Subjektivnost u analiziranju

Subjektivnost može predstavljati ozbiljan problem u bilo kojoj astrološkoj analizi, posebno ako analizu radite nekom s kim ste emotivno jače povezani.

Ali stepeni aplikacije će označiti konačno ostvarenje, kojima ponekad dajemo dane, mesece ili godine, onako kako priroda stvari ili vreme sami po sebi zahtevaju. Jer postoje određene stvari koje se ne mogu završiti nikako drugačije do u danima, dok druge ukazuju samo na mesece (kao oni koji su zatočeni u materici majke pre rođenja). A neki drugi dobijaju godine, kao kada neko pita o tome da li će palmino drvo koje posadi biti plodonosno. U svemu ovome priroda stvari za koju se pita mora biti razmotrena.

— El-Kindi —

 

Jedna stvar je veoma važna u astrologiji – ne dozvoliti da vas osoba kojoj nešto analizirate navede na pogrešan zaključak ili da promenite svoj prvobitni sud, ili da vas nadvlada subjektivnost. Čak i ako osoba insistira na nemogućnosti da se neka situacija razvije, znamo svi veoma dobro kako stvari mogu da se promene za kratko vreme.

Evo dva primera – prvi je u vezi sa jednim horarnim pitanjem koje sam radio drugarici, a drugi je u vezi sa godišnjim horoskopom klijentkinje.

 

Drugarica me je pozvala i rekla kako joj se javio dečko sa kojim nije u kontaktu već 7-8 meseci, a za kojim joj srce podrhtava još uvek. Zanimalo ju je da li će se ta priča nastaviti, može li da se nada nečem pozitivnom ili da se pomiri sa tim da, jednostavno, njih dvoje nikada neće moći da ostvare bilo kakav vid zajedništva.

Napravio sam horarnu kartu. Merkur kao njen vladar jeste bio u aplikaciji sa Jupiterom (njegov vladar) što bi mogao da bude pozitivan pokazatelj, međutim, između se našao Saturn s kojim je Merkur pravio prvi kontakt, preko konjunkcije. Saturn dakle predstavlja drugu osobu koja bi nekako sprečila da drugarica s ovim prvim obnovi kontakt. Kako je to bio triplicitetni vladar VII kuće, pomislio sam da bi to mogao biti još jedan muškarac, neko koga mi je prećutala.

šta će biti s nama
Šta će biti sa nama? 3. oktobar 2013, 20.57, Beograd

Da skratim analizu i priču, nazvao sam je i ispričao kako stoje stvari i da u karti vidim još jednog muškarca s kojim će imati kontakt za oko 5 jedinica vremena, najverovatnije dana. Na to mi je ona odgovorila kako se već duže vreme dopisuje sa nekim muškarcem, i baš su se dogovorili da se vide sutradan, da odu na večeru, tako da je nemoguće da bude u pitanju 5 dana. Moj objektivan stav je počela da nadvladava subjektivnost.

Ponovo sam pogledao kartu i pozabavio se različitim metodama određivanja vremena, ali nijedan metod nije davao tako kratak vremenski okvir od jednog dana. Pritisnut sumnjom, saopštio sam drugarici da je ona verovatno u pravu jer nisam mogao da nađem pokazatelje da bi sa tim muškarcem mogla da se vidi narednog dana, što je možda posledica toga da je karta izrađena pod impulsom. Znajući da je određivanje vremenskih okvira u horarnoj nezahvalan zadatak, došao sam do zaključka da je ova karta jedna od onih u kojim, očigledno, nije sasvim realno prikazan vremenski okvir, te da će se, ako kaže da će se videti sutradan, onda i videti.

Šta se na kraju desilo? Zvala me je sutradan da mi javi da je taj muškarac OTKAZAO viđanje jer su mu iskrsle neke obaveze – morao je hitno na put pa je pomerio večeru za 5 dana.

 

Drugi primer je svežiji. Naime, klijentkinja kojoj redovno radim godišnje horoskope, plašila se da bi u toku predstojeće solarne godine mogla dobiti otkaz na poslu, što bi automatski povuklo i promenu mesta boravka. Stoga sam naročitu pažnju posvetio tim temama.

Nijedan vladar perioda nije ukazivao na neku negativnu promenu, niti su se takve promene oslikavale u godišnjim ciklusima. Štaviše, slika stvari je bila pozitivnija, što me je nagnalo na zaključak da od potencijalne promene posla nema ništa, a da će se finansijske prilike dodatno poboljšati.

Dvadesetak dana nakon konsultacije, poslala mi je mejl u kom me je obavestila da su se njene najcrnje slutnje ipak obistinile – direktor joj je saopštio da joj od septembra neće biti obnovljen ugovor tako da će ostati bez posla. Ne moram da ističem koliko je ta informacija bila neprijatna i za mene i za nju.

Ponovo sam prionuo na posao, pokušavajući da otkrijem šta je to toliko moglo da mi promakne pa da ne vidim tako loš ishod. U naknadnom razmatranju me je subjektivnost uzela pod svoje, pa umesto da tražim potvrdu svog ranije donesenog suda, počeo sam da tražim suprotne pokazatelje koji bi se uklopili u razvoj događaja.

No, sva ta dešavanja su bila samo dobar smisao neba za dramu. Moj prvobitni sud se ipak pokazao tačnim, jer se nakon malo više od nedelju dana desio preokret. Posle obavljenih nekoliko razgovora, direktor se ipak predomislio i rešio da zadrži moju klijentkinju bar još godinu dana u firmi. Ali to nije sve – dobila je i značajnije povećanje plate. Tako će u novu solarnu godinu ući s novim ugovorom i težim novčanikom, baš onako kako su planete i sugerisale.

Dakle, nikada nemojte odmahnuti rukama i staviti tačku, sve dok ne istekne i poslednji minut u kom bi nešto moglo da se odigra.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *