Učenje o tranzitima planeta

Anubio

Kada Kronos dođe pod Zevsa, on uzrokuje bolesti ili nepredviđene muke, ili nesreće i ubistva rođaka. Zevs prema Kronosu je dobar. Kronos prema Aresu stvara neprijateljstva i nesmotrenost i nerad i nepovoljne udare. Ares prema Kronosu obezbeđuje pobede i poduhvate i sladak život. Kronos prema Afroditi često puta završava momački život ili donosi rivalstvo na račun supružnika ili šteti odnosima u kući, ili donosi izdaju, bol, bolesti, smrt, trovanja ili nevolje sa gušom ili zglobovima, ili najpre naškodi deci.

Afrodita prema Kronosu pospešuje mir između žene i onih s kojima deli postelju, bez izdaje i nevolja, i donosi bol i osude i uzdržljivost u odevanju, i svezuje nevenčane. Kronos prema Hermesu označava ili bolesti ili smrt, ali daje obilje dobra i punu telesnu snagu kada Hermes kroči na Kronosa. Kronos prema Ascendentu i kada je opozitan od njega, ponekad usmrćuje mlade. I to čini onda kada je Afrodita takođe vladarka vremena, jer su indikacije efekata pouzdane u vreme kada su ingresne planete istovremeno i vladari vremena.

Zevs prema Aresu je dobar, ali Ares prema Zevsu je loš. Ipak, Ares prema Zevsu ne proizvodi uvek loše stvari, već onda kada je opozitan Heliosu[20]. Zevs prema Afroditi nosi radost, jer daje benefit od rada i profit. Afrodita prema Zevsu ne nosi radost, jer uzrokuje neprijatnosti i neosnovana očekivanja. Zevs prema Hermesu i Hermes prema Zevsu su sasvim povoljni i profitabilni, a naročito za one koji se bave hermetičkim radom. A ako su opozitni jedan drugom, onda više nisu benefični.

Ares prema Afroditi uzrokuje ljubomoru i nemir žene, i škodi trudnoći izazivajući prevremena rođenja. Slično, takođe, Afrodita prema Aresu je štetna, izuzev kada se snažni Ares predaje uživanju u Afroditi. Ares prema Hermesu šteti i donosi bolesti, u svemu je zao i ne donosi pobedu onome ko se bori. Hermes prema Aresu donosi pobedu onome ko se bori i tu neće biti bolesti niti štete, ali je loš za trgovinu. Afrodita prema Hermesu je dobra za svaki poduhvat. Hermes prema Afroditi je snažniji za svakodnevicu i umetnost, brak i prijateljstva.

>>> Valens

Širi dalje!

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

5 komentara

 1. Zdenka kaže:

  Postovani Bojan,
  Prije svega veliko hvala na tako opsirnom tekstu o tranzitima od starih majstora.
  Zbunio me je ovaj izraz (PREMA) Kad pise npr. Kronos prema nekoj drugoj planeti, sto sa stime podrazumijevaju stari majstori. Dali misle na aspekt, tj kad se sprema da ucini aspekt sa drugom planetom ili se misli na konjukciju.
  Bilo bi mi drago ako nades vremena za kratak odgovor….
  Puno hvala unaprijed za tvoj trud i veliko hvala, Zdenka G.

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovana Zdenka,

   Ključ je u reči ingres koja u najprostijem smislu znači ulazak. Tako da, kada se kaže da neka planeta ide prema drugoj, to znači da tranzitna ulazi u isti znak u kome je neka druga i ide ka njoj.
   Večeras ću dodati Valensov tekst, gde se u nekoliko navrata, vrlo skromno, pominju i aspekti.

   Veliki pozdrav,
   B.

 2. Zdenka kaže:

  Bojane sad razumijem dobro.. Veliko hvala, Zdenka
  PS. i veselim se dodatku o aspektima…

 3. Zvezdana kaže:

  Da li postoji način da se izbegne loš uticaj tranzita,zamenom energije kroz zamenu simbolike,nekim ritualima…?Vrlo me zanima da li je neko pisao o tome?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.