Venera na fiksnoj zvezdi Belatriks

Belatriks je zvezda prve magnitude, Merkur-Mars prirode, smeštena u sazvežđu Oriona. Nalazi se u njegovom levom ramenu. Može doneti slavu i uspeh, ali i pad.

Belatriks je Marsovog i Merkurovog uticaja. Ako se Venera nađe na ovoj zvezdi, biće mnogo ispaštanja u ljubavnim vezama zbog neobuzdanih osećanja.

— Vivijan Robson —

 

Venera je u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Belatriks. Ova sjajna zvezda prve magnitude, smeštena je u sazvežđu Orion i to u levom ramenu diva Oriona. Ima prirodu Marsa i Merkura zbog čega spada u red malefičnih zvezda. Neki od njenih naziva su Onaj koji brzo dolazi i Onaj koji brzo uništava.

Sam po sebi, Belatriks može da uzdigne osobu, da joj donese kako civilne, tako i vojne počasti. El-Sufi je smatrao da su žene rođene pod snažnim uticajem Belatriks vrlo srećne i govorljive.

Žene rođene pod uticajem ove konstelacije imaće moćne jezike.

— Tomas Hud

Zanimljivo je to da se Belatriks pominje kao zvezda koja simboliše Amazonke, neustrašive žene ratnice, pa je samim tim konjunkcija Venere sa njom jednako interesantna. Venera u konjunkciji sa Belatriks u horoskopu može biti pokazatelj borbenosti i nezavisnosti, ali i problema u ljubavnim odnosima ili braku, u smislu da isti mogu biti obeleženi svađama i naglim prekidima.

Belatriks

Ako je Venera vladarka Ascendenta i u konjunkciji sa Belatriks, pojačaće vatrenost temperamenta, pokretljivost, dodaće hirovitosti ponašanju. U horoskopu žene i naročito ako je Venera orijentalna opisaće jednu hrabru ženu, pomalo drsku, koja se neće libiti da se suprotstavi bilo kome. Opisaće ženu koja je svoja, kojom se ne može manipulisati niti gospodariti, koja je u potrazi za izazovima.

Takođe, može ukazati i na povrede očiju, ramenog pojasa, padove i udarce, naročito u prvom delu života. Slično, u muškom horoskopu, u ovakav opis uklopiće se neke partnerke ili bračna partnerka. U slučaju da je Venera vladarka profesije ili karijere, konjunkcija sa ovom zvezdom može biti pokazatelj uspeha u venerijanskim stvarima, ali uz opasnost da dođe do preokreta, da nakon uspeha usledi pad.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *