Hladnoća u Americi i Kanadi januar 2014.

Hladnoća u Americi i Kanadi, januar 2014. – temperature se u pojedinim delovima spuštaju i ispod -30°C, a narednih dana se najavljuju još niže temperature.

 

Verovatno su mnogi od vas čuli da je poslednjih nekoliko dana Kanadu i istok severne Amerike pogodilo nevreme praćeno obilnim snegom i velikom hladnoćom. Temperature se u pojedinim delovima spuštaju i ispod -30°C, a narednih dana se najavljuju još niže temperature.

Baš me je zanimalo da pogledam zimski ingres i poslednju sizigiju, da vidim šta karte govore.

Zimski ingres ide u prilog hladnom vremenu, posebno u prvoj polovini zime. Ascendent je u hladnom i vlažnom znaku Riba i terminu hladnog Saturna, a vladar Jupiter se našao u hladnom i vlažnom znaku Raka. Dosta pokazatelja hladnoće, no, ima ih još.

Hladnoća u AmericI

Zimski ingres, 21. decembar 2013, 12:11 h, Toronto, Kanada

Vladar sezone je terminski vladar Ascendenta, Saturn. On je „kralj hladnoće“, a posebno kada je postavljen u hladnom znaku. Ovde ga vidimo u hladnoj i vlažnoj Škorpiji, pa je i vlažnost uvećana. Stacionarna, okcidentalna Venera na stepenu egzaltacije Marsa, vrlo flegmatična tj. hladna i vlažna vrlo bliskim sekstilom aspektuje stepen Ascendenta.

Primećujemo veliko gomilanje faktora hladnoće i vlažnosti, što obećava vrlo hladan period.

Mesec jeste u vatrenom Lavu, ali prvu aplikaciju ostvaruje sa hladnim Saturnom putem kvadrata. Ove dve planete u kontaktu u zimskom periodu produkuju sneg, a posebno ako je poslednja sizigija pred ingres bila Pun Mesec, kao što je slučaj u ovoj karti. Ova kvadratura ne bi bila toliko problematična da čitava karta ne nosi tako veliki potencijal hladnoće.

Još jedna interesantna stvar koja ide u prilog hladnoći i vlažnosti jeste i to da Ascendent karte zimskog ingresa pada egzaktno na vrlo flegmatičnu Veneru u karti godišnjeg ingresa.

Karta lunarne faze na Ascendent postavlja znak Strelca koji je topao i suv znak. Jupiter je dosta vlažan i postavljen u hladnom i vlažnom znaku Raka.

mlad mesec januar 2014

Mlad Mesec, 1. januar 2014, 06:14 h, Toronto, Kanada

Ono što je vrlo važno i što utiče na jačanje hladnoće jeste i antiscija Merkura koja tačno pada na stepen Ascendenta. Ovo ujedno podstiče i vrlo vetrovito vreme. Hladan i vlažan Mesec ide u kvadraturu sa ugaonim Marsom, sa kojim je i vrlo hladni Merkur u kvadratu. Mesec prema Marsu bi mogao dati nagli porast temperature, međutim, toplota Marsa je u noćnoj karti umanjena, a i pokazatelji hladnoće nadvladavaju sve ostale.

Karta nove lunarne faze zaista ide u prilog najavama meteorologa da Kanadu i istok SAD očekuje još veća hladnoća.

prva četvrt januar 2014

Prva četvrt, 7. januar 2014. 22:39 h, Toronto, Kanada

Ascendent postavljen u hladnoj i suvoj Devici u terminu nasilnog Marsa. Vladar je vrlo hladni Merkur u domicilu hladnog Saturna. Merkur je u partilnoj konjunkciji sa vrlo flegmatičnom retrogradnom Venerom koja tone u spaljenost i ove dve planete sa Suncem, kao što sam u jednoj od prognoza pomenuo, u zimskom periodu mogu produkovati ozbiljna nevremena praćena jakim vetrovima i obilnim padavinama. Sve je izdignuto na kvadrat time što obe planete blisko aspektuju stepen Ascendenta.

Saturn takođe aspektuje stepen Ascendenta što je još jedan u nizu pokazataljea hladnoće. Na koncu, Mesec kvadratom aplicira Merkuru i Veneri pa sve to skupa potvrđuje dosta hladnoće, jakog vetra i padavina narednih dana.

Ako je za utehu, na samom kraju perioda će doći do postepenog slabljenja hladnoće.

Ukoliko želite profesionalnu analizu natalnog, horarnog, godišnjeg ili uporednog horoskopa, ili želite da postanete profesionalni astrolog, kontaktirajte sa mnom:
[email protected] | tel/viber: +381 62 146 81 52

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *