Saturn na vrhu neba: Hitler i Kenedi

Adolf Hitler i Džon Kenedi su se uzdigli do velikih visina postavši lideri svojih zemalja, a potom tragično skončali. Imali su planetu Saturn na vrhu neba.

Saturn je autor melanholije. A takvi ljudi, ako nekog zavole, bilo da su muškarci ili žene (što se dešava ali vrlo retko), vole u potpunosti i konstantno; a ako nekog mrze (što se češće dešava), mrze do smrti i sa neprestanom mržnjom koju je teško odstraniti.

— Vilijam Remzi —

 

Svi smo u manjoj ili većoj meri osetili Saturna na svojoj koži. Neki ga kude, neki ga hvale, neki ga smatraju najvećim mučiteljem, a neki najvećim učiteljem. Ono što sigurno naučimo, to je da u vezi sa Saturnom nema „dođem ti“, „preko veze“, „prečica“, „da gurnem pod tepih“, “ da ostavim za bolje dane“ i tome slično. Sve dođe na naplatu.

Kao malefika, Saturnov zadatak je da nam oteža svaki korak i da pred nas stavi raznorazna iskušenja. U zavisnosti od toga kako je postavljen odnosno koliko je kvalitetan, to sve može ličiti na slučajno saplitanje ili na hodanje sa žuljem na tabanu ili kamenčićem u cipeli, ili pak na biblijsku priču o stradanju Jova.

Kada je vrlo kvalitetan na vrhu neba ispuniće sve ono što svojom pozicijom i vladarstvom obećava, uz neke manje opstrukcije, usporenja ili prepreke, npr. uspešnost i karijeru, i može učiniti da isti budu stabilni kroz vreme.

Ako se Saturn pojavljuje kao direktan i na MC-u, da ne pominjem da je u svom domicilu ili egzaltaciji, i ako je dnevno rođenje, natus će biti srećan i imati visoko nameštenje, i biće gospodar mesta ili vladar kraljevstva i imaće vrhovnu komandu.

— Abu Bakr

Ali kada je loše postavljen, može nekog izdići do velikih visina a onda ga baciti u bunar, pa ako preživi – preživi.

Saturn MC
Natalna karta Adolfa Hitlera u spoljašnjem prstenu i Džona F. Kenedija u unutrašnjem prstenu

Ima uspešnih javnih ličnosti koje imaju lošeg Saturna na vrhu neba. Neke od tih ličnosti imaju svetla na uglovima, dobar i snažan uticaj benefika, pa iako u karijeri dožive velika poniranja ili budu izloženi nekim skandalima, uspevaju opet da se vrate na pređašnji put. Međutim, ima i onih koji se ne vrate, koji se više nikad ne podignu.

Dvojica takvih su na ovoj karti – Adolf Hitler (spoljašnji prsten) i Džon Kenedi (unutrašnji prsten). Kod obojice je Saturn u konjunkciji sa MC-om, i možemo reći da dominira na nebu. Pri tom je u lošoj zodijačkoj poziciji, u znakovima svog izgona – kod Hitlera u Lavu, a kod Kenedija u Raku. Vrlo olakšavajuće je to što je kod obojice u sekti. Kod Hitlera dodatno i to što Sunce kao svetlo vremena i partner Saturnu daje podršku aspektom, doduše iz malefične kuće.

Od benefika nema mnogo pomoći jer su ili na lošim ili na slabim mestima ili su i sami oštećeni. Primećujemo stelijum u osmoj kući u oba horoskopa. Kod Hitlera je Venera u osmoj kući s Marsom, Jupiter u Jarcu, a kod Kenedija je Jupiter u osmoj kući, a Venera skrivena sunčevim zracima.

I jedan i drugi čovek su se visoko uzdigli, iako je taj njihov uspon bio propraćen raznoraznim skandalima. Jedan je postao lider nacističke Nemačke, a drugi je postao lider Obećane zemlje. Ali nije im se dalo da ostanu na tronu dugo – obojica su bili zbačeni i izgubili su glave.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *