Talasi vrućina i požari u Australiji

talasi vrućina

Od polovine decembra 2019. godine talasi vrućina zapljuskuju Australiju. Zapravo, radije bi mogli reći da potapaju kontinent. Oboreni su brojni temperaturni rekordi, naročito u centralnim delovima Australije gde su maksimalne temperature danima bile između 47°C i 50°C. A leto je tek počelo!

Visoke temperature nisu jedini problem. Požari su zahvatili velika prostranstva, a u mnogim gradovima je otežano funkcionisanje stanovništva zbog dima. Do sada je poginulo preko 20 ljudi, a procena je da je više od pola milijarde životinja zbrisala vatrena stihija, što je zaista zapanjujuća brojka.

Za razliku od Beograda u kom je Ascendent godišnjeg ingresa bio u fiksnom znaku, u Kanberi, glavnom gradu Australije bio je u kardinalnom znaku, zbog čega su sva četiri ingresna horoskopa relevantna. Ipak, nas će najviše zanimati godišnji i letnji.

talasi vrućina i godišnji ingres
Godišnji ingres za 2019/2020. godinu: 21. mart 2019, 08.58, Kanbera, Australija

Ascendent godišnjeg ingresa u znaku i terminu Marsa, i debilitiran Mars kao vladar godine su već pokazatelji problematične godine. U usponu sa Ascendentom je nesrećna zvezda prirode Saturna – Baten Kaitos – smeštena u sazvežđu morskog čudovišta Cetusa, pa simbolički najavljuje potencijalne nesreće.

Mnogo orijentalnih planeta i kolerična Luna ukazuju na natprosečno toplo vreme, posebno u drugom delu godine kada će više uticaja imati superiorne planete. Česti talasi vrućina. Saturn dominira na nebu, postavljen je vrlo blizu zenita odakle kvadratom aspektuje Ascendent i opozicijom četvrtu kuću i IC. Potonji aspekt je čest u situacijama jalovih i sušnih godina.

Letnjem ingresu je prethodila opozicija luminara. I u ovoj karti zapažamo dominaciju malefika – Marsa na zapadnom uglu u svom sedištu, a Saturna sa vladarkom Ascendenta Venerom.

preingresna sizigija
Opozicija luminara pre ingresa: 12. decembar 2019, 16.12, Kanbera, Australija

Možemo da primetimo i da su oba malefika sa nesrećnim fiksnim zvezdama srodnih im priroda, čime se malefičnost konfiguracija dodatno pojačava. U vezi sa visokim temperaturama i požarima svakako je najmarkantnije postavljen orijentalni Mars.

Poslednji relevantan horoskop je letnji ingres, u kom malefici opet imaju poslednju reč.

letnji ingres
Letnji ingres, 22. decembar 2019, 15.19, Kanbera, Australija

Ascendent je u Ovnu, sedištu vatrenog Marsa, i terminu Saturna. Mars je u osmoj kući sa Lunom, koja je vladarka četvrte kuće (zemljište, imovina građana itd.), a smešten je na nesrećnoj i destruktivnoj zvezdi Unukalhai u sazvežđu Zmijonoše. To govori o potencijalno velikim opasnostima i životno ugroženom stanovništvu. Fiksni znak to pogoršava jer govori o trajnosti problema. Saturn ponovo iz desete kuće vrši pritisak na Ascendent i četvrtu kuću, a jedino malo svetla na čitav ovaj mrak baca Venera, mada je i ona pod Saturnovom palicom.

Još jednom se potvrđuje da dominacija malefika u nekom periodu, posebno kada je on vladar godine i loše postavljen, godinu čini generalno lošom i neprofitabilnom. Kada situacija u drugoj polovini januara bude počela da se smiruje tek ćemo videti katastrofalne brojke Marsovog pira.

Rubrika „Beleške“ je svojvrstan kalendar pojedinih važnih događaja u svetu. Cilj je da se zabeleže osnovni podaci o svakom događaju, da se izrade horoskopi kako bi svi koji se bave astrologijom, posebno mundanom, mogli u svakom momentu da ih imaju na raspolaganju. Na osnovu mnoštva sličnih događaja, vremenom će se moći praviti i razna poređenja, kao i predviđanja.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *