Učenje o tranzitima planeta

Orfej

Kada Kronos staje na Zevsa, on uzrokuje pogrešne korake u natusovom načinu života i uništava mu imovinu. On uzrokuje da se brak žene raspadne i štetan je za svaku radnju. Kronos prema Aresu uzrokuje razna ograničenja, ropstvo, bolesti i uzrokuje bol na račun dece, označava uništenje imovine. Neke natuse može načiniti izbeglicama iz rodne zemlje ili ih može načiniti siromasima i najamnicima.

Kronos prema Heliosu će ukazati na poslove koji se završavaju nesrećom. I osoba bi trebalo da izbegava putovanja i plovidbe zbog mogućnosti pljačke. Kronos prema Afroditi čini da rođaci i prijatelji postanu neprijatelji, donosi obmane, ometanja i ukore. I onaj koji ima ženu, može biti obeščašćen njenim pohotama. Kronos prema Hermesu označava svađe i suđenja, i ukore, smetnje i nepravednu smrt rođaka. I osoba mora izbegavati tržnice i prepričavanje svojih poslova drugima. Jer, to će sve izroditi zlo i prevare.

Kronos prema Seleni uzrokuje pobune protiv zemlje ili povremene bolesti ili uništenje i gubitak imovine. Kronos prema samom sebi označava preseljenja i lutanja stranim zemljama, razne smetnje, zatočeništvo, smrt roditelja, nestanak doma i novca. Kronos prema Ascendentu seli natusa na drugo mesto i takođe uzrokuje obmane, ukore i opasnosti. Kronos prema MC-u vodi natusa ka stranoj zemlji i daje mu reputaciju, ali i nevolje zbog dugova. Kronos prema Descendentu i podzemnom uglu čini da se osoba odvoji od porodice i doma i imovine ili ga vodi u drugu zemlju ili uzrokuje zatočeništvo ili ubija robove.

Zevs prema Kronosu čini da ono što osoba radi postane nezakonito, da u neko vreme donese preuzimanje zemlje i građevina i kuća, ili rukovođenje tuđim životom, dok u drugo vreme može doneti gubitak prvobitnog posla i delatnosti, donoseći troškove i gubitke i velike bolesti drugima. Zevs prema sopstvenoj poziciji ublažava onoliko nedaća raznih vrsta koliko ih ima i donosi profit i slavu, jednako upadljivu i neupadljivu, ako se desi da nije u svom sedištu u natalu.

Zevs prema Heliosu donosi sporost u obavljanju poslova i štete u kući, ili uzrokuje bolesti ili uništenje imovine, razne nelagode i sve suprotno naporima koje natus čini. Zevs prema Aresu je dobar, jer ako je neko bio pod aflikcijama i pritiskom i nesrećama, biće oslobođen svega toga. A ako je neko živeo u sreći, biće još srećniji i postaće prijatelj sa mnogim uvaženim osobama, pribaviće dobra, i oslobodiće se neprijatelja i popraviće svoj profit i reputaciju. Zevs prema Afroditi označava neočekivan dobitak i čini da osoba nadjača svoje neprijatelje, i brak osobi koja je nevenčana. I donosi decu onima koji su u braku i generalno donosi dobar kraj svim stvarima.

Zevs prema Hermesu čini da natus bude prijatelj sa uvaženim osobama, čija imovina mu može biti data na upravljanje, a oni uvećavaju sopstveni imetak. I ovi natusi uživaju u sebi, ali nanose bol svojim neprijateljima. A ako su moralno ispravni, pobediće, mada se zahteva benefičnost Hermesa. Zevs prema Seleni donosi začeće deteta onima koji su u braku, i donosi dobru sreću i profit onome ko se trudio. Osim toga, nakon što mu je naškodio malo ranije, donosi pobedu i uspeh kasnije. A povremeno, neke natuse ulepšava zlatnim lančićima.

Zevs prema Ascendentu i prema Descendentu je za oba i dobar i loš, jer, u neko vreme donosi suđenja i borbe i ukore i neprijateljstva, ali u drugo vreme sve ovo okreće pa daje profit i imetak. Ipak, u neko vreme označava prijateljstva, a opet, vreme može doneti prisnost i brak sa ozloglašenom osobom i nevolje zbog toga. I često, takođe, donosi ubistvo rođaka i nasleđivanje njegove imovine, a lutalice vraća natrag u domovinu. Zevs prema MC-u i podzemnom uglu uzrokuje smrt roditelja i bolesti i udarce i razne nevolje. I nekima donosi brak, a nekima donosi odlazak iz domovine. A svršetak svih poslova će im biti mučan.

Ares prema Kronosu sprečava svu štetu koju Kronos obećava. Jer, on olakšava svaku bolest i svaki bol i daje zdravlje i pobedu i veselje. Ares prema Zevsu je uništiteljski i oštar, pa će biti lakomislenog trošenja novca. Takođe, štetan je i u suđenjima i podstiče pojavu neprijatelja. I fetus će biti uništen u trudnoj ženi ili će umreti odmah po rođenju. Označava štetu i oholost, i podstiče selidbu, i čini da svi poslovi budu beskorisni, i donosiće bol na račun dece ili žene, i daje neprijatelje među vladarima i ljutim namesnicima.

Ares prema sebi samom donosi selidbe ili uzrokuje bolesti ili krvarenja od metala, ili opasnost od vatre, ipak, daruje borbu i dobru slavu u životu.[18] Ares prema Heliosu rasipa posed i može biti loš za sve poduhvate, uzrokuje bol i oštećuje um, i kažnjava neke natuse zbog skrivenih radnji. A ako je stacionaran, onda priziva još teškoća i borbi za stvari, i neprijateljstvo sa ocem zbog nekih prošlih stvari, i donosi neprijateljstva i izdaje od prijatelja.

Ares prema Afroditi donosi dovitljivost u borbi i snažnu omraženost kod žena, jer uzrokuju dugu razdvojenost u sumnje na prevaru. I ponekad, takođe, oduzimaju sve muškarcu. Ares prema Hermesu donosi ukore i suđenja i mnogo laži, prevara, sramote zbog skrivenih dela, prevare, izdaje, progone i zatočeništvo.

Ares prema Seleni, ako je znak ženski, doneće strah od duge bolesti, posebno očiju. Ako je znak muški, onda će se poremetiti ono što osoba radi za život. A ako pravi stanicu, još više. Jer, donosi gubitak dece i uzrokuje smrt rođaka, dosnosi opasnosti i nesreće, a može odvesti osobu u tuđu zemlju ili mu promeniti mesto boravka, i menjati mu posao drugim poslom, ako znak nije Saturnov i ako on ne sprečava ove stvari.[19] Ares prema uglovima je težak za sve, donoseći nestabilnosti i nemire u porodici i bol u životu, i od žena ako je na Descendentu, jer takođe uzrokuje prevremeno rođenje deteta. A prema MC-u će obeščastiti bračni krevet onima koji su u braku ili će doneti neke bolesti.

 

Helios prema Kronosu vraća sećanja na drevna pitanja, i donosi bogatstvo i radost u životu osobe. Helios prema Zevsu podstiče veliki napredak, i dobru slavu i radost, i doneće manifestaciju svega što je nevidljivo. Helios prema Aresu će oboriti osobu bolestima ili će je naterati da napusti domovinu, uništiće njen novac i praviće gubitke protiv njene volje i biće neprijatelj prema svojim prijateljima i izazivaće nevolje sa rođacima, osim ako se Zevs takođe tu nađe ingresom.

Helios prema Seleni će uzrokovati bolesti i gubitak novca, i uzrokovaće selidbu iz sopstvenog doma.Takođe, dosnoi novac od tlačenja [drugih]. Helios prema Afroditi je uzrok nesređenosti, stvara nevolje porodičnoj sreći žene, ali donosi profit u vidu raznih poklona. Helios prema Hermesu čini da um luta i povređuje dušu, obmanjuje i uzrokuje nepromišljeno trošenje. Helios prema uglovima seli sa jednog na drugo mesto, i uzrokuje bolesti i bol telu, ali na MC-u podstiče poduhvate i veliku slavu.

Afrodita prema Kronosu indicira dalje sticanje i reputaciju u srezu i pomoć iz tajnih izvora, ali je nesrećan za brak, jer donosi nespokoj ili na bilo koji način menja bračni krevet da bi prigrlio nešto drugo. Afrodita prema Zevsu uzrokuje opasnosti, bolesti, neprijateljstva, suđenja na račun porodice i svađe unutar i sa porodicom. Ako je žena trudna pod ovim ingresom, može pobaciti. Afrodita prema Aresu uzrokuje troškove zbog žena, i preseljenje, i neprijatnosti u životu osobe.

učenje o tranzitima

Afrodita prema Heliosu uznemiruje um i zavodi ga, i donosi poduhvate i igre i osude, i zarađuje za stabilnost porodice. Afrodita prema sebi samoj je indiferentna, i nekad može biti dobra, a nekad loša. Afrodita prema Hermesu ukazuje na nasledstvo i uvećava imetak i donosi svršetak poslova, i obezbeđuje pobedu u suđenjima. Afrodita prema Seleni donosi dobro raspoloženje i uživanje u radu, daje profit bez mnogo napora i brak, i donosi začeće deteta ako je ženski znak.

Afrodita prema Ascendentu i MC-u čini radost i zadovoljstvo, a napredak i profit čini većim; ako je stacionarna, čini ga još većim. Prema Descendentu donosi sigurnost ženi. Afrodita prema podzemnom uglu će doneti tajne bolesti i patnje zbog supružnika. A ako je i stacionarna, donosi bolesti udova i gubitak dostojanstva i suze porodici.

Hermes prema Kronosu uvećava poslove i prihode, i oštećuje neprijatelje. Hermes prema Zevsu je dobar za sve, dajući profit od trgovine i sklapanja prijateljstava, uzrokuje ispoljavanje, kao i jačanje reputacije i snage kod kuće. Hermes prema Aresu pojačava efikasnost i oslobađa natusa svakog straha i napora. Hermes prema Heliosu je nepostojan u odnosu na veštine i poduhvate sve dok ne dođe u one stepene prema Suncu u kojima postaje efikasniji. Hermes prema Afroditi donosi bogatstvo i tuđi novac i nasledstvo od preminulih i prijateljstvo sa rođacima supružnika, decom i robovima.

Hermes prema Seleni remeti stabilnost porodica i srezova, i podstiče prevare na tržnicama i svađe i štete, sve dok neki benefik ne dođe u aspekt sa njima. Jer, obično, kada se benefik tako nađe on okreće štetnost ovog ingresa na profit. Hermes prema Ascendentu i MC-u donosi prijateljstva i poverenje uglednih kao rezultat govora i časti u srezu u kome živi. Prema Descendentu, donosi bol i neprijateljstva, svađe, suđenja, loše stanje zajmova. Prema podzemnom uglu je još gore, donoseći opasnosti i povrede od skrivenih stvari i starina.

Selena prema Kronosu i Aresu donosi lenjost, i gubitke i opasnosti od visine ili krvarenja – prvi od Kronosa a drugi od Aresa. Ali, sa drugim zvezdama je dobra. Selena prema Heliosu ili samoj sebi, podstiče najednom tromost duha i lažljivost, a prema uglovima ponekad uzrokuje promenu boravišta. Važno je da se razmotre ne samo ovi ingresi, već takođe i trigoni i kvadrati i opozicije i sekstili. Jer, vrsta stvari koja je predstavljena natalom biće takođe označena ingresom. Jer, na primer, Kronos u trigonu sa Zevsom je uvek vrlo sretan, a Kronos u trigonu sa Aresom je najbolji.

>>>Anubio

Širi dalje!

Prijavi se za obaveštenja o novim tekstovima na sajtu.Informacije, zakazivanje konsultacija, naručivanje analiza
viber/WApp: +38163 786 79 85

Pročitajte i ovo...

5 komentara

 1. Zdenka kaže:

  Postovani Bojan,
  Prije svega veliko hvala na tako opsirnom tekstu o tranzitima od starih majstora.
  Zbunio me je ovaj izraz (PREMA) Kad pise npr. Kronos prema nekoj drugoj planeti, sto sa stime podrazumijevaju stari majstori. Dali misle na aspekt, tj kad se sprema da ucini aspekt sa drugom planetom ili se misli na konjukciju.
  Bilo bi mi drago ako nades vremena za kratak odgovor….
  Puno hvala unaprijed za tvoj trud i veliko hvala, Zdenka G.

  • Bojan Šojić kaže:

   Poštovana Zdenka,

   Ključ je u reči ingres koja u najprostijem smislu znači ulazak. Tako da, kada se kaže da neka planeta ide prema drugoj, to znači da tranzitna ulazi u isti znak u kome je neka druga i ide ka njoj.
   Večeras ću dodati Valensov tekst, gde se u nekoliko navrata, vrlo skromno, pominju i aspekti.

   Veliki pozdrav,
   B.

 2. Zdenka kaže:

  Bojane sad razumijem dobro.. Veliko hvala, Zdenka
  PS. i veselim se dodatku o aspektima…

 3. Zvezdana kaže:

  Da li postoji način da se izbegne loš uticaj tranzita,zamenom energije kroz zamenu simbolike,nekim ritualima…?Vrlo me zanima da li je neko pisao o tome?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.