Hladnoća u Americi i Kanadi januar 2014.

Hladnoća u Americi i Kanadi u januaru 2014. je takva da se temperature u pojedinim oblastima spuštaju i ispod -30°C, a narednih dana se najavljuju još niže temperature.

Kada želiš da znaš nešto o mundanim događajima, pogledaj da li su superiorne planete u toplim ili hladnim znakovima. Jer ako su u toplim znakovima, ukazaće na toplo leto i blagu zimu, a ako su u hladnim znakovima ukazaće na hladnu zimu i blago leto.

— Mašalah ibn Asari —

 

Verovatno su mnogi od vas čuli da je poslednjih nekoliko dana Kanadu i istok severne Amerike pogodilo nevreme praćeno obilnim snegom i velikom hladnoćom. Temperature se u pojedinim delovima ovih država spuštaju i ispod -30°C, a narednih dana se očekuje još hladniji talas.

Baš me je zanimalo da pogledam zimski ingres i poslednju sizigiju, da vidim šta karte govore.

Zimski ingres ide u prilog hladnom vremenu, posebno u prvoj polovini zime. Ascendent je u hladnom i vlažnom znaku Riba i terminu hladnog Saturna, a vladar Jupiter se našao u hladnom i vlažnom znaku Raka. Dosta pokazatelja hladnoće, no ima ih još.

zimski ingres kanada
Zimski ingres, 21. decembar 2013, 12.11, Toronto, Kanada

Vladar sezone je terminski vladar Ascendenta, Saturn. On je „kralj hladnoće“, a posebno kada je postavljen u hladnom znaku. Ovde ga vidimo u hladnoj i vlažnoj Škorpiji, pa je i vlažnost uvećana. Stacionarna, okcidentalna Venera na stepenu egzaltacije Marsa, vrlo flegmatična tj. hladna i vlažna bliskim sekstilom aspektuje stepen Ascendenta.

Primećujemo veliko gomilanje faktora hladnoće i vlažnosti, što obećava vrlo hladan period.

Luna jeste u vatrenom Lavu, ali prvu aplikaciju ostvaruje sa hladnim Saturnom putem kvadrata. Ove dve planete u kontaktu u zimskom periodu produkuju sneg, a posebno ako je poslednja sizigija pred ingres bila opozicija, kao što je slučaj u ovoj karti. Kvadratura ne bi bila toliko problematična da čitava karta ne nosi tako veliki potencijal hladnoće.

Još jedna interesantna stvar koja ide u prilog hladnoći i vlažnosti jeste i to da Ascendent karte zimskog ingresa pada egzaktno na izrazito flegmatičnu Veneru u karti godišnjeg ingresa.

Karta lunarne faze na Ascendent postavlja znak Strelca koji je topao i suv znak. Jupiter je dosta vlažan i postavljen u hladnom i vlažnom znaku Raka.

konjunkcija januar 2014
Konjunkcija, 1. januar 2014, 6.14, Toronto, Kanada

Ono što je vrlo važno i što utiče na jačanje hladnoće jeste i antiscija Merkura koja tačno pada na stepen Ascendenta. Ovo ujedno podstiče i vrlo vetrovito vreme. Hladna i vlažna Luna ide u kvadrat sa ugaonim Marsom, sa kojim je i vrlo hladni Merkur u kvadratu. Luna prema Marsu bi mogla dati nagli porast temperature, međutim toplota Marsa je u noćnoj karti umanjena, a i pokazatelji hladnoće nadvladavaju sve ostale.

Karta nove lunarne faze zaista ide u prilog najavama meteorologa da Kanadu i istok SAD očekuje još veća hladnoća.

prva četvrt
Prva četvrt, 7. januar 2014, 22.39, Toronto, Kanada

Ascendent postavljen u hladnoj i suvoj Devici u terminu nasilnog Marsa. Vladar je vrlo hladni Merkur u domicilu hladnog Saturna. Merkur je u partilnoj konjunkciji sa vrlo flegmatičnom retrogradnom Venerom koja tone u spaljenost; ove dve planete sa Suncem, kao što sam u jednoj od prognoza pomenuo, u zimskom periodu mogu produkovati ozbiljna nevremena praćena jakim vetrovima i obilnim padavinama. Sve je još dramatičnije zbog toga što obe planete blisko aspektuju stepen Ascendenta.

Saturn takođe aspektuje stepen Ascendenta što je još jedan u nizu pokazatelja hladnoće. Na koncu, Luna kvadratom aplicira Merkuru i Veneri pa sve to skupa potvrđuje dosta hladnoće, jakog vetra i padavina narednih dana.

Ako je za utehu, na samom kraju perioda će doći do postepenog slabljenja hladnoće.


RADOST JE U DELJENJU

analiza horoskopa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *