Ratni sukob Jermenije i Azerbejdžana

Danas smo mogli pročitati vest da je u Jermeniji proglašeno ratno stanje, kao kulminacija višemesečnih tenzija sa Azerbejdžanom u oblasti Nagorno-Karabah. Imajući u vidu sve znamenje na nebu poslednjih nedelja i meseci, bilo je pitanje trenutka kad će u prvom kriznom području da bukne ratni sukob.

O kometi Neovajs letos nisam stigao da napišem obimniji tekst. Tek sam poslao kratku objavu pratiocima sajta i napisao jedan kraći post na instagramu. Kometa Neovajs se pojavila na prvom stepenu Raka, na kom se dogodilo i pomračenje Sunca krajem juna ove godine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Još jedna nebeska pojava nas očekuje ovih dana, a to je prolazak komete Neovajs, otkrivene krajem marta ove godine. Donedavno nije bila vidljiva, jer je bila predaleko od Zemlje i pri tom se uzdizala i zalazila zajedno sa Suncem. Poslednjih nekoliko dana se mogla nakratko videti pred izlazak Sunca, a sada i neposredno nakon njegovog zalaska. Nažalost, nisko je još uvek u odnosu na horizont tako da morate imati dobar pogled prema severu. Biće najbliža Zemlji 23. jula, nakon čega će odjuriti u spoljašnje delove sunčevog sistema. Ponovo će nas obići tek za 6800 godina. U astrologiji komete su uglavnom nepovoljno znamenje, ukazuju na bolesti, ratove, vremenske neprilike i slično. Ova kometa je golim okom uočena oko 4. jula dok je prelazila iz Blizanaca na prvi stepen znaka Raka na istočnom delu horizonta, pa bi manifestacija događaja koje simboliše trebala da se vidi relativno brzo, već prema kraju leta i početkom jeseni. Kao moguće posledice su pojava većeg broja štetočina na voću, porast kriminala prvenstveno razbojništava, nasilja nad ženama, razbuktavanje sukoba i širenje zaraznih bolesti među ljudima i vremenske neprilike u oblastima koje su pod upravom Raka (zapadni deo Turske oko Istanbula, južne obale Crnog mora, Jermenija, Sirija, Etiopija, zapadni deo Kine i dalje prema Iranu, severni delovi Afrike uz Sredozemlje, Holandija, veći gradovi u severnoj Italiji). Takođe i one države koje su u svojim godišnjim horoskopima ove godine imale znak Raka u usponu. Boja komete naginje solarnoj simbolici pa bi iz pomenutih oblasti mogle stizati vesti o bolesti ili smrti poznatih osoba, onih koje su na visokim društvenim pozicijama, nemirima i sukobima, kao i sušama koje bi doprinele smanjenju letine i pojavi gladi. S obzirom da se potonja solarna eklipsa odigrala baš na prvom stepenu Raka, pojava komete na istom mestu može dodatno naglasiti simboliku. #neowise #kometa #mundana_astrologija #neowisec2020f3 #astroriznica #astrologija

A post shared by Bojan Šojić (@astroriznica) on

Naravno, nije kometa glavni pokazatelj. Ratni sukob u kom se Jermenija našla najavljuju i mnogi drugi ciklusi.

Najpre, u godišnjem horoskopu (prolećni ingres) možemo da primetimo da se u prvom polju, koje označava stanje nacije i države, našao znak Ovna, te da je vladar Mars na vrhu neba u konjunkciji sa Jupiterom i Saturnom. S obzirom da je Mars ove godine retrogradan, 6 meseci se zadržava u Ovnu i tako vrši pritisak na sva pitanja prve kuće.

Mnogo smo se poslednjih meseci nagledali posledica ove trostruke konjunkcije u Jarcu, jer su mnoge zemlje u regionu i šire imale aktivnog Marsa, bilo kao vladara Ascendenta ili kao planetu koja je u konjunkciji sa vladarom Ascendenta.

ratni sukob prolećni ingres 2020 Jermenija
Godišnji horoskop Jermenije, 20. mart 2020, 07.49, Jerevan, Jermenija

Npr. u Crnoj Gori i Srbiji je Ascendent godišnjeg ingresa u Ribama, a vladar Jupiter je u konjunkciji sa ratobornim Marsom pa smo imali masovnije proteste protiv vlasti, koji su povremeno bili i nasilni. Srećom, nije bilo žrtava. No, nije isto kada je vladar Mars kao što je u Jermeniji i kada je vladar Jupiter, bez obzira što su u konjunkciji.

Prolećnom ingresu je prethodila opozicija Sunca i Lune, a horoskop te sizigije je bio obojen crvenim Marsovim bojama.

preingresna opozicija Jermenija
Opozicija luminara koja je prethodila ingresu, 9. mart 2020, 21.48, Jerevan, Jermenija

U tom horoskopu primećujemo da je Vaga na Ascendentu koji je u konjunkciji sa zvezdom Mars-Jupiter prirode (Arkturus), a vladarka Venera je u nesrećnoj VIII kući. Takođe, Mars je u IV kući koja se u mundanoj astrologiji odnosi na unutrašnja pitanja, gradove, stanovništvo, a što ukazuje na mogućnost sukoba i ratova.

U IV kući ingresa, u znaku Raka se tokom leta ređalo nepovoljno znamenje, počevši od solarne eklipse koja je nad tim područjem bila vidljiva početkom treće dekade juna, pa preko pojave komete dve sedmice kasnije. Stepen eklipse je bio u terminu Marsa, a Mars moćan na uglu, i to u polju neprijatelja, sukoba i ratova.

Pošto je prolećni ingres bio u kardinalnom znaku, za Jermeniju su značajna sva četiri sezonska ingresa. Poslednji je bio jesenji ingres.

ratni sukob
Jesenji ingres, 22. septembar 2020, 17.30, Jerevan, Jermenija

U ovom horoskopu vidimo da je nasilni znak Vodolije na Ascendentu, da je Saturn u malefičnoj kući i kvadratu sa Marsom koji mu prilazi. Ratni sukob Jermenije i Azerbejdžana je kulminirao na današnji dan, kada je Mars napravio egzaktan kvadrat sa Saturnom.

Ovom ingresu je prethodila konjunkcija luminara.

preingresna konjunkcija Jermenija
Konjunkcija luminara pred jesenji ingres, 17. septembar 2020, 15:00 h, Jerevan, Jermenija

U horoskopu ove konjunkcije vidimo kako Mars jaše na uglu, ovog puta ponovo u IV kući gde je u konjunkciji sa IC-om. Ascendent je u Jarcu, a Saturn u prvom polju u aplikacionom kvadratu sa Marsom. Sunce i Luna su se sreli u terminu Marsa u Devici, što znači da je Mars vladar ove konjunkcije. Dakle, opet planeta sukoba u žiži!

Prema mundanim profekcijama, od kraja maja ove godine je aktivan znak Lava. Vladar je Sunce koje se u horoskopu poslednje velike konjunkcije Jupitera i Saturna nalazi u polju neprijatelja i ratova sa Marsom! Baš danas se mesečnim profekcijama aktivirao znak Strelca, a u horoskopu jesenjeg ingresa se tu našla Luna (narod, ali i vojska jer je Luna vladarka i VI polja) u konjunkciji sa Marsovom zvezdom Antares. Vladar Jupiter je u lošoj kući, blizu stepena gde se na početku astrološke godine nalazio Mars i ide u kvadrat sa njim.

Uporno nam se nameće simbolika neprijatelja i sukoba, koji god horoskop da pogledamo, a u astrologiji znamo za zlatno pravilo – što je više pokazatelja koji upućuju na neku određenu stvar, to je naš zaključak o toj stvari sigurniji. Mars je prirodni vladar krvoprolića i sukoba, pa kada je ovoliko naglašen teško da ne izazove ozbiljne probleme. Da je u pitanju region bez tenzija, možda bi ratni sukob izostao, a ovako… Ostaje da vidimo u kojoj meri bi Turska kao arhineprijatelj Jermenije mogla ostati po strani, da ne doliva još ulja na vatru.

Rubrika „Beleške“ je svojevrstan kalendar pojedinih važnih događaja u svetu. Cilj je da se zabeleže osnovni podaci o svakom događaju, da se izrade horoskopi kako bi svi koji se bave astrologijom, posebno mundanom, mogli u svakom momentu da ih imaju na raspolaganju. Na osnovu mnoštva sličnih događaja, vremenom će se moći praviti i razna poređenja, kao i predviđanja.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *