Hladnoća u Americi i Kanadi januar 2014.

Hladnoća u Americi i Kanadi, januar 2014. – temperature se u pojedinim delovima spuštaju i ispod -30°C, a narednih dana se najavljuju još niže temperature.

 

Verovatno su mnogi od vas čuli da je poslednjih nekoliko dana Kanadu i istok severne Amerike pogodilo nevreme praćeno obilnim snegom i velikom hladnoćom. Temperature se u pojedinim delovima spuštaju i ispod -30°C, a narednih dana se najavljuju još niže temperature.

Baš me je zanimalo da pogledam zimski ingres i poslednju sizigiju, da vidim šta karte govore.

Zimski ingres ide u prilog hladnom vremenu, posebno u prvoj polovini zime. Ascendent je u hladnom i vlažnom znaku Riba i terminu hladnog Saturna, a vladar Jupiter se našao u hladnom i vlažnom znaku Raka. Dosta pokazatelja hladnoće, no, ima ih još.

Hladnoća u AmericI
  • Save

Zimski ingres, 21. decembar 2013, 12:11 h, Toronto, Kanada

Vladar sezone je terminski vladar Ascendenta, Saturn. On je „kralj hladnoće“, a posebno kada je postavljen u hladnom znaku. Ovde ga vidimo u hladnoj i vlažnoj Škorpiji, pa je i vlažnost uvećana. Stacionarna, okcidentalna Venera na stepenu egzaltacije Marsa, vrlo flegmatična tj. hladna i vlažna vrlo bliskim sekstilom aspektuje stepen Ascendenta.

Primećujemo veliko gomilanje faktora hladnoće i vlažnosti, što obećava vrlo hladan period.

Mesec jeste u vatrenom Lavu, ali prvu aplikaciju ostvaruje sa hladnim Saturnom putem kvadrata. Ove dve planete u kontaktu u zimskom periodu produkuju sneg, a posebno ako je poslednja sizigija pred ingres bila Pun Mesec, kao što je slučaj u ovoj karti. Ova kvadratura ne bi bila toliko problematična da čitava karta ne nosi tako veliki potencijal hladnoće.

Još jedna interesantna stvar koja ide u prilog hladnoći i vlažnosti jeste i to da Ascendent karte zimskog ingresa pada egzaktno na vrlo flegmatičnu Veneru u karti godišnjeg ingresa.

Karta lunarne faze na Ascendent postavlja znak Strelca koji je topao i suv znak. Jupiter je dosta vlažan i postavljen u hladnom i vlažnom znaku Raka.

mlad mesec januar 2014
  • Save

Mlad Mesec, 1. januar 2014, 06:14 h, Toronto, Kanada

Ono što je vrlo važno i što utiče na jačanje hladnoće jeste i antiscija Merkura koja tačno pada na stepen Ascendenta. Ovo ujedno podstiče i vrlo vetrovito vreme. Hladan i vlažan Mesec ide u kvadraturu sa ugaonim Marsom, sa kojim je i vrlo hladni Merkur u kvadratu. Mesec prema Marsu bi mogao dati nagli porast temperature, međutim, toplota Marsa je u noćnoj karti umanjena, a i pokazatelji hladnoće nadvladavaju sve ostale.

Karta nove lunarne faze zaista ide u prilog najavama meteorologa da Kanadu i istok SAD očekuje još veća hladnoća.

prva četvrt januar 2014
  • Save

Prva četvrt, 7. januar 2014. 22:39 h, Toronto, Kanada

Ascendent postavljen u hladnoj i suvoj Devici u terminu nasilnog Marsa. Vladar je vrlo hladni Merkur u domicilu hladnog Saturna. Merkur je u partilnoj konjunkciji sa vrlo flegmatičnom retrogradnom Venerom koja tone u spaljenost i ove dve planete sa Suncem, kao što sam u jednoj od prognoza pomenuo, u zimskom periodu mogu produkovati ozbiljna nevremena praćena jakim vetrovima i obilnim padavinama. Sve je izdignuto na kvadrat time što obe planete blisko aspektuju stepen Ascendenta.

Saturn takođe aspektuje stepen Ascendenta što je još jedan u nizu pokazataljea hladnoće. Na koncu, Mesec kvadratom aplicira Merkuru i Veneri pa sve to skupa potvrđuje dosta hladnoće, jakog vetra i padavina narednih dana.

Ako je za utehu, na samom kraju perioda će doći do postepenog slabljenja hladnoće.

Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
tel/viber/WApp: +381 63 786 79 85

Prijavite se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu
spinner

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

 

Copy link