Erupcija vulkana na Belom ostrvu

U ponedeljak 9. decembra 2019. godine desila se erupcija vulkana na Belom ostrvu na Novom Zelandu. Tom prilikom je poginulo petoro ljudi, povređeno je više od 30, a osmoro se vode kao nestali, mada se pretpostavlja da su mrtvi. Spasilačke ekipe su onemogućene da rade zbog opasnosti od novih erupcija.

Belo ostrvo je popularna turistička destinacija, gde se turisti u turama smenjuju i po nekoliko puta dnevno. Tom prilikom se organizuje i silazak u sam krater. Agencija za monitoring vulkanske aktivnosti je nedelju dana ranije izdala upozorenje da bi vulkan mogao postati aktivniji, ali se na to, očito, niko nije previše obazirao.

U kratkom razmaku su se desile dve erupcije. Prva je zabeležena u 14.11 po lokalnom vremenu.

erupcija vulkana na Belom ostrvu
Erupcija vulkana na Belom ostrvu 9. decembar 2019, 14.11, Whakaari, Novi Zeland

Kada su u pitanju eksplozije i požari, naravno, očekujemo da vidimo umešanost Marsa. Naša očekivanja nisu izneverena – u horoskopu događaja primećujemo Ovna na Ascendentu, a Marsa kao njegovog vladara u svom sedištu u Škorpionu i kući smrti. Obično ćemo u događajima u kojima ima smrtnih slučajeva naći vrlo istaknute malefike u vezi sa osmom kućom. Takođe, često i Lunu u njihovom domicilu, sa njima u istom znaku ili aspektu.

Ako pogledamo horoskop godišnjeg ingresa, vidimo Marsa u prvom polju, nedaleko od Ascendenta, u lošem stanju i kvadratu sa vladarkom Ascendenta — Venerom. Dakle, već sam godišnji horoskop upućuje na potencijalno loša zbivanja.

erupcija i ingres
Godišnji ingres i erupcija vulkana na Belom ostrvu uporedno

Za tajming se distribucije ponovo pokazuju kao dobra tehnika. U vreme eksplozije distributivni Ascendent je došao u termin Marsa (tako da je Mars bio distributivni vladar) i najpre u konjunkciju sa Venerom (vladarkom Ascendenta), a par sati kasnije egzaktan dekster kvadrat sa Marsom u prvom polju ingresa. Istovremeno, tranzitni Mars se približavao egzaktnoj opoziciji na ingresni Ascendent.

Za sve one koji pokušavaju da ovakve događaje pripišu Uranu, ovaj i, na primer, ovaj događaj, treba da budu vrlo jasni ko gospodari vatrom, eksplozijama i krvoprolićem.

Rubrika „Beleške“ je svojvrstan kalendar pojedinih važnih događaja u svetu. Cilj je da se zabeleže osnovni podaci o svakom događaju, da se izrade horoskopi kako bi svi koji se bave astrologijom, posebno mundanom, mogli u svakom momentu da ih imaju na raspolaganju. Na osnovu mnoštva sličnih događaja, vremenom će se moći praviti i razna poređenja, kao i predviđanja.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *