Da li će otputovati u inostranstvo?

U inostranstvo se odlazi iz raznih razloga. Osoba je želela da tamo pronađe posao, pa je najpre postavila pitanje da li će uopšte otputovati.

Horarna astrologija – primeri iz prakse
~ pitanja o inostranstvu ~

 

Pitač je ženska osoba kojoj je davnašnja želja da živi i radi u inostranstvu. Iako nema natalnih predispozicija za tako nešto, nadu nikada ne treba gubiti, te tako nije ni ona. Njena prijateljica koju zna duži niz godina, dobila je posao u inostranstvu te su se dogovorile o tome da će je prijateljica prvom prilikom „povući“ za sobom. Od tog momenta je prošlo nekoliko meseci i prijateljica se redovno javljala te su na kraju utvrdile i termin putovanja – jul 2011. U skladu sa tim, pitač je postavila pitanje Da li ću otputovati na željenu destinaciju?

Analiza

Kao i uvek kada započinjemo horarnu analizu ovakvog tipa, posmatramo Ascendent i njegovog vladara kao signifikatora pitača. U ovom slučaju to je znak Raka odnosno njegova vladarka Luna. Kao kosignifikatora i planetu koja je opšti pokazatelj situacije inače dodeljujemo Lunu, no kako je ona već zauzeta onda možemo reći da nam je posao olakšan.

Za signifikatora pitanja o inostranstvu uzimamo znak na vrhu IX kuće i njegovog vladara. U ovom konkretnom slučaju su to znak Riba i Jupiter kao vladar. Karta je fantastično oslikala kompletnu situaciju i najsitnije detalje u vezi s pitanjem, a to je ono što je u horarnoj astrologiji zaista fascinantno.

da li će otputovati u inostranstvo
Da li će otputovati u inostranstvo? 29.04.2011, 09.54, Beograd, Alkabitus kvadrantni sistem

Primećujemo da se Luna (pitač) nalazi u devetom znaku, što nam potvrđuje da je primarno interesovanje pitača vezano za temu inostranstva. Međutim, pitač želi da ide u inostranstvo ne kao turista i radi samog puta, već radi boljih uslova za život i rad – dakle, primarno zbog posla i karijere. O tome nam svedoči konjunkcija Lune sa samim MC-om, kao i pozicija vladara IX kuće (Jupiter) u X kući posla/karijere/statusa.

Sjajno! Da bi imali pozitivan odgovor, tj. da bi mogli da kažemo da će pitač otputovati, trebalo bi da nađemo spajanje vladarke Ascendenta (Luna) i vladara IX kuće (Jupiter). Nažalost, takvo spajanje u ovoj karti nemamo ni direktno niti uz pomoć drugih planeta. Takođe, možemo da primetimo da su Luna i Jupiter u znakovima koji ne podržavaju stabilnost i sigurnost te da je čitava situacija na klimavim nogama.

Vidimo da je Luna u praznom hodu, odnosno do kraja znaka Riba ne pravi nijedan aspekt niti se spaja s drugom planetom u okviru svog orbisa. Do promene znaka je ostalo da pređe put od još 4°46′ što bi odgovaralo 4.5 jedinica vremena. Nakon tog vremena, Luna menja znak i prelazi u Ovna. Ovakva promena znaka je obično pokazatelj ili razrešenja situacije ili promene okolnosti u kojima se nalazi pitač. Kardinalni, vatreni znak Ovna nas obično upućuje na neke brze i nagle promene, na nešto novo.

U skladu sa vremenskim jedinicama, promenljivim znakom i poljem u kom se Luna nalazi, za vremensku odrednicu bi mogli da uzmemo srednje jedinice, te da zaključimo da bi do nekog razrešenja došlo nakon 4.5 meseca odnosno krajem avgusta meseca. Ali to razrešenje bi nosilo negativan odgovor – putovanja nema. Posebno iz razloga što prva planeta ka kojoj Luna ide nakon promene znaka jeste ova oštećena Venera u opoziciji sa Saturnom.

Aplikacija nam kaže da trebamo pogledati šta nam radi prijateljica koja je sve to trebala da organizuje. Prijatelji pitača su prikazani XI poljem i njegovim vladarom. Dakle, nalazimo da je to Venera. Nju vidimo u znaku Ovna gde je u svom izgonu, odnosno u vrlo nepovoljnoj zodijačkoj poziciji. Ovo nas odmah upozorava da ta prijateljica ima nekih problema te da joj se ne može verovati. Venera aplicira opozicijom prema Saturnu koji je postavljen u IV kući. Pored toga što IV kuća ukazuje na dom, porodicu, rodnu grudu, ona u horarnoj astrologiji pokazuje i konačni ishod situacije.

Prisustvo Saturna kao prirodnog vladara prepreka/ometanja/zastoja/odlaganja nam ne deluje optimistično, posebno ne iz razloga što je vladar VII (otvoreni neprijatelji/suparnici) i VIII kuće (stradanje/šteta/patnja/brige/strahovi). Kontakt Venere i Saturna nam može biti pokazatelj da prijateljica najverovatnije neće ispuniti svoju obavezu te da će doći do odlaganja/prepreka u realizaciji ovog pitanja.

Povratne informacije

Od urađenog horarnog pitanja proteklo je nekoliko meseci. Za to vreme se prijateljica pitača uredno javljala sa podrškom i ohrabrujućim vestima. Put je odložen, te je sledeći termin umesto u julu trebao biti početkom avgusta. Nakon odlaganja puta prijateljica je prestala da se javlja pitaču. Uverena da je neće izneveriti, pitač je dala otkaz na poslu i obavila pripreme za put, gotovo sigurna da će u avgustu otputovati.

Početak avgusta je prošao, od putovanja ništa niti se prijateljica javljala. Krajem avgusta je došlo do konačnog razrešenja situacije – upravo u vreme kada je u horarnoj karti Luna menjala znak. Prijateljica je sasvim izneverila očekivanja pitača, nije se više javljala, a pitač je pretrpela štetu, jer pored toga što nije otišla u inostranstvo ostala je i bez posla.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

25 komentara

 1. ivana kaže:

  odlican primjer 🙂

 2. ivana kaže:

  znaci prijateljica se gleda kao Venera, a prijatelj kao Mars? U ovakoj situaciji?

 3. ivana kaže:

  Tek sam kasnije vidila, a nisam mogla ispravit komentar 😀

 4. ivana kaže:

  Pitanje imam opet, kad se planeta nadje u dodiru sa saturnom, dali trigon ili sekstil ublazava kad je u pitanju Mjesec /Saturn aspekt?

 5. ja kaže:

  jedno pitanje 🙂 12 jedinica u horarnoj sta oznacava ?

 6. ja kaže:

  rijec je o inostranstvu

 7. ja kaže:

  nadam se da nije problem sto sam postavila odgovor koji sam dobila na pitanje : radila sam posao koji je bio vezan za inostranstvo i evo vec 5 godina nisam radila taj posao, pa me zanima da li cu se opet vratiti tome poslu ?
  ovo je odg : Ti si Sa Rx izgleda mi da ce bit vracanje na staro posebno sto ti je jako bitan ovaj posao:
  Mo u znaku u kojem nije dobar, pa se nadam da ovo nece stetit, ali cini se da si okrenuta ka zabavi.

  Posao je : Ma u izgonu u 9 kuci koja je vladar inozemstva. Iako Ma I Sa nemaju aspekt imaju dobre recepcije.
  No Mo ce napravit aplikaciju prema Ma trigonom pa cu reci da ces dobit taj posao nazad. Negdje oko 12 jedinica.

  e sad mene zanima da li su to dani u pitanju ? ako mi mozete samo to reci jer mi je od verlike vaznosti… jeste da je skakljivo malo tacno reci ali ako moze pomoc 🙂 hvala puno

  • Bojan Šojić kaže:

   Pretpostavljam da je karta izrađena u nekom skorijem periodu kada je MA u Li i MO u Ge. Pokazatelji su mešani pa sumnjam da bi u pitanju bili dani. Pod uslovom da je horarna karta ukazala na dobijanje posla, to bi se moglo ostvariti unutar dužeg vremenskog ciklusa, najverovatnije bi u pitanju bile nedelje.

 8. ja kaže:

  24.06 je radjena karta… znaci mislite da dani nema sanse da mogu biti ?

  • Bojan Šojić kaže:

   Sudeći prema ovoj postavci teško.

   • Milena kaže:

    Mogu li ja jedno pitanje, u ovoj karti Sa se nalazi u egzaltaciji, da li je on i dalje toliko stetan iako bi po dostojanstvu ta njegova stetnost trebalo na neki nacin da se umanji, npr. samo da oteza dobijanje potvrdnog odgovora a ne da ga spreci ili je definitivno on krivac za los ishod?

    • Bojan Šojić kaže:

     Nepovoljan ishod je već prikazan glavnim signifikatorima – nema spajanja koje bi ukazalo na odlazak vani. Saturn je sasvim sekundarna stvar. Retrogradnost neke planete nikada nije dobra u pitanjima gde bi ishod trebao biti neki napredak. Planeta može biti ne znam kako kvalitetna, ali ako je retrogradna, to je pokazatelj vraćanja ili odlaganja ili nečeg trećeg, zavisno od konteksta pitanja. Aplikacija Meseca prema retro Saturnu samo dodatno potvrđuje da od putovanja nema ništa

     • Milena kaže:

      Da, da, sad je dosta jasnije… a mislite li da bi ta aplikacija meseca ka saturnu bila dovoljna da spreci ishod pitanja, u slucaju da smo ovde imali glavne signifikatore u nekom aplikacionom aspektu, bez drugih ometanja ili recimo u antiscijskoj konjukciji?

      • Bojan Šojić kaže:

       Izvinjavam se, kasnim sa odgovorom.
       Ne, da postoji aplikacija glavnih signifikatora bez ometanja, Mesec-Saturn ne bi bili dovoljni da spreče ishod. Možda bi objektivno ukazali na neke teškoće u vezi sa situacijom/okolnostima.

       • Milena kaže:

        Hvala najlepse na odgovoru, nadam se da cete imati jos puno zanimljivih tekstova, vrlo jasno i razumljivo pisete, jako lepo objasnjavate, pa je i nama laicima u astrologiji lako da ispratimo i komplikovanije stvari. Sve najlepse Vam zelim i puno uspeha u buducem radu!!!

 9. Ja kaže:

  Da li dolazi do promene situacije, u mom slucaju osecanja, kada planeta nema aplikaciju pre promene znaka, tj kad je u praznom hodu, ili mora da bude na krajnjim stepenima znaka 27,28,29? Ili nisu bukvalno stepeni bitni? 🙂

 10. Tamara kaže:

  Postovanje,
  Da li postoje iznimci kada je u luna u praznom hodu i pitanje se ipak ostvari? Ili je pravilo da prazan hod daje obavezno negativan odgovor?
  Sto se tice promene znaka lune, vidim po ovom pitanju da je tolerancija 4,5°
  Mislila sam da su samo poslednja tri stepena i da ipak daje odugovlacenje.

  • Bojan kaže:

   Poštovana Tamara;

   Ne mora nužno da prazan hod bude pokazatelj negativnog odgovora, radije odlaganja ili perioda mirovanja pre nego što nešto počne da se razrešava. U ovom pitanju negativan odgovor nije zbog praznog hoda, nego zbog loših postavki signifikatora i prve aplikacije Lune koja je nepovoljna i na nepovoljnom mestu za putovanja. Luna je ovde ipak signifikatorka pitača, pa je u tom kontekstu primarno treba posmatrati.
   Što se tiče tolerancije na promenu znaka, ne znam da postoje neke specifične granice. Ukoliko kontekst pitanja i pokazatelji u karti dozvoljavaju, legitimno je posmatrati tu promenu znaka čak i kada je planeta 10+ stepeni udaljena od početka novog znaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *