Zemljotres u Turskoj u januaru 2020.

Posle Albanije, zabeležen je i zemljotres u Turskoj u januaru. U petak 24. januara u 20.55 po lokalnom vremenu, istok zemlje je potresao zemljotres jačine 6.8 jedinica po Rihteru. Epicentar je bio u blizini Elaziga. Prema poslednjim izveštajima, poginulo je više od 35 ljudi, a blizu 2000 je povređeno. Strahuje se da pod ruševinama ima još nastradalih. Ovo područje je i 2010. godine bilo pogođeno zemljotresom jačine 6.1 jedinica po Rihteru, kada je poginulo 57 ljudi.

Jači potresi u Turskoj nisu retkost, ali ovaj sada može biti u vezi sa zemljotresima koji su prethodnih meseci pogađali Albaniju i osetili se na čitavom Balkanskom poluostrvu. To znači da bi u narednim mesecima mogla da se nastavi pojava zemljotresa duž Evroazijske ploče, a naučnici strahuju da bi Istanbul mogao da bude među ugroženim gradovima.

Evo kako izgleda horoskop događaja:

zemljotres u turskoj u januaru
Zemljotres u Turskoj u januaru 2020. (24.1. u 20.55, Elazig)

Ascendent horoskopa u Devici, na fiksnoj zvezdi Mizar. Ova zvezda prirode Marsa smeštena je u repu Velikog medveda, zloslutna je i predskazuje nesreće. Nikako ne može da nam promakne Mars koji se namestio skoro egzaktno na podzemni ugao odakle kvadratom aspektuje stepen Ascendenta. Kada se nađe u ovoj poziciji, obično ukazuje na požare, rušenja zgrada i drugih objekata, rudarske nesreće i zemljotrese, što je u potpunosti opravdao.

Zanimljivo je i kako je to izgledalo na mapi. Linija Marsa na IC-u je prolazila vrlo blizu trusnog područja.

putanja Marsa

Ako pogledamo beleške u vezi sa zemljotresima u Albaniji, primetićemo da su se dešavali obično u vreme kada je Mars bio u vezi sa uglovima, posebno IC-om i Ascendentom. U horoskopu prolećnog ingresa ovog mesta na istoku Turske primetićemo da je Ascendent bio u Strelcu, a zemljotres se dogodio upravo u vreme kada se Mars našao blizu njega. Odatle je slao kvadrat prema terminskom vladaru Merkuru u četvrtoj kući.

Još jedna zanimljivost je da je u horoskopu relevantnog jesenjeg ingresa Mars bio u Devici, relativno blizu stepena Ascendenta koji vidimo u horoskopu događaja.

Rubrika „Beleške“ je svojevrstan kalendar pojedinih važnih događaja u svetu. Cilj je da se zabeleže osnovni podaci o svakom događaju, da se izrade horoskopi kako bi svi koji se bave astrologijom, posebno mundanom, mogli u svakom momentu da ih imaju na raspolaganju. Na osnovu mnoštva sličnih događaja, vremenom će se moći praviti i razna poređenja, kao i predviđanja.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *