Kristijana Felšerinov: Digniteti i uspeh

Kvalitetne planete same po sebi nisu merilo uspešnosti — potrebno je da se nađu na profitabilnim mestima. Takav horoskop ima Kristijana Felšerinov.

Ako nađeš samo jednog vladara majstorstva da je u svom domicilu, daj natusu visoko majstorstvo. I ako je u svom domicilu i terminu, ili u svom domicilu i licu daj mu visoko majstorstvo. Ako je snažan i usrećen i u znaku svoje egzaltacije, daj mu najveće majstorstvo koje može imati, jer će natus biti slavan i ugledan majstor u tom majstorstvu. A ako je vladar retrogradan, oduzmi polovinu majstorstva. Ako je retrogradan i peregrin, oduzmi tri četvrtine. Ako je retrogradan, peregrin i spaljen, oduzmi kompletno majstorstvo, jer natus neće imati ništa od toga, osim slave i imena.

— Abu Bakr —

 

Kada u razmatranju neke natalne karte nađemo planete koje su u svom sedištu ili egzaltaciji, to ne mora biti pokazatelj divnog i sjajnog života. Isto tako, planete u svom padu ili izgonu ne moraju biti predznak propasti i lošeg života. Da li će se i u kojoj meri neka planeta ispoljiti zavisi najpre od njene mundane pozicije, tj. pozicije u kući horoskopa.

Tako, ako se vrlo kvalitetne planete nalaze u kadentnim kućama koje važe za slabe, tek deo dobrog potencijala tih planeta može biti iskorišćen. Ako se oštećene planete nalaze na uglovima, izvesno je da će osoba imati problema i velikih izazova, u skladu sa simbolikom tih planeta. Najčešće su pokazatelji pomešani. Kombinacije su brojne.

Pre nekog vremena sam naišao na članak o Kristijani Felšerinov, nemačkoj glumici koja se proslavila autobiografskim romanom Mi deca sa stanice Zoo. Ukratko, roman opisuje njeno odrastanje na ulici, narkomaniju i prostituciju kojom se bavila da bi zaradila novac za sledeći fiks. Njeno detinjstvo obeležilo je njen život. Ulica, vecei, dop, muškarci, prljavi haustori, smrad… Problem narkomanije je počeo još u ranim tinejdžerskim danima (kada je imala 12 godina) i aktuelan je i danas, pa se može reći da je Kristijana svetski najpoznatiji zavisnik o drogama (poslednjih godina koristi metadon).

Svojevremeno je na društvenim mrežema bilo brojnih kometara o tome kako je ovaj horoskop jedan od onih koji „ne rade“ u skladu s pokazateljima. Eto, ona ima sjajne i bajne planete, a život joj je katastrofa. Da li je baš tako?

kristijana felšerinov
Kristijana Felšerinov, 20. maj 1962. godine, 13.45, Hamburg, Nemačka

Šta vidimo u njenoj natalnoj karti? Vidimo puno planeta koje su u svom sedištu. Ali nemojte brzopleto zaključiti kako joj te planete ničemu ne služe s obzirom na život kakav je imala. Pre svega, imajte na umu da ona gazi 54. godinu života uprkos svemu, što je izuzetno retko kod heroinskih zavisnika. Takođe, postala je medijska ličnost, vrlo popularna i vrlo uspešna, izdigavši se daleko iznad proseka i svog porekla.

Ako se Jupiter nađe na zapadnom uglu, to ukazuje da će u poznim godinama životne prilike i status natusa biti bolji, i da će njegov kraj života biti dobar. Još bolje od ovoga je ako je Jupiter u svom sedištu ili egzaltaciji, mada će u svojoj mladosti biti bedan i u problemima, i videće smrt svojih žena i svoje braće, naročito ako ga aspektuje nesrećna planeta ili je u konjunkciji s njim. No, imaće uposlenje i lečenje u kućama kraljeva i poglavara, i biće gospodar imetka i dobara od kojih će steći moć; njegova reputacija će rasti, a kada umre, iza sebe će ostaviti dobro ime i zadovoljavajuću reputaciju.

— Dorotej iz Sidona

Tu na delu vidimo šta znači imati kvalitetne planete na snažnim mestima — vladara prve kuće u sedištu na vrhu neba (mada je on pod malefičnom opsadom) i Jupitera u sedištu na zapadnom uglu, plus neke vrlo prominentne fiksne zvezde na uglovima, kao što su Belatriks na MC-u, Avior u usponu i Luna na Antaresu na donjem uglu.

Da je kojim nesrećnim slučajem imala debilitirane planete na pomenutim pozicijama, verovatno bi se njen život vrlo rano okončao. Neosporno je da ona sve vreme izvodi hod po žici, a da smrt nikada nije daleko od nje — Merkur je u aplikacionom aspektu prema vatrenom Marsu u osmoj kući smrti/nesreće. Ipak, njihov dobar aspekt, kvalitet i zraci velikog benefika Jupitera koji dodiruju Merkura, čine da ona to (za sada) uspešno izbegava, ali i da sebi daje priliku da na račun toga dođe u žižu javnosti i proslavi se.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *