Prognoza vremena za zimu 2017.

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

4 komentara

 1. Mara kaže:

  Ne znam kakvi su ti horoskopi al prognoza nema blage veze sa zivotom…bolje zaboravi na to…

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovana Maro,
   Ne bih se složio s Vama. Do ovog hladnog talasa (tu sam napravio temperaturni previd), prognoza je bila prilično tačna, sa gotovo u dan predviđenim naoblačenjima sa kišom, snegom ili vetrom, a kako vidim najave zvaničnih službi, neće biti većih odstupanja ni narednih dana. Posle ovog otopljenja slede nove snežne padavine do kraja dekade. S obzirom na to da se prognoza daje za period od čak 3 meseca i da je vrlo gruba (u tekstu je navedeno da se trebaju koristiti i nedeljni ciklusi), njena tačnost od 70-80% u proseku je prilično fascinantna. Tako da, ne znam da li pratimo isti tekst 😉 Nijedan meteorološki model nema toliki procenat tačnosti na duži period.
   Astrometeorologijom se bavim u okviru istraživačkog rada, tako da je potrebno još dosta proučavanja i testiranja starih pravila, posebno kada je reč o temperaturi jer još nisam utvrdio dobar mehanizam za njihovo preciznije određivanje.
   Svakako, cilj mi je da prognoze budu što tačnije, pa ću nastaviti da učim i radim u tom smeru, sasvim sigurno neću odustati.
   Hvala Vam na komentaru.

 2. Bojana kaže:

  Postovani, cesto citam o astrologiji i poprilicno joj verujem, ali moram da dodam da sam se fino nasmejala na ovu ‘prohladnu’ zimu. Bez losih namera, imala sam potrebu da prokomentarisem (sto retko radim). Srdacan pozdrav

  • Bojan Šojić kaže:

   Bojana, u redu je što ste ostavili komentar 🙂 Ali…
   Zima nije samo januar mesec, a svi su se nekako zaleteli da je okarakterišu kao ekstremno hladnu. Videćemo kakvi će biti februar i mart, jer ako budu topliji kao što tvrdim, pokvariće ovaj januarski prosek.

   Svako dobro,
   B.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *