Jupiter konjunkcija Kastor

Kastor je glavna zvezda u sazvežđu Blizanci. Ona predstavlja smrtnog blizanca Kastora koji je uz svog brata Poluksa plod Zevsovog i Ledinog odnosa.

Dvostruka, svetlo i bledo bela zvezda, smeštena na glavi Severnog Blizanca. Predstavlja Kastora, smrtnog blizanca, koji je bio poznat po svojoj veštini u kroćenju i upravljanju konjima. Ponekad ga zovu i Apolon, a simbolički je prozvan „vladarom koji će tek doći“. Kada je sa Jupiterom: zanimanja za okultizam i filosofiju, gubici zbog zakona, spekulacije ili putovanja, opasnost od sudske presude.

~ Vivijen Robson ~

sep

Jupiter se nalazi u sazvežđu Blizanaca i trenutno je u konjunkciji sa zvezdom Kastor. Kastor je vrlo sjajna zvezda smeštena u glavi Kastora, smrtnog blizanca (drugi je Poluks, besmrtni blizanac). Ova zvezda nosi prirodu Merkura i kada je dobro postavljena može podstaći uspešnost i slavu, oštrinu intelekta, putovanja itd. Ipak, shodno promenljivoj prirodi koju nosi, sve ove lepe stvari mogu se nenadano okrenuti na gubitke i nesreću.

Za Jupitera na Kastoru se obično kaže da uvećava zanimanja za nauku, posebno za filozofiju, putovanja, ali isto tako i potencijalne probleme sa zakonom/religijom. No, kakva će simbolika doista biti, zavisi zapravo od same postavke Jupitera i njegove vladavine nad drugim kućama.

Jupiter konjunkcija Kastor

Sazvežđe Blizanci – Kastor i Poluks

Prema jednom od nekoliko mitova, Kastor i Poluks su sinovi Lede i, naravno, najvećeg ljubavnika na Olimpu, Zevsa. I kako to obično biva u mitovima, rođeni su na vrlo neobičan način. Zevs se pretvorio u labuda i zaveo Ledu i dok dlanom o dlan, eto dva jajeta. Iz jednog je izašla lepa Jelena, kasnije poznata i kao Jelena Trojanska, a iz drugog su izašli Kastor i Poluks.

Poluks je bio preke naravi, bio je poznat po bokserskim veštinama, pa otuda zvezda Poluks ima Marsovu prirodu, dok je Kastor bio vešt krotitelj konja. Mladi i nepromišljeni, oteli su nečije verenice zbog čega su kasnije bili napadnuti. Siroti Kastor dobio je smrtnu ranu za razliku od svog besmrtnog brata Poluksa.

Poluks, skrhan bolom i žalošću za svojim bratom, preklinjao je Zevsa da mu dozvoli da svoju besmrtnost podeli sa bratom. Zevs, dirnut ovim nesebičnim činom ispunio je tu želju Poluksu, a kasnije, nekad, obojicu ih je uzneo na nebo kao simbol beskrajne bratske ljubavi.

Ukoliko želite profesionalnu analizu natalnog, horarnog, godišnjeg ili uporednog horoskopa, ili želite da postanete profesionalni astrolog, kontaktirajte sa mnom kontakt@astroriznica.com | tel/viber: +381 62 146 81 52

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *