Poplave u Češkoj 2013.

Poplave u Češkoj 2013. godine – sažeta analiza mundanih karata radi razmatranja uzroka pojave poplava i nepogoda koje su pogodile Češku te godine.

 
Poplave u Češkoj 2013

Kratak osvrt na poplave u Češkoj 2013. godine. Za čitanje kliknuti na sliku ispod Evo i kraćeg izvoda:

Domet astrometeorologije nije samo prognoziranje vremenskih prilika već i prognoza roda određenih useva te njihove cene na tržištu. Doduše, taj tip predviđanja se može uraditi i putem horarne astrologije, razmatranjem prirodnih signifikatora određenih namirnica te odgovarajućih arapskih tačaka i njihovih vladara. U izradi prognoze vremena koristimo više različitih mundanih karti kao što su:

– karte solarnih ingresa u kardinalne znake čime dobijamo uvid u razvoj vremena prema godišnjim dobima odnosno sezonama. Iz karte prolećnog ingresa koja je i najvažnija (ulazak Sunca u znak Ovna) možemo dobiti informacije o vremenskim prilikama u toku čitave astrološke godine (period između 2 prolećna ekvinocija) – karte sizigija i lunarnih međufaza. Pod ovim se podrazumeva izrada karte sizigije koja je prethodila prolećnom ingresu, kao i karte sizigija koje se upoređuju sa ingresnim kartama. Takođe, rade se i karte lunarnih međufaza odnosno karte prve i poslednje mesečeve četvrti, karte solarnih eklipsi koje se dešavaju nad posmatranim područjem…

Analiziranje ovih karti predstavlja vrlo obiman posao, a informacije koje tako dobijamo važe samo za određeno područje. To znači da, ukoliko želimo da znamo preciznije kakav će biti razvoj vremena u nekom periodu za više različitih lokacija, moramo za svaku lokaciju uraditi analize pomenutih mundanih karata.

Da bi na pravi način mogli da analiziramo neku kartu, moramo pre svega poznavati osobine znakova i planeta. Svaki znak ima prirodu sačinjenu od dva prakvaliteta. Tako su vatreni znaci topli i suvi, vazdušni su topli i vlažni, vodeni su hladni i vlažni, a zemljani su hladni i suvi. Naravno, među znacima unutar iste grupe postoje razlike u skladu sa dobom godine u kome Sunce tranzitira kroz njih. Znak Lava je topliji od znaka Ovna jer je Lav letnji znak. Isto tako, Vodolija koja je zimski znak, hladnija je i od Blizanaca i od Vage.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *