Pitanja o sportu i takmičenjima

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

12 komentara

 1. Zdenka kaže:

  Halo Bojane,
  hvala na tim lijepim primjerima kako tumaciti sportske horarce, nazalost ja do sada nisam imala tako jasne karte
  pri postavljanju mojih pitanja, pa ni jasne odgovore, ili nisam znala dobro tumaciti karte, sto je vjerojatnije.

  Ovu tehniku gdje dodjeljujes prvu kucu onom tko zapocne igru nisam do sada poznavala, ali jako interesantno, nazalost se moze tek napraviti pri pocetku utakmice, ne mislim radi kladenja ;)vec zbog razmjene tumacenja sa ostalima…..
  Lijep pozdrav i veliko hvala na tim divnim primjerima..

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovanje Zdenka,

   Da, karte događaja su mnogo bolje za tumačenje naročito kada se u isto vreme održava veći broj utakmica. Horarnu kartu pravimo za mesto gde postavljamo pitanje pa bi horarne karte za ta takmičenja sve bile iste. Ako ne navijamo za neki tim, onda bi morali timove da određujemo prema boji dresova na primer i „poklapanju“ te simbolike u karti itd. Sve je vrlo dubiozno.
   Sa kartama događaja to ne moramo da radimo – jednostavno Ascendent dodelimo timu koji započinje meč i tumačimo dalje.

   Ono jeste nezgodno malo što se tiče razmene tumačenja sa drugima, ali dobro, vežbati se može i naknadno 🙂

   Svako dobro Zdenka,
   B.

 2. Zdenka kaže:

  Postovani Bojane,
  Jucer sam ovu tehniku pokusala isprobati, naime cekala sam pocetak utakmice Njemacka/ Argentina i kao sto sad znamo Njemacka je zapocela utakmicu.
  Ako sam tocno izabrala zonu za Rio de Janeiro 17 h lokalnog vremena dobivam AC na 3°45 min. u Jarcu.

  Pa samim tim dobiva Njemacka SA za signifikatora koji je u skorpiji 11 kuci a Argentinci MO koji je u 2 kuci vodenjaku.
  Saturnova pozicija na istocnoj strani govori u korist njemacke, mjeseceva pozicija na istocnoj strani i u SA znaku, takoder. SA i VE su almuten AC- a, to je sve sto sam otkrila u korist DE
  Mene je iritirao polozaj fortune i Sunca u 7 kuci, sto je u korist Argetinaca, iako kad gledam fortunin signifikator je takoder MO koji je na strani pobjednika.

  Voljela bih znati tvoje misljenje ako nades vremena za
  analizu.
  Lijep pozdrav iz Berlina, Zdenka

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovana Zdenka,

   Ascendent se našao zapravo na 16°57′ Jarca.
   U prilog pobedi Nemačke ide dosta argumenata. Pre svega, Saturn je dominantan na nebu, u egzaktnom sekstilu prema stepenu u usponu. Almuten Ascendenta i dispozitor Saturna je Mars postavljen u X kući/znaku, u vrlo bliskom trigonu sa Venerom (titula, pobeda).

   Saturn je superiorna planeta, u svojoj sekti, u superiornoj poziciji u odnosu na Mesec koji je pritisnut njegovim dekster kvadratom.
   Mesec u averziji prema svom domicilu i u vlasti Saturna. Sunce koje se našlo na DC-u zapravo nije u najboljoj poziciji tu. To je mesto njegovog zalaska, mesto gde ono gubi svoju moć, to je lunarni ugao, pa ni to ne ide u prilog Argentini.

   Međutim, ono što me intrigira, to su snažno aktivirane XII i VI kuća i separacija VE i MA, i sve mi to nekako „miriše“ na mogućnost da je ovaj ishod unapred dogovoren.

   Pozdrav iz BG-a
   B.

 3. Zdenka kaže:

  Hvala Bojane na objasnjenju, samo mi nije jasno kako ja imam AC na pocetku a kod tebe 16°.
  Nemam pojma koja zona je za Rio de Janeiro ali mislila sam da moj Astroplus to dobro izracuna.
  Posto Brazil ima tri zone koliko znam.
  Dali je sto dogovoreno necemo nikad saznati.

  Hvala jos jednom za tvoj trud i analizu horoskopa, vidim treba jos puno da ucim, previse vaznih stvari mi jos izmakne.
  Lijep pozdrav, Zdenka

 4. Joksi15 kaže:

  Ovo mi je uvek zanimljivo bilo, pa da probam. Danas se igra košarkaška utakmica Srbija-Italija, lokalno vreme 21:30, Istanbul. Koristiću sistem celih znakova.

  Asc pada na 17*17′ Bika, Venera je na 22*21′ Lava, 4.polje.
  Mars je na 5*19′ Device, 5.polje.

  Venera je mundano jača, u konjunkciji sa Severnim čvorom, što može ići u prilog da pobedi tim Venera (tim koji prvi započne utakmicu). Elem, stoji separacioni 120* između Venere i vladara MC Saturna, ujedno je Saturn vladar i 10.kuće po ovom sistemu. To bi moglo ukazati da je tim Venera ranije dobijao tim Mars, što implicira da bi Srbija prva mogla dobiti loptu, jer smo Italijane ranije pobeđivali. Ovo su samo pretpostavke, jer ne znamo koji će tim započeti utakmicu.

  Mars je mundano slabiji, dok je vladar IC, Mesec, na 27*49′ Blizanaca i aplicira Marsu 60*, ali pre Marsa, Mesec aplicira Merkuru, tako da tu imamo ometanje. Ukoliko bi uključili i vladara 4.kuće, Sunce, nalazi se na 21*09′ Device, na fiksnoj zvezdi Denebola, negativnog upliva, što mi nikako ne ide u korist tima Mars, iako je Sunce na desnoj strani, ali loše je stanje Sunca. Dok, Mesec, na levoj strani karte, nije oštećen (iako peregrin), pa to dodatno ide u prilog timu Venere.

  Ja bih rekla da će pobedu odneti tim koji prvi započne utakmicu, odnosno Venera. Volela bih da čujem i Bojanovo mišljenje.

  • Joksi15 kaže:

   Hahaha da replikujem sama sebi. 🙂 Meč je započela Italija, ali je Srbija pobedila. Jedino da se vodim bojom dresa, Bikom upravlja Venera koja simboliše svetlije boje, a Škorpijom upravlja Mars koji simboliše tamnije boje. Opet ispada da je Italija Venera (beli dres), a Srbija Mars (crveni dres), a mi podbedili. Ništa ovde meni nije jasno. 😀 Ili jednostavno ovo ne funkcioniše baš uvek kod timskih takmičenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *