Ože Ferije: Tumačenje horoskopa

Sažet uvod u astrološko prosuđivanje predstavlja mali biser francuske renesansne astrologije, koji je napisao dvorski lekar i astrolog kraljice Katarine de Mediči – Ože Ferije.

Znajući s kakvim zadovoljstvom čitate sva dela koja se tiču uzvišene nauke o zvezdama, bio sam ohrabren da napišem i posvetim Vam ovu astronomsku raspravu, koja pokazuje dobra i zla koja snalaze čovečanstvo u vidu prirodnih uzroka, kroz uticaje zvezda. Preklinjem Vas da na to gledate sa odobravanjem, imajući u vidu dobru volju osobe koja je posvetila sva svoja promišljanja, učenost i rad službi Vašeg Visočanstva.

— Ože Ferije, francuskoj kraljici Katarini —

 

Ože Ferije (1513-1588) nije zvučno ime u svetu astrologije, iako je u svoje vreme bio veoma poznat i cenjen, ne samo u rodnoj Francuskoj, nego i u Italiji, gde je proveo neko vreme. Po profesiji, Ože je bio lekar kao i njegov otac. Međutim, privučen okultnim, vremenom je stekao veštine u tumačenju snova, analiziranju horoskopa, magijskim intervencijama i drugim.

Tokom svog života se susretao sa mnogim znamenitim ličnostima, imao je kontakte sa drugim astrolozima (Luka Gauriko, Nostradamus, Kozimo Ruđeri, Julije Skaligero), a sa nekima je dolazio i u sukob (Đirolamo Kardano). Naravno, nezaobilazno je njegovo prijateljstvo sa francuskom kraljicom Katarinom de Mediči, čiji je bio lični lekar i astrolog.

Tumačenje horoskopa je sažeto astrološko delo koje obuhvata opštu i natalnu astrologiju. Ože Ferije ga je posvetio Katarini, koja je volela astrologiju i okultizam gotovo do opsednutosti. Sastoji se iz tri dela: prvog u kom iznosi uputstva za analiziranje pojedinačnih životnih segmenata, drugog koji se bavi opštom astrologijom i trećeg u kom površno dotiče prediktivne tehnike.

Delo je napisano jednostavnim jezikom, a manjkavost bi bila ta što mnoge teme nisu dovoljno razrađene. No, kako je rečeno da iz određenih razloga Ferije nije želeo sve da daje u javnost, možemo pretpostaviti da je, kao što obično i biva, mnogo toga usmeno preneo.

Ukoliko želite da donirate novac i na taj način podržite buduće prevode, to možete da učinite putem Paypal-a (astroriznica@gmail.com). HVALA!!! ♡

Knjigu možete preuzeti klikom na omot ispod, ili klikom na neki od ponuđenih linkova niže.

Ože Ferije - Tumačenje horoskopa

Još linkova odakle možete preuzeti prevod:


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *