Eksplozije bombi u Šri Lanki

Jutros sam video vest da su u nekoliko gradova u Šri Lanki gotovo istovremeno odjeknule eksplozije bombi. Aktivirane su u crkvama u tri grada i u četiri luksuzna hotela, upravo na dan kada su hramovi puni vernika koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru. Broj žrtava stalno raste i za sada ih je preko 200.
Zaintrigiralo me je gde se nalazio Mars u ingresnoj karti. Možete pretpostaviti – na uglu, i to u četvrtoj kući. Na uglu je bio i u lunaciji koja je prethodila ingresu, u sedmoj kući neprijatelja/suparnika.

ingres šri lanka
Prolećni ingres Šri Lanke za 2019, izrađen za glavni grad Kolombo

Svi stari majstori nas upozoravaju na malefike na uglovima u mundanim horoskopima, naročito ako su telesno združeni, jer to ukazuje na nemire, sukobe i ratove. Kao prirodnom indikatoru rata se uvek pridaje velika pažnja Marsu – on preti opasnostima kada je na uglovima. El-Rijal i Abu Mašar skreću pažnju na poziciju Marsa u četvrtoj kući u horoskopu ingresa, lunacije ili velike konjunkcije, jer je to čest pokazatelj krvoprolića i rušenja struktura u gradovima.

Pored toga što je u četvrtoj kući pa sam po sebi nanosi štetu domaćim pitanjima, on je i okcidentalan što Abu Mašar karakteriše kao posebno nepovoljno, jer se pojačava simbolika stradanja i bolesti. Ono što je zanimljivo je što se Mars našao u gotovo egzaktnom kvadratu sa Venerom. Esencijalno se Venera povezuje sa svetilištima i hramovima, a u ovoj karti ima i slučajnu vladavinu nad poljem koje se vezuje za pitanja vere i religije (deveto polje), kao i nad četvrtim poljem koje se, između ostalog, vezuje za javne zgrade, zemlju itd. Uz to, ona je u prvom polju — narod, opšta situacija u zemlji — pa je kosignifikatorka pomenutog i upućuje na mogućnost stradanja ljudi, posebno žena.

Nijedan signifikator naroda ne stoji u dobroj poziciji. Saturn je u dvanaestoj kući sa Južnim čvorom, a Luna u osmoj kući sa vrlo nesrećnom zvezdom Marsove prirode – Alkaid. Ova zvezda nosi simboliku velikih ljudskih gubitaka na račun nesreća, rušenja zgrada i mostova itd.

Eksplozija bombi se desila približno oko 8.45 po lokalnom vremenu. Evo kako izgleda horoskop tog momenta, izrađen za grad Negombo u kom se desila prva eksplozija, a koji je nedaleko od Kolomba, glavnog grada Šri Lanke (horoskopi su gotovo identični).

eksplozije bombi
Horoskop prve eksplozije bombe

I, naravno, opet Mars! Ni manje ni više nego na samom Ascendentu! Kada uporedimo sliku tranzita sa ingresnom kartom primetićemo da se Luna, signifikatorka naroda, našla u Škorpiji u bliskoj opoziciji sa ingresnim Marsom. Venera samo što je promenila znak i kročila u Marsovo igralište – Ovna, i smestila se na nesrećnu zvezdu Šeat. Distribucijom je ingresni Ascendent ušao u termin Merkura u Ribama i uskoro će napraviti i konjunkciju sa njim, a on je inače vladar osme kuće ingresa. 

tranziti i ingres negombo
Tranziti (spoljašnji krug) na ingresnu kartu u vreme eksplozije bombi

Zanimljiva je i lunacija pred napad, pre 2 dana. Nalazimo Ascendent lunacije u Vagi što je deveta kuća ingresa (vera, religija), sa Lunom na poslednjem stepenu znaka što je obično predznak promena, a u ovom slučaju ne dobrih jer ulazi u znak svog pada. Venera je u šestoj malefičnoj kući, a upravlja i osmom kućom lunacije (tu pada četvrta kuća ingresa). Vladar lunacije je Mars postavljen baš u devetoj kući (vera, religija), a upravlja poljem neprijatelja. Gde se realizuje tema suparništva/neprijateljstva? U polju vere i religije.

lunacija pred eksplozije
Opozicija Lune i Sunca koja je prethodila nesrećnom događaju

Naravno, trebalo bi pogledati i druge relevantne horoskope, kao što su velike konjunkcije Jupitera i Saturna i eklipsi, jer nasilje u Šri Lanki traje decenijama. Mada je građanski rat okončan pre deceniju, sukobi na verskoj osnovi i uništavanje verskih objekata se i dalje povremeno dešavaju.

Rubrika „Beleške“ je svojvrstan kalendar pojedinih važnih događaja u svetu. Cilj je da se zabeleže osnovni podaci o svakom događaju, da se izrade horoskopi kako bi svi koji se bave astrologijom, posebno mundanom, mogli u svakom momentu da ih imaju na raspolaganju. Na osnovu mnoštva sličnih događaja, vremenom će se moći praviti i razna poređenja, kao i predviđanja.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *