Sabrani tekstovi prvi deo: Antioh Atinski

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

9 komentara

 1. Andja kaže:

  Super tekst B :)))

 2. Jovana kaže:

  Bravo 🙂

 3. Pedja kaže:

  Poštovani Bojane,

  Ukoliko je ascendent izveden metodom dvanaestina u sedmom (natalnom) polju , da li u tumačenje istog uključujemo signifikaciju te kuće (brak, javnost, parnice…)? S tim u vezi, ukoliko na njega pada dvanaestina neke planete, da li i tu njenu (novu) poziciju uključujemo u tumačenje ascedenta, ili takav postupak vodi razvodnjavanju? Jasno mi je da su duade važne kao dopuna analizi planete, ugla ili tačke, samo se pitam u kojoj meri. P.S. Da li bismo egzaktne konjunkcije dvanaestina planeta (na uglu) ili uglova sa fiksnim zvezdama mogli uslovno da uzimamo u obzir? Oprostite na, možda preteranoj, radoznalosti. Svako dobro!

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovani Peđa,

   Na duade uglova obraćam pažnju samo ako se nađu na nekoj planeti i obrnuto – ako se duada neke planete nađe na uglu. Potom to ukombinujem sa značenjem posmatrane planete, bilo prirodnim ili slučajnim.

   • Peđa kaže:

    Dosadan sam, ali ako možete samo još ovo da mi razbistrite. Da li se uzima u obzir i situacija u kojoj duada planete pada na natalnu planetu ili ukoliko duada planete bude na duadi ugla? 🤭

    • Bojan Šojić kaže:

     Ovo prvo da. To nisam napisao misleći da se podrazumeva 🙂 Duade sa duadama već ne praktikujem jer se gubi suština i pravi se papazjanija. Abu Mašar je voleo te papajazanije jer je kombinovao i duade u solarima sa svim i svačim. Ipak, pitanje je koliko je zaista paktikovao sve to što je u teoriji izlagao.

 4. Пеђа kaže:

  Читао са поједине Абу Машарове текстове (прецизније, одломке) у вези са дуадама, па сам се у једном тренутку питао да ли су дуаде поднатал или само допуна интерпретацији наталне карте. И тада осетих потребу да консултујем Вас, разбистритељу. 🙂 Хвала, дивни Бојане!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *