Pad aviona u Teheranu

pad aviona u teheranu
Pad aviona u Teheranu

U sredu 8. januara u 6.12 po lokalnom vremenu, sa aerodroma u Teheranu poleteo je Boing 737 koji je trebao da preveze putnike do Ukrajine. Međutim, nekoliko minuta po poletanju, avion je napravio zaokret i pokušao da se vrati na pistu, nakon čega se srušio. Poginulo je svih 176 putnika i članova posade. Najviše je bilo Iranaca (82) i Kanađana (63).

Prema prvim informacijama, avion se srušio zbog kvara na motoru. Međutim, pošto je nekoliko sati ranije Iran lansirao projektile na američke ciljeve u Iraku, pojavile su se spekulacije da je avion slučajno oborio jedan projektil. Danas se pojavio vrlo sumnjiv snimak mobilnim telefonom koji su objavili CNN i još neke informativne agencije, a na kom se navodno vidi da su lansirana dva projektila od kojih je jedan pogodio avion.

S obzirom da tenzije na Bliskom istoku traju već neko vreme, a da su se poslednjih nedelja veoma zaoštrili odnosi između Irana i SAD-a, treba očekivati da bude svakojakih neproverenih informacija i medijskih pritisaka u vezi sa ovom tragedijom. Istraga je u toku pa će se u narednim danima verovatno malo rasvetliti čitav slučaj.

Valja napomenuti još i to da je avion trebao da poleti sat (ili više) ranije, ali je let pomeren. Zli usud.

pad aviona u Teheranu
Pad aviona u Teheranu: trenutak kada je avion poleteo 8. januara 2020. godine u 06.12

Ascendent horoskopa je na samom početku znaka Jarca. Vladar Saturn je u svom sedištu, ali spaljen, u aplikacionoj konjunkciji sa Suncem koje je vladar osme kuće nesreća, stradanja i smrti. Obično kod zapaljenja, požara i eksplozija nalazimo istaknutog Marsa, ali i spaljenost signifikatora može da u bukvalnom smislu označi isto.

Zapravo, sve su planete spaljene. Jupiter, u koga uvek gledamo kao spasioca, višestruko je oštećen – pored spaljenosti on je i u padu i konjunkciji sa Južnim čvorom. Luna u malefičnoj kući, već duže vreme bez aspekata sa drugim planetama nakon opozicijie koju je imala sa Marsom (opet u malefičnoj kući). Sve u svemu, vrlo mračna karta. Ali to nije sve.

solarna eklipsa Teheran
Anualna solarna eklipsa u Iranu, 26. decembra 2019. godine, u 08.48, Teheran

Anularna solarna eklipsa koja je bila vidljiva nad velikim delom Azije, odigrala se u ranim jutarnjim časovima, nekih sat i po vremena po izlasku Sunca. To nam potvrđuje udaljenost konjunkcije luminara od stepena Ascendenta u horoskopu eklipse.

linija eklipse
Deo Azije u kom je bila vidljiva eklipsa

Maksimum pomračenosti je bio na 4° Jarca. Vrlo blizu tog stepena, ako ne i egzaktno na njemu, našao se Ascendent horoskopa poletanja aviona u momentu kada je avion eksplodirao i srušio se.

Inače, još jedna zanimljivost u vezi sa horoskopom poletanja. Stepen u usponu se našao na Spikulumu, skupini maglina i zvezda u njima, koja je smeštena u vrhu strele Strelca. Povezuje se sa lošim vidom i slepilom. Možda nam to ipak može reći da je neki projektil greškom udario u avion? Saznaćemo narednih dana.

Rubrika „Beleške“ je svojevrstan kalendar pojedinih važnih događaja u svetu. Cilj je da se zabeleže osnovni podaci o svakom događaju, da se izrade horoskopi kako bi svi koji se bave astrologijom, posebno mundanom, mogli u svakom momentu da ih imaju na raspolaganju. Na osnovu mnoštva sličnih događaja, vremenom će se moći praviti i razna poređenja, kao i predviđanja.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *