Rudarska nesreća u Srbiji – april 2022.

rudarska nesreća
Foto: Beta/Rudarska nesreća u Aleksincu/Zoran Petrović

Juče se u 4.10 po lokalnom vremenu desila nesreća koja je Aleksinac po ko zna koji put zavila u crno. Osam mladih života se ugasilo prilikom proboja metana u podzemnom rudniku uglja, i to nekoliko dana pred obeležavanje godišnjice bombardovanja tog grada, u kom su 5. aprila 1999. nacističke snage NATO-a usmrtile 11 ljudi.

Prema pisanjima pojedinih medija, došlo je do zarušavanja jednog odeljka u rudniku, nakon čega je probio otrovni metan u visokoj koncentraciji, čak 95%.

Danima se Mars i Saturn u Vodoliji drže za ruke i pojavljuju na istoku kao jutarnje zvezde. Baš juče, u vreme kobnog događaja, oba malefika su izlazila na horizontu, i to prvo Mars, a Saturn odmah za njim.

mars na horizontu
Mars i Saturn hitaju ka horizontu, kao orijentalne, jutarnje zvezde

Ako pogledate sliku neba, primetićete da su obe planete u repu amfibije Jarca, a delovi sazvežđa prikazani repovima najčešće nose simboliku nesreća i stradanja. Takav je slučaj sa repom Velikog medveda, repom Lava itd. gde su mahom smeštene zvezde koje imaju malefičnu prirodu.

Da vas ne iznenadi prikaz Jarca u vidu ovog čudnog stvorenja. Za one koji to nisu znali, prvobitni prikazi znaka Jarca su bili upravo ovakvi, s prednjim jarčevskim i zadnjim ribljim delom, simbolišući između ostalog i vodenu, zimsku sezonu godine, uz Vodoliju koja izliva vodu i Ribe koje u njoj plivaju.

U horoskopima ovakvih i sličnih nesrećnih događaja uglavnom ćemo naći malefike na istaknutim mestima.Već smo videli ranije da, kada god imamo ovakve i slične nesreće, Mars i/ili Saturn budu u I ili IV kući, nešto ređe na drugim uglovima, tj. u VII ili X kući. S obzirom da je Mars prirodni vladar nesreća, eksplozija i rušenja očekivano je da se njegov crvenkasti sjaj razliva preko nekog ugla, u ovom slučaju preko samog horizonta (u horoskopu ga vidite zajedno sa Saturnom skoro na samom Ascendentu).

rudarska nesreća
Rudarska nesreća, horoskop događaja: 1. april 2022, 4.10, Aleksinac

Vazdušni znakovi se odnose na visine, vazduh, na gasove, pa je ova slika Marsa u vazdušnom znaku pokazatelj nesreće koja ima može imati veze s gasom. Kada Saturn unesrećuje u vazdušnom znaku, on obično ukazuje na pad s visine ili gušenje. Jer on u skladu sa sopstvenom prirodom nešto ograničava, steže i pritiska. Nesrećni rudari su zapravo umrli od gušenja otrovnim metanom.

Inače smo od ponoći 27. marta do 5. aprila ujutru pod vladavinom Marsa, posmatrajući godišnji horoskop naše države u kom je Mars vladar nesrećne VIII kuće a smešten u VI polju slabosti, bolesti i nesreća. Pa se nadam da u ova preostala 2-3 dana njegove vladavine nećemo svedočiti više ovakvim i sličnim nesrećama, ili nekom nasilju.

Saučešće porodicama nastradalih rudara:
Darko Zlatković (1979), Nenad Trivunac (1985), Radovan Grujić (1975), Petar Petrović (1991), Branko Čokorilo (1966), Branislav Zlatanović (1967), Bratislav Živković (1963) i Bojan Stajić Bojan (1988).
Slava im!

Rubrika „Beleške“ je svojevrstan kalendar pojedinih važnih događaja u svetu. Cilj je da se zabeleže osnovni podaci o svakom događaju, da se izrade horoskopi kako bi svi koji se bave astrologijom, posebno mundanom, mogli u svakom momentu da ih imaju na raspolaganju. Na osnovu mnoštva sličnih događaja, vremenom će se moći praviti i razna poređenja, kao i predviđanja.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *