što predstavlja samog Gejtsa ona je i vladarka tačke braka koja je na samom Ascendentu i plus prirodna signifikatorka braka u horoskopu muškarca. Dakle, imamo natalni potencijal za razvod koji može biti aktiviran u periodu Merkura.

Suvladar odnosno vladar potperioda 2.4.2020. postaje Mars. Već smo konstatovali da Merkur i Mars stoje zajedno na dnu neba i ukazuju na potencijalne porodične probleme i mogući razvod. To se sada naročito pojačava kada su obe planete aktivne.
No, jedna lasta ne čini proleće, odnosno jedan pokazatelj ne čini predikciju sigirnom. Idemo dalje.

Distributivni Ascendent je od 25.2.2010. u terminu Venere u Devici. Kakva je vladarka natalno? Loša, u izgonu je i konjunkciji sa Saturnom, tako da njenu vladavinu mogu obeležiti problemi i neuspesi posebno u venerijanskim pitanjima (gde spadaju i ljubav i brak), ali se to menja od godine do godine, u zavisnosti od toga kako je Venera postavljena u godišnjim horoskopima. Venera nema partnera u distribuciji, dakle sama upravlja do oktobra 2023. godine.

Dalje, profekcija je stigla u Strelca u natalnu VI kuću, tako da je Jupiter vladar godine. I prema natalnim divizijama se takođe Jupiter istakao kao vladar.
E, sad sve to treba skuvati u solaru.

Pre nego što propratimo šta rade nabrojani vladari većih perioda, da pogledamo kako izgleda sam Gejtsov solar. Vidimo da je Ascendent u Ovnu, sa retrogradnim Marsom koji je blizu Ascendenta. Mars u I kući uvek ukazuje na dinamičnu godinu i na puno promena, posebno kada su na uglovima solara svi znakovi kardinalni. Ali, ovaj solarni Mars pada u natalnu X kuću – status, ugled – pa provocira promenu statusa. Razvodom se takođe menja status osobe, čisto da ne bude nejasnoća.

Dakle, vidimo Marsa gore kako se u retrogradnosti kreće ka Luni. Već smo videli ranije da je Luna prirodna vladarka braka i vladarka tačke braka (i Bilova lična vladarka): promene, promene i opet promene u najavi. I to nije sve – vidimo da solarni Mars aktivira i natalnog Merkura opozicijom, a taj Merkur je vladar firdarskog perioda i stoji sa Marsom koji je vladar potperioda, a na početku sam naveo da natalno tu ima predispozicija za razvod itd. Drugim rečima, Mars direktno dodaje gorivo na sve one pokazatelje bračne nestabilnosti i potencijalnog razvoda koje sam nabrojali na početku.

I to nije sve. Solarna VII kuća, tj. stepen Descendenta je blizu natalne Merkur-Mars konjunkcije! Ovakvo višestruko aktiviranje istih signifikatora nesumnjiv je indikator promena. Merkur je inače i vladar tačke razvoda koja pada u XII kuću u Blizance.

Šta još vidimo u solaru? Vidimo da je Saturn stao na natalni Descendent, pa automatski pravi opoziciju na Ascendent i tačku braka. Videli smo ranije da je Saturn natalni gušitelj Venere, postavljen na otrovnoj zvezdi Unukalhai, smeštenoj u sazvežđu Zmijonoše (Ofijuks). Sada se taj otrov cedi u natalnoj VII kući.
Ugaoni malefici u solarnom horoskopu koji pritiskaju natalne pokazatelje veza i braka nikada nisu znak stabilnosti, posebno ne Mars, jer je on prirodni vladar prekida, raskida i sečenja.

Vladar godine Jupiter je u solaru u mnogo lošijoj poziciji nego natalno. Pod dominacijom je Saturna i u kvadratu je sa Marsom (zapravo sa oba Marsa, natalnim i solarnim) i Merkurom, pa se tim aspektima upliće u ono što sam već nekoliko puta ponovio za kontakt Merkura i Marsa u natalu. Znači, vladar godine dodatno podržava izdizanje teme partnerskih odnosa i braka, a pošto nema resursa da štiti i čini uobičajeno dobro (jer je u padu), onda ne može ni da spreči da se klupko odmotava na pogrešnu stranu. Uz to, Jupiter pada u natalnu VII kuću, tako da se objedinjuju tema partnerstava (natal) i statusa (solarna X kuća).

Mogao bih još pokazatelja ovde da izložim, ali i ovo je više nego dovoljno da bez imalo zadrške zaključimo o vrlo važnoj (i nepovoljnoj) godini za temu partnerskih odnosa i braka Bila Gejtsa. Sasvim sigurno da će se u daljem razvoju situacije uplesti i novac, jer vladar godine Jupiter natalno stoji u II kući finansija. Ali to je očekivano kod ovako bogatih ljudi, gde se prilikom razvoda isplaćuju milionske sume.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *