Jupiter konjunkcija Kastor

Kastor je glavna zvezda u sazvežđu Blizanci. Ona predstavlja smrtnog blizanca Kastora koji je uz svog brata Poluksa plod Zevsovog i Ledinog odnosa.

Dvostruka, svetlo i bledo bela zvezda, smeštena na glavi Severnog Blizanca. Predstavlja Kastora, smrtnog blizanca, koji je bio poznat po svojoj veštini u kroćenju i upravljanju konjima. Ponekad ga zovu i Apolon, a simbolički je prozvan „vladarom koji će tek doći“. Kada je sa Jupiterom: zanimanja za okultizam i filosofiju, gubici zbog zakona, spekulacije ili putovanja, opasnost od sudske presude.

~ Vivijen Robson ~

sep

Jupiter se nalazi u sazvežđu Blizanaca i trenutno je u konjunkciji sa zvezdom Kastor. Kastor je vrlo sjajna zvezda smeštena u glavi Kastora, smrtnog blizanca (drugi je Poluks, besmrtni blizanac). Ova zvezda nosi prirodu Merkura i kada je dobro postavljena može podstaći uspešnost i slavu, oštrinu intelekta, putovanja itd. Ipak, shodno promenljivoj prirodi koju nosi, sve ove lepe stvari mogu se nenadano okrenuti na gubitke i nesreću.

Za Jupitera na Kastoru se obično kaže da uvećava zanimanja za nauku, posebno za filozofiju, putovanja, ali isto tako i potencijalne probleme sa zakonom/religijom. No, kakva će simbolika doista biti, zavisi zapravo od same postavke Jupitera i njegove vladavine nad drugim kućama.

blizanci

Sazvežđe Blizanci – Kastor i Poluks

Prema jednom od nekoliko mitova, Kastor i Poluks su sinovi Lede i, naravno, najvećeg ljubavnika na Olimpu, Zevsa. I kako to obično biva u mitovima, rođeni su na vrlo neobičan način. Zevs se pretvorio u labuda i zaveo Ledu i dok dlanom o dlan, eto dva jajeta. Iz jednog je izašla lepa Jelena, kasnije poznata i kao Jelena Trojanska, a iz drugog su izašli Kastor i Poluks.

Poluks je bio preke naravi, bio je poznat po bokserskim veštinama, pa otuda zvezda Poluks ima Marsovu prirodu, dok je Kastor bio vešt krotitelj konja. Mladi i nepromišljeni, oteli su nečije verenice zbog čega su kasnije bili napadnuti. Siroti Kastor dobio je smrtnu ranu za razliku od svog besmrtnog brata Poluksa.

Poluks, skrhan bolom i žalošću za svojim bratom, preklinjao je Zevsa da mu dozvoli da svoju besmrtnost podeli sa bratom. Zevs, dirnut ovim nesebičnim činom ispunio je tu želju Poluksu, a kasnije, nekad, obojicu ih je uzneo na nebo kao simbol beskrajne bratske ljubavi.

Podeli s drugima
Ukoliko želite profesionalnu analizu natalnog, horarnog, godišnjeg ili uporednog horoskopa, ili želite da postanete profesionalni astrolog, kontaktirajte sa mnom kontakt@astroriznica.com | tel/viber/whatsApp: +381 62 146 81 52

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *