Horarna astrologija – veština odgovaranja na pitanja

Ukratko o tome šta je horarna astrologija, koje su njene mogućnosti i šta možete da pitate..

Stoga, u svemu ovome, glavna stvar prilikom postavljanja pitanja je da neko pita sam za sebe ili preko svog izaslanika, ili da pitanje postavlja ona osoba koja je podjednako zabrinuta za ishod.

— Mašalah ibn Asari —

 

Horarna astrologija (hora = čas) je, mogli bi reći, vrlo egzotična astrološka grana čija je popularnost u stalnom usponu. Za razliku od natalne ili neke druge astrološke analize gde je astrološka simbolika prilično široka, horarna analiza je u mogućnosti da nam da odgovore na vrlo konkretna i specifična pitanja. I to prilično precizno. Detalji koje horarne karte mogu da oslikaju nekad su zaista fascinantni. Razlog tome je što se bavimo jasno definisanim stvarima, pa mnogostruku planetarnu simboliku svodimo konkretno na ono za šta se pita.

Horarna astrologija je oduvek bila alternativa onima koji nemaju tačne podatke o vremenu svog rođenja. To je zato što za analizu horarnog pitanja ne trebaju ni datum ni vreme ni mesto rođenja. Horarnu kartu izrađuje astrolog za vreme i mesto kada reši da se pozabavi pitanjem koje mu je klijent postavio. Naravno, podrazumeva se da je klijent o tom pitanju prethodno dobro promislio i da mu je veoma stalo do odgovora. Zato su stari astrolozi savetovali da pitač najmanje 24 časa „promeša“ po glavi pitanje koje namerava da postavi.

Ovakav vid specifičnog razmatranja horoskopa samog pitanja/situacije, čini da horarna astrologija naginje veštinama predviđanja budućnosti kao što su geomantija, kartomantija, Ji đing ili hiromantija.

Da li postoje ograničenja u smislu šta sme, a šta ne sme da se pita? U suštini – ne. Možete postaviti bilo kakvo pitanje, za bilo koju temu odnosno životnu oblast. Možete postaviti i pitanje u vezi s drugim ljudima. Ipak, valjalo bi da ne pitate tek tako radi zabave, već zato što je dobijanje odgovora zaista važno.

Isprazna pitanja o potencijalnim budućim ljubavima, ili izgubljenim stvarima do kojih nam zapravo i nije mnogo stalo, ili situacije čiji ishod već naslućujemo, treba izbegavati.

— Deb Holding

horarna astrologija
Horarna astrologija: primer horarne karte iz XVII veka (Bernard Frensis, Nativiteti i dekumbiture)

Osim u izuzetnim slučajevima kada pitač treba da napravi izbor između više mogućnosti, horarne analize pružaju konkretne odgovore ne o tome šta bi moglo da se desi, već šta će da se desi. Tako, odgovor koji se dobije može biti ili pozitivan ili negativan, a ne u smislu ako uradite to i to onda može da bude ovako, a ako ne onako. Stoga pitač treba da bude spreman na mogućnost da ne dobije pozitivan odgovor kom se nada. Ili da, jednostavno, ne postavlja pitanje ako nije spreman da čuje loše vesti.

Evo kako izgleda jedna horarna analiza o potencijalnom putovanju u inostranstvo.

Ukoliko želite da poručite analizu horarne karte, više informacija možete dobiti ovde. Pre nego što odlučite da postavite pitanje, najpre se informišite o tome kako postaviti horarno pitanje.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

6 komentara

 1. Selena kaže:

  Pozdrav!

  Da li horarna karta ima „rok trajanja“, odnosno, kako procijeniti da je odgovor trajno negativan.

  Nedavno mi je analiziran horar u kojem sam ja, pitač, predstavljena retrogradnim Saturnom u prvoj kući (iako u svom znaku, Vodoliji, oštećen je), sve skupa je ishod loš ili negativan… drugi pokazatelji takođe govore o nemogućnosti (veza koja se neće ostvariti), ali se vidi i da mi nije dobro, ponajviše psihički, po položaju Saturna (mada sam imala i drugih problema zbog stresa izazvanog situacijom). Koliko dugo može takvo stanje da traje, želim da se izborim i prevaziđem ga što prije, ali ništa što čitam o takvom položaju Saturna me ne ohrabruje… želim da vjerujem i u svoju volju kao bitan faktor, no u lošim psihičkim stanjima negativno djeluju ovakve slike i sugestije… dobila sam lijep savjet o strpljenju i nježnosti prema sebi, ali bih voljela i bolje da razumijem takav položaj Saturna, odnosno sebe kroz tu simboliku.

  Hvala na odgovoru.

  • Bojan kaže:

   Selena,

   Horarna karta ima „rok trajanja“ u zavisnosti od pitanja. U slučaju koji mi navodiš ističu se dve različite stvari – predmet pitanja i ti kao pitač. Predmet pitanja je ta potencijalna veza, a odgovor je negativan koliko sam razumeo. To bi bilo to – trajno je negativan. Međutim, planeta kojom si ti opisana kao pitač radije oslikava trenutno stanje stvari, eventualno neke delove tvog karaktera (npr. da poseduješ određene saturnijanske kvalitete). Zašto ovo kažem? Zato što u jednoj horarnoj karti ćeš biti prikazana Saturnom, u drugoj možeš biti Venerom, u trećoj Suncem itd.
   S tim u vezi, oštećenje Saturna može biti pokazatelj da si trenutno u lošem stanju, anksiozna, mnogo razmišljaš o minulim događajima, istražuješ „šta bi bilo da je bilo“, šta radiš pogrešno i slično. To je tako sada, u vezi s ovim pitanjem i situacijom, pa će se stanje promeniti npr. za onoliko vremenskih jedinica kada Saturn bude krenuo direktno ili ga „ozrače“ aspekti benefika itd.

   • Selena kaže:

    Jasno, hvala puno. Da, imam natalno Sa na ASC… ima zapravo i druga osoba takođe te kvalitete u karti (isti podznak kao horar i istaknut Saturn), a stvar s anskioznošću je dobro opisana… pozdrav!

 2. Tamara kaže:

  Poštovani Bojane,

  Da li je u horarnim pitanjima Mo u vagi obavezno loš ukoliko nije još stigao do spaljenog puta? A ukoliko je na spaljenom putu da li daje negativan odgovor ili recimo samo poteškoće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *