Luna u Jarcu

Svaka planeta modifikuje ispoljavanje svojih osobina u skladu sa znakom u kom se nađe. Tako čini i Luna u Jarcu, znaku kojim vlada Saturn.

Kada se Luna zadržava u domicilu Saturna, proizlaze bolesti naduvenosti; zbilja će biti zlo govoreno o njima. Ako joj svetlost opada, označiće kašalj i prehlade, i bol u bubrezima, naročito ako je rođenje noćno. Ali, po danu će neke od ovih nesreća biti ublažene.

— Abu Ali el-Hajat —

 

Često se misli da su ljudi koji imaju Lunu u nekom određenom znaku, „operisani“ od emocija, i to se posebno naglašava kada je reč o Luni u Jarcu. U izuzetnim slučajevima, kada je Luna „polupana“ sa raznih strana, mogli bi biti blizu potvrde takve konstatacije, no generalno, to nije tačno.

Svaki čovek ima u sebi emocionalni deo, jednako kao što ima racionalni deo. Luna je uvek Luna bez obzira gde se nalazila, i ona ne može da manifestuje nešto drugo osim onoga što je deo njene prirode. Svi negde u kartama imamo postavljenu Lunu, što znači da svi imamo taj iracionalni deo. Na koji način će se to manifestovati reći će nam, između ostalog, pozicija Lune u znaku.

Luna-u-Jarcu
Novčić iz perioda vladavine cara Avgusta, na čijoj jednoj strani se vidi ugraviran simbol znaka Jarca

Jarac je kuća Saturna, hladan i suv zemljani znak. Hladno i suvo su sažimajući kvaliteti – grčenje, povlačenje, skupljanje, stvrdnjavanje, težnja mirovanju, pasivan otpor. Sve ovo proizvodi distanciranost, samostalnost, nezavisnost, odgovornost, racionalnost, realizam, čak i stidljivost, nesigurnost.

Luna je, logično, u izgonu u Jarcu, jer u pomenutom okruženju ne može da ispolji svoju pravu prirodu. Opet, kažem, to ne znači da osobe sa Lunom u Jarcu nemaju osećaje i emocije, već je način na koji ih ispoljavaju usklađen sa prirodom znaka. Luna je tu prinuđena da bude suzdržana, da se kontroliše, da se distancira, da se ponaša odgovorno, da jednostavno bude „hladne glave“ tj. pribrana. Manjak vlažnosti čini je grubljom, višak hladnoće razboritijiom. Teže ju je pomeriti.

Zato se od osoba sa Lunom u Jarcu ne može očekivati da se raspadaju pred nama i da liju vodopade suza. Pre ćemo dobiti par razumnih reči ili čvrst stisak ruke bez komentara. Neki će biti otvoreniji, pokazati više emocija, neki manje, zavisno od faze u kojoj se Luna nalazi.

Kako bilo, sve ono što se dešava unutar osobe biće prilično svedeno, reakcije uglavnom sporije i manje upečatljive u odnosu na stimulanse, nekad namerno maskirane nečim drugim. Možete videti da će se ove osobe mnogo više otvoriti i rasplinuti prema životinjama nego prema ljudima. To je vrlo realno, a zbog čega, zaključite sami.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *