Saturn na vrhu neba: Hitler i Kenedi

   Poručite analizu horoskopa
      +381 62 146 81 52

Adolf Hitler i Džon Kenedi su se uzdigli do velikih visina postavši lideri svojih zemalja, a potom tragično skončali. Imali su planetu Saturn na vrhu neba.

Saturn je autor melanholije. A takvi ljudi, ako nekog zavole, bilo da su muškarci ili žene (što se dešava ali vrlo retko), vole u potpunosti i konstantno; a ako nekog mrze (što se češće dešava), mrze do smrti i sa neprestanom mržnjom koju je teško odstraniti.

~ Vilijam Remzi ~

sep

Svi smo, u manjoj ili većoj meri, osetili Saturna na svojoj koži. Neki ga kude, neki ga hvale, neki ga smatraju najvećim mučiteljem, a neki najvećim učiteljem. Ono što sigurno naučimo, to je da u vezi sa Saturnom nema „dođem ti“, „preko veze“, „prečica“, „da gurnem pod tepih“, “ da ostavim za bolje dane“ i tome slično. Sve dođe na naplatu.

Kao malefika, Saturnov zadatak je da nam oteža svaki korak i da pred nas stavi raznorazna iskušenja. U zavisnosti od toga kako je postavljen, odnosno koliko je kvalitetan, to sve može ličiti na slučajno saplitanje ili na hodanje sa žuljem na tabanu ili kamenčićem u cipeli, ili, pak, na biblijsku priču o stradanju Jova.

Kada je vrlo kvalitetan na vrhu neba, ispuniće sve ono što svojom pozicijom i vladarstvom obećava, uz neke manje opstrukcije, usporenja ili prepreke – uspešnost i karijeru, i može učiniti da isti budu stabilni kroz vreme.

Ako se Saturn pojavljuje kao direktan i na MC-u, da ne pominjem da je u svom domicilu ili egzaltaciji, i ako je dnevno rođenje, natus će biti srećan i imati visoko nameštenje, i biće gospodar mesta ili vladar kraljevstva i imaće vrhovnu komandu.

~ Abu Bakr ~

Ali, kada je loše postavljen, može nekog izdići do velikih visina, a onda ga baciti u bunar, pa ako preživi, preživi.

Saturn na vrhu neba

Natalna karta Adolfa Hitlera u spoljašnjem prstenu i Džona F. Kenedija u unutrašnjem prstenu

Ima javnih, uspešnih ličnosti koje imaju lošeg Saturna na vrhu neba. Neke od tih ličnosti imaju svetla na uglovima, dobar i snažan uticaj benefika, pa, iako u karijeri dožive velika poniranja ili budu izloženi nekim skandalima, uspevaju opet da se vrate na pređašnji put. Međutim, ima i onih koji se ne vrate, koji se više nikad ne podignu.

Dvojica takvih su na ovoj karti – Adolf Hitler (spoljašnji prsten) i Džon Kenedi (unutrašnji prsten). Kod obojice je Saturn u konjunkciji sa MC-om, i možemo reći da dominira na nebu. Pri tom je u lošoj zodijačkoj poziciji, u znakovima svog izgona – kod Hitlera u Lavu, a kod Kenedija u Raku.

Od benefika nema mnogo pomoći jer su ili na lošim ili na slabim mestima ili su i sami oštećeni. Primećujemo stelijum u VIII kući u oba horoskopa. Kod Hitlera je Venera u VIII kući s Marsom, Jupiter u Jarcu, a kod Kenedija je Jupiter u VIII kući, a Venera skrivena sunčevim zracima.

I jedan i drugi čovek su se visoko uzdigli, iako je taj njihov uspon bio propraćen raznoraznim skandalima. Jedan je postao lider nacističke Nemačke, a drugi je postao lider Obećane zemlje. Ali, nije im se dalo ostanu na tronu dugo – obojica su bili zbačeni i izgubili su glave. Naravno, nisu postali to što jesu zahvaljujući Saturnu na vrhu neba – za to su odgovorni drugi faktori u kombinaciji sa mundanim faktorima.

Ko s đavolom tikve sadi, o glavu mu se olupaju.

Bojan Šojić

Imam višegodišnje iskustvo u radu sa klijentima, kako u analiziranju horoskopa, tako i u podučavanju. Možete naručiti izradu horarnog, natalnog, godišnjeg, uporednog ili elekcionog horoskopa, a ako želite da naučite da tumačite natalnu ili horarnu kartu, možete se prijaviti na neki od kurseva koje držim. kontakt@astroriznica.com | tel/viber: +381 62 146 81 52

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *